Dagens...

Uppstigning: 08.00. Alldeles för tidigt vill säga!
Mat: Frukost, mellis, "lunch" och "middag" + ett dussin frukt.
Låt: Fått lyssna på målbrottskillars version av "Dansa Kuduro"
Klädsel: Svarta jeans och stor hoodie
Frisyr: En fläta
Smink: Mascara och lite rouge på mina bleka kinder
Har gjort: Bara hunnit jobba
Ska göra: Kolla spartacus och sova
Kram: Mamma och syster
Konstigaste: Att man kan få sisådär 110 frågor om piercingar. Haha. Det där tycks vara intressant!
Längtan: Fredag. Då ska jag till Gbg och förhoppningsvis belöningsshoppa! 
Mående: Mår fint idag
Bästa: Att veckan har gått sååå mycket lättare än väntat
Köp: Apelsiner och lövbiff
Vill ha: 8 Augusti. :D Men innan det hade det suttit fint med lite helg.

Man gör så gott man kan

Ännu en dag förbi. Och ännu en dag där maten har kommit i kläm. Mina tider ruckas alltid när jag jobbar sent, vilket jag gjorde idag. Alltid svårt med tider när man hamnar på nya skolor. Men har som sagt gjort det bästa av situationen. Mer än så kan jag ju inte göra! I morgon blir det dock bättre. Slutar lite tidigare och mamma har maten klar när jag kommer hem. Lövbiff med potatis och en god sås är vad som står på menyn i morgon. Längtar redan!

Hann i allafall med min favoritfrukost innan jag begav mig mot jobbet i morses. Knäckemackor + ägg, grönsaker och frukt. En stor kopp kaffe till det också. Sedan var jag redo för en lång dag. Har varit i en femma idag samt fritids på eftermiddagen. Är inte van vid att vara bland högre åldrar då jag brukar vara på förskolor. Så idag har jag till och med hunnit pyssla till mig själv (kunde inte låta bli) samt suttit ute och njutit av solen medan barnen spelade fotboll. Skönt! :)
Nu sitter jag i min goa morgonrock i soffan och räknar med att sitta kvar här hela kvällen. Masterchef kommer ju ikväll. Veckans höjdpunkt ;) Har ni haft en bra dag?




Min superfrulle! (Det döljer sig även en macka under ägget)


Lärde mig lite nya "göra-armband-tekniker".

Dagens mående föresten? Jotack. Idag mår jag faktiskt riktigt bra :) 


Jobb

Jobb till klockan sex idag! Inte alls lika vårigt och fint väder idag ju. Synd med tanke på att jag ska vara ute och rastvakta väldigt mycket. Men det är bara att slänga på sig mycket kläder så ska jag nog stå ut :) Så gött att inte ha ett jobb där man behöver klä sig sådär snyggt. Haha. Tar alltid på mig kläder efter väder samt tröjor som jag inte är så rädd om då det oftast slutar med att man får en salig blandning av saker på kläderna när man jobbar med barn ;) Ha en fin dag så hörs vi ikväll. 

In med det nya

Ska jag färga håret? Ska jag göra en ny piercing? Ska jag flytta? Ska jag byta jobb? Ska jag börja plugga? Ska jag förnya min frukost/kvällsmat? (höhö). Nej men seriöst. Är så förbannat sugen på lite förändring här i livet. Här går jag dag ut och dag in. Kämpar och sliter med mig själv. Behöver lite nytt nu känner jag. Samtidigt som jag behöver rutiner så kanske det är dags för nya rutiner? Kanske är mina rutiner som är fel? Bara det att jag inte ser det. Något att tänka på!
Suttit och kollat gamla bilder precis och insett hur många förändringar jag har gjort med mitt hår de senaste åren. Just nu trivs jag dock med min hårfärg, så det blir till att behålla det ett tag till. Men något jag trivdes väldigt bra med var mitt röda hår. Kanske inte så passande då jag nästan alltid har rosa kläder. But still!
Go posebild. Men här är mitt röd/bruna hår.

Var väldigt blond i somras. Luggen klippte jag i oktober och än så länge har jag inte tröttnat!

Nåväl. Det återstår att se vad som händer härnäst. Något blir det allt. Men nu ska jag sova. Försöka sova rättare sagt. Vi hörs i morgon. 

Scones och påskmust

Nu luktar det nybakade scones i hela huset. Det märks att min syster är hemma då det konstant donas i köket. Ikväll bakade vi scones som serverades med drottningmarmelad, ost, smör och grönsaker. Vågade jag eller fegade jag ur och åt min vanliga kvällsmat istället? Inte gjorde jag det förstnämnda i allafall. Damn! Har ingen vettig anledning till varför jag fegade ur. Kändes bara säkrare att äta mina vanliga mackor, med mitt vanliga pålägg och på mitt vanliga sätt. Hade det jättemysigt i allafall! Tända ljus och hela köret. Drack även påskmust till. Då jag redan har påskpyntat så var det lika bra att köra all in och köra på påskmust med ;)
Inte utsidan som räknas ;)

Är det egentligen någon skillnad på påskmust och julmust? Alltid undrat.

Mig mage har inte riktigt samarbetat med mig idag. Uppblåst och jävlig. Jag misstänker att det är yoghurten som jag åt i morses som spökar. Har nämligen inte ätit/druckit mjölk och yoghurt på väldigt, väldigt länge. Så tror att det är det som är anledningen. Ska äta yoghurt i morgon också och se hur magen mår.
Vart en lång och fin dag. I morgon blir det förmodligen jobb så det blir till att sova tidigt idag. :) Men först blir det ett avsnitt Spartacus. Älskar den serien! Ha en fortsatt mysig kväll hörni. 

Härlig dag

Väldans aktiv dag idag som sagt. Men nu är jag hemma igen. Jag får alltid panik om jag bara sitter inne när det är fint vädet och det är asjobbigt att vara sån tycker jag. Haha. Men då är det bra att jag brukar jobba på dagarna. Då behöver jag inte känna stress att hitta på något. Men när jag väl var ledig idag så har jag passat på att utnyttja det.
Maten har dock kommit i kläm lite. Tyvärr! Men har försökt att göra det bästa av det ändå. Längtar till den dagen jag kan ta en spontanfika utan att flippa ur. Allt kommer bli så mycket lättare då!
Har ju nämnt förut att jag fasade lite för den här veckan. Men hittils har det gått bra och resten av veckan ser också lovande ut. Jag behöver som sagt mina rutiner och jag har lyckats hålla mig till dom, trots alla omständigheter!
Här kommer lite bilder från dagen. Har ni haft lika fint väder som vi har haft idag?


Dagsfärsk på mig!
Apelsin/kanel/yoghurt
Bild från den härliga promenaden förut idag! 

Vårdag

Världens finaste dag. Har redan hunnit vara på möte, gå på stan, gått promenad och nu blir det stan med vänner. Vårjackan åkte även på idag. Underbart! Ikväll blir det myskväll här hemma :)
Nu måste springa och göra mig i ordning, så skriver mer när jag är hemma igen. Vill bara tacka för alla kommentarer med. Är inte van vid att få så fina ord. Tack 

Äggigt

Känner mig nästan lite småsjuk. Och det orkar jag inte bli! Nog för att jag alltid fryser men idag fryser jag extra mycket samt känner mig så där feber-öm ni vet. Man tycker att jag borde kunna stå emot alla förkylningar med tanke på hur många apelsiner jag äter per dag. Snittar tre per dag, minst. Haha. Det är ju så gooott plus att man får passa på när det väl är säsong för dom.

I morgon blir det inget jobb för min del. Ska på möte med min syster+pappa. Ska träffa någon angående studier i framtiden. Kan bli rätt intressant. Inte för att jag redan ska börja plugga igen, men jag passar på att följa med då min syster ändå ville dit.
Kvällsmaten då? Den blev större än vanligt, precis som jag lovade mig själv. Jag är en sucker för ägg, så det var vad det fick bli. Plus knäckemackor. Plus apelsin. :) Gott! Ägg är något som jag äter näst intill varje dag - då det går att variera i all evighet + att det innehåller en väldans massa nyttigheter. Omelett, äggröra, stekt, hårdkokt, löskokt.. mhmm!
En omelett-lunch i somras!
En god äggfrulle för ett tag sedan. Och ja, jag är även en sucker för lök. ;)
Avslutar med en lite färskare bild på mig!

Sov gott alla.

Who am I?

Nej hörrni, nu är det dags för ett litet inlägg om mig. (Som om inte alla handlar om mig. Höhö) Men detta ska handla om mig och vem jag är. Vi kör en kort presentation i form av lite frågor tycker jag.
Namn: Cecilia heter jag
Ålder: 19 (fyller 20 i April) dvs jag är född 1992.
Familj: Mamma, pappa, bror och syster
Bor jag hemma?: Japp, det gör jag! Trivs jättebra med det än så länge. Mina syskon bor dock inte hemma. Så det är jag, mamma, pappa och mina två katter som håller ställningarna i huset.
Vart bor jag?: I en rätt liten stad ca 40 minuter från Göteborg
Vad pluggade jag?: Jag gick Media med inriktning foto på gymnasiet. Aldrig ångrat det valet! Riktigt roliga år :) Tog studenten i år och efter det så har jag hunnit med en månads resa i USA samt jobbat. Och ni som har studenten att se fram emot - det är verkligen en dag att se fram emot :D
Vad jobbar jag med?: Jag jobbar som vikarie på olika förskolor hela dagarna. Riktigt roligt. Jobbar som sagt även med mitt nystartade företag en dag i veckan nu.
Vad gör jag på fritiden?: Är helt slut efter en jobbdag. Men jag träffar vänner, fikar, fotar och jaa.. allt det där vanliga man brukar göra.
Äsch, för att sammanfatta allt så kan man säga att jag är en helt normal tjej! En tjej som dock kämpar och sliter med tankemonster. Har sagt det förut - men har som sagt vart sjuk i ätstörningar en gång förut och jag förstår inte varför jag har hamnat här igen. Jag tror på att man kan bli helt frisk från ätstörningar. Dock kan vissa ha mer eller mindre lätt att falla tillbaka. Och jag verkar ha varit en av dem som hade lätt för det. Tyvärr.
Det är nu, precis nu jag ska leva mitt liv. Jag har precis tagit studenten och kan göra precis vad fan jag vill med mitt liv. Planerna är att jobba hela våren och sticka på långresa till hösten. Men först måste jag bli frisk. Och den där resan är en stor morot för mig! Har inte tid att vara sjuk.
Här har ni mig!

Den här bilden är inte dagsfärsk - som ni nog kunde förstå. Men detta är jag. Frisk, fri, ett leende på läpparna, rosa kläder (älskar rosa) :D Detta är en bild som togs på vår baldag innan studenten.
Hoppas ni har fått en liten bild om vem jag är nu. Och om inte så är de bara att fråga på om vad som helst :)
Nu ska jag börja planera vad jag ska äta till kvällis och sedan kolla på tv. Ha en fin kväll 

27 Februari!

H-u-v-u-d-v-ä-r-k! Riktigt påfrestande dag på jobbet. Skönt att äntligen ha intagit sin favoritposition - dvs soffläget. Men än är inte jobbdagen slut. Ska precis sätta mig och fixa massa grejer inför vernissagen. Fast det är bara roliga saker.
Har precis ätit middag också. Blev kyckling i sweet chilisås med ris och sallad. Borde ätit liiite mer, det vet jag. Ska därför äta större kvällsmål ikväll tänkte jag. Men jag fegar alltid ur när jag äter mat som jag inte är van vid att äta. Vet inte hur mycket jag ska ta då. Men jag känner i magen att jag kunde ha tagit mer. Så därför ska jag äta något extra gott ikväll. Vad det blir återstår att se.
Hur har er dag varit än så länge? 

Let´s do this!

Dumma "varför-måste-jag-gå-upp-i-vikt-tankar" slog mig under kvällen och jag satte mig ner för att skriva en plus och minuslista angående viktuppgång. Listan med positiva anledningar fyllde jag på några minuter men listan med negativa anledningar till viktuppgång fyllde jag inte alls lika lätt. Rättare sagt - jag fyllde den inte alls.
Tittade även in på min förra blogg som jag skrev på förra gången jag var sjuk. Och jag måste säga att fan vad jag är glad att jag inte lät det gå längre än vad det har gjort den här gången. Och fan vad jag är glad att jag tog tag i detta själv och inte blev inskriven på något äs-klinik. Kanske tar längre tid/är svårare att bli frisk på egen hand då jag inte har någon att diskutera/fråga frågor och prata med. För det har jag tyvärr inte. Men samtidigt tycker jag att det är värt det. För när jag läser inläggen som jag skrev så saknar jag inget av det där.
Jag fick knappt gå i skolan, inte träna, inte cykla, knappt gå, hann aldrig träffa vänner pga mattider, fick aldrig sovmorgon pga mattider, var tvungen att äta upp allt (trots att jag var sprängmätt), drack näringsdrycker, vi ställde in resor pga mig, jag bråkade ständigt med familjen och jaa..listan kan göras lång!
Nu väger jag dock mindre än vad jag gjorde när jag var sådär begränsad och ändå får jag klara mig själv och leva ett normalt liv - något jag inte hade fått om jag hade hamnat på en äs-klinik igen! Nu får jag äta vad jag vill, när jag vill, ta sovmorgon, skippa måltider om jag inte är hungrig (men det gör jag inte), behöver inte äta efter matschema, behöver inte passa tider (men det gör jag ändå), jag får träna (men det gör jag inte), jag jobbar heltid, får cykla, bråkar aldrig med familjen angående maten då de ser att jag kämpar på egen hand. Jag är fri men ändå fast i ett helvete om man kan uttrycka sig så! Och jag har heller inga tankar som "varför kämpar jag och går upp i vikt när det ändå är jag som bestämmer?" om ni nu förstår vad jag menar med den meningen. Det är ju ingen som tvingar mig att äta för att nå en viktuppgång, men jag gör det ändå!!
Kanske aningen luddigt inlägg. Ville mest bara säga att jag är så lycklig att jag tog tag i detta innan det blev för sent. Nu har jag en sommar att se fram emot. Vill vara frisk och stark tills dess. Vet att jag inte kommer lyckas gå upp så mycket på så få månader men jag kommer att vara en god bit på väg. Det är jag övertygad om!
Längtar tills jag kan äta mina goda sommarfrukostar här!

Blev ett långt inägg. Men hoppas att ni orkade läsa. Kvällen har iallafall spenderats i soffan med hela familjen. Vi har kollat film, ätit kvällsmat och spelat lite spel. Vart en ovanligt fin söndag i dag måste jag säga. Nu blir det dock sängen - jobb tidigt i morgon. Och nu mina vänner, nu blickar vi framåt - inte bakåt - och tar nya tag!

Misslyckande

Precis ätit familjemiddag. En riktig söndagsmiddag blev det. (Iaf för vår familj). Lax i ugn med citronsås, potatis, sparris, avokado, sallad och massa gott till. Efter maten så säger min syster "nu ska jag göra efterrätt". FAN tänker jag. "Du behöver inte göra till mig. Jag är jättemätt", säger jag.
"Ska du verkligen inte äta lite när hon har stått och gjort lite god efterrätt", säger pappa. Men jag ville verkligen inte ha. Jag är feg. Det var ju för fan bara yoghurt, valnötter + honung. Sådant jag hade kunnat tänka mig att äta till kanske frukost/kvällsmål, men när jag får det så oförberett så går det helt enkelt inte. Jag valde ett äpple till efterrätt istället. Så sjukt misslyckat! Jag skäms faktiskt lite.
Det är nog något av det jobbigaste tycker jag. När man måste äta "oförberedda" mål. Det går lixom inte. Om det så bara gäller lite ynka yoghurt och nötter. Nåväl. Åt i allafall rejält till middagen. Det är jag stolt över!
God mat blev det i allafall!

Beslut

Önskar att det fanns någon person som styrde min kropp. Den skulle göra allt så mycket klokare än vad jag själv gör. Jag skulle även slippa alla miljoner val man måste göra under livet. Klarar inte av sånt utan hjälp och vissa saker vågar man inte ens fråga någon om. Jag orkar inte mer!




Glöm inte det!

Morgontankar

Blev mycket velande igår kväll. Slutade med att jag åkte och kollade film med massa vänner trots allt. Haha. Men det blev en riktigt mysig kväll. Dock blev det inga räkor och dessutom inga utmaningar heller. Tyvärr! Och mitt "lördagsgodis" var så töntigt så jag tänker inte ens säga vad jag åt under kvällen. Säkra kort, sjukt gott men inget man ska välja när man vill utmana och dessutom ska gå upp i vikt.
Jag börjar känna mig lite stressad. Jag kan inte stå och stampa här längre. Nu MÅSTE det hända något med min vikt. Och anledningen till varför det inte händer något är väldigt enkel - jag äter inte tillräckligt. Varför börjar jag känna mig stressad då? Jo, det är snart sommar, jag ska iväg på två resor och hade tänkt att ha den bästa sommaren i mitt liv. Men i dagsläget hade jag aldrig vågat visa mig i bikini och jag hade heller inte haft ork till att festa, sola och bada hela dagarna. Har inte styrkan i min kropp till det!
Och en sak till. Händer det inte något med min vikt snart så kommer inte mamma och pappa låta mig sköta detta själv längre och det hade vart förjävligt. För jag VET att jag klarar detta. Ska bara bevisa det för mig själv först. Så nu, från och med idag blir det förändringar. Byter hårt bröd mot mjukt, inga lightprodukter, fler måltider per dag, försöka ta större portioner.. har ni mer tips på vad jag kan byta ut/göra så hade jag varit mer än tacksam om ni delade med er. Trodde att detta skulle bli lättare än vad det faktiskt är. Jag vet att viktuppgång tar tid. Men men den här takten kommer jag ju aldrig någon vart. Så nu jävlar!

Hyllning till räkorna

Hade tänkt åka iväg för att kolla tv hos en vän ikväll. Men nej, det blev lite ändrade planer nu. Blir räkmys med familjen istället, melodifestivalen och en film. Inte fy skam det heller! Kanske bara är bra. För då får jag kvällis i magen vilket jag inte hade fått annars. Hade inte vågat utmana mig ikväll då jag inte känner mig stark nog att utmana när jag är bland för mycket folk. Så det hade bara slutat med något "säkert" fredagsmys. Men nu blir det mackor, räkor, kanske ägg och fruktsallad istället. Bättre och dessutom godare.
För ett par årsedan var räkor det äckligaste jag visste. Bara lukten fick mig att må illa. Nu är det dock helt omvänt. Räkor, räkmacka, räkwok, räkpasta..ja..det låter väl inte helt fel? Dessutom är det rätt så socialt att äta skaldjur. Längtar tills i sommar då vi brukar ta med oss räkor ner till vattnet och äta. Eller ännu bättre - sitta i segelbåten i någon fin naturhamn och äta räkor och dricka vin. Haha oj vilket hyllningsinlägg till räkorna :D Men det är de värda!
Annars så har dagen vart väldigt bra. Vaknade, åt god frukost (blev äggmacka), åkte ner och fikade på stan, kom hem och åt mat i form av fläskfile, bakad potatis, en supergod sås, stekta champinjoner och en god sallad.
Dagen i lite bilder
Vad ska ni äta för gott ikväll?

Matlista

Favorit-maträtt: Biffar med bulgur och massa grönsaker, Lax med småpotatis, gräslök och gräddfil, tacos med alla möjliga tillbehör, grillspett med ris + kalla goda såser, sen är alla wokmaträtted gudomliga, helt med stora räkor i!
Favorit-krydda: Aromat, kanel, örtsalt
Favorit-pålägg: Keso, ägg (om det räknas) och sen är salami/prickigkorv+banan en storfavorit hos mig. Dock längesedan jag åt det. Dock också en väldigt udda kombination. Haha
Favorit-frukost: Ägg, mackor, grönsaker och gärna en iskall apelsin till det
Favorit-macka: Gärna någon nybakad god fralla
Favorit-snabbmatställe: Om thai räknas så?
Favorit-pizza: Jag är verkligen inget fan av pizza. Men i så fall africanan. 
Favorit-snacks: Naturgodis i mängder och choklad
Favorit-grönsak: Tror inte det finns någon grönsak som jag ogillar. Men det som alltid finns hemma är gurka, pepperoni, tomater, oliver, champinjoner, sparris m.m.
Favorit-frukt: Massor, kan ine nämna en. Men okej, just nu apelsiner och äpplen, på sommaren - nektariner och när man är utomlands - mango, papaya och ananas
Favorit-skaldjur: Räkor
Äckligaste mat: Slibbig snabbmat som kebab m.m. annars är jag i stort sätt en allätare!

Favorit-dryck: Fanta free med annanssmak. Dock vet jag inte om den finns längre? Annars sprite zero samt Pepsi Max/Cola zero
Äckligaste dryck: Är inte så värst förtjust i juice faktiskt. Å whisky. haha

Finns alltid i mitt kylskåp: Pålägg i form av ost/keso/skinka/kalkon, grönsaker, mjölk/fil/juice och allt det där vanliga.
Finns alltid i min frys: Glass, bröd, köttfärs, lax
Mat jag oftast äter: Hmm.. allt möjligt. Men godast är frukostmat.
Mat jag är bäst på att laga: Är grym på biffar. År av träning ger färdighet ;)
Kokt/stekt/friterat: Grillat, helt klart.
Hemmalagat eller restaurang: Hemmalagat tror jag bannemej, men restaurang är med sinnessjukt gott. Men nej, föredrar nog hemmalagat!
Äta ensam eller äta med andra: Med andra, bara det är rätt sällskap.
Djur jag äter: Alla. Förutom typ grodor och sådant där.
Något jag skulle vilja äta som jag aldrig ätit: Jag vet inte? Vad har jag missat för spännande maträtter?

Tjoklaaa´

Men åååh. Hur gott är inte det här ? Det blir precis som chokladglass. Bara att den är något nyttigare. Men varför i helvete ska man tänka på det föresten? Jag tar om det istället.. Här är ett recept som är godare än chokladglass. Det är därför jag äter det!

(För 4 personer)
Ingredienser:
3 bananer
Honung (valfritt)
Kakao

1. Skiva 3 bananer och frys in. 
2. Ta ut och låt tina ca 10 minuter, mixa sedan med 1 msk honung och 1-1½ msk kakao (ta i så mycket du vill).
Banan+choklad är ett vinnande koncept tycker jag. Smakar väldigt bra ihop! Grillad banan+choklad i folie är ju inte fy skam om man säger så. Dock inte receptet ovan heller. Prova vettja!

Godmorgon världen!

Älskade lördag. Vaknade upp rätt pigg trots att det inte blev många timmars sömn i natt. Vaknar/drömmer om vartannat och tillslut gav jag upp och la mig och läste "mattillåtet" istället. Så idag mina vänner, idag ska det utmanas. Vill nämligen ställa mig på vågen och känna att jag har lyckats istället för att misslyckats nästa gång. Känner mig lite extra peppad idag av någon anledning. Så dagens mående - jo tack, bra!
Nu kurrar min mage och jag misstänker att den är sugen på en stor frukost idag. Så det får det bli. Mackor/ägg/fil/müsli/flingor/färsk frukt...? Får se vad som hamnar i magen. Åtminstånde stekt ägg för det är jag förbannat sugen på.
Dagens planer: Fika med vänner. Fick sms om att det var superfint väder. Så kanske kan inviga lite solbrillor och en tunnare jacka idag? Sedan blir det även god middag med familjen och ikväll ska det kollas på melodifestivalen med tjejligan ;)
Vad har ni för planer idag? Och vad ska ni äta för gott till frukost tro?
Älskade, älskade mackor!

Bowling

Lär ha träningsvärk från bowlingen i morgon. Brukar bli så. Men det får det vara värt. Inte nog för att jag älskar träningsvärk utan också för att jag vann!! Dock rätt väntat med tanke på att jag var den enda nyktra. Haha But still. Nu är jag dödstrött. Är extra trött på fredagar. En hel jobbvecka avklarad ju. Veckorna går föresten så förbannat fort. Snart är det redan Mars. Och föresten så har jag redan satt upp två påskprydnader. Det gäller att vara ute i god tid ;)
Sov gott 

Dagens...

Uppstigning: De ringde och frågade om jag kunde jobba vid åtta och sedan kunde jag inte somna om. Lika bra det!
Mat: Än så länge frulle, apelsin och sushi
Låt: Har lyssnat på min sommarlista hela dagen. Dvs typ Gyllene Tider :D
Klädsel: Chinos, skjorta, halsduk + smycken
Frisyr: LillaMy-bulle
Smink: Mascara och lite läppstift
Har gjort: Gått promenad, fikat med vänner, jobbat och ätit Sushi med mamma
Ska göra: Bowla
Kram: Mamma
Konstigaste: Titten på siffrorna
Längtan: Längtar efter en stark och fin kropp lite extra idag
Mående: Rätt bra måste jag medge
Bästa: Att jag har fått saker gjort. Trots att jag är ledig. Men det är kanske då man ska passa på?
Köp: Inte gjort av med ett öre idag faktiskt
Vill ha: Nya glasögonbågar och lite tid
Dagen i lite bilder än så länge!

Förvirrad

Jag gör mitt bästa. Jag äter tills magen ser ut som en ballong. Som jag sagt tidigare så gör jag detta på mitt eget sätt och ja, jag måste erkänna att det inte verkar funka. Trots att jag ökat portionerna, ökat antalet måltider per dag och slutat träna så fortsätter vikten ner. Och det är så sjukt frustrerande och förvånande(!!)

Hade jag sett siffrorna som visades på vågen i morses för några veckor sedan så hade jag blivit glad. Men idag blev jag bara arg. Börjar verkligen inse på riktigt hur mycket mat som krävs för viktuppgång. Först måste man:
1. Sluta gå ner i vikt
2. Stå still i vikt
3. Gå upp i vikt
Det verkar vara svårare för mig att öka i vikt än gå ner i vikt. Ska fundera ut vad jag ska göra för förändringar i matväg. Detta gjorde dock att ångesten inför nästa vecka minskade lite och det är ju faktiskt ett plus om man ska se det så. Så..500 kcal i överskott/dag är vad jag ska sträva efter, helst lite mer.
Kommer inte orka äta mer till varje måltid. Portionerna är redan så pass stora. Antingen får jag äta ännu oftare och/eller välja andra livsmedel som är lite mer energirika än de jag äter nu. Ska börja unna mig också. För det är jag helkass på. Alla njuter väl av en godispåse ibland? Varför ska inte jag få göra det? Nu är det som sagt fredag också och det kanske är dags redan idag att utmana? I så fall ska jag äta naturgodis. Var pinsamt längesedan jag åt det. Det är det bästa som finns, näst efter klubbor! Haha.
Blev i allafall så förbannad i morses att jag var tvungen att rensa tankarna lite. Så jag gick upp till sjön som ligger precis brevid oss och satte mig på en sten och njöt av vädret. Var riktigt mysigt! Nu har jag precis ätit mellanmål i form av en iskall apelsin+kanel. Vet att jag borde ha ätit mer till mellis. Men var så förbannat sugen på en apelsin och det var inte allt för längesedan jag åt frukost.
Nu ska jag jobba lite och senare blir det sushi med fina mamma. Haha det bästa med sushin tycker jag är ingefäran. Ber alltid om mer plus att jag får all mammas då hon inte tycker om det. Mums!
Se till att NJUTA av helgen nu. Det ska jag göra. Hela familjen är samlad i helgen med, vilket inte händer så ofta då mina syskon inte bor hemma. Så det ska bli kul. Blir god laxmiddag i morgon som jag ser fram emot med.
Puss och kram från en förvirrad själ 

Bra mycket smartare än mig

Ska börja lyssna mer på min kropp istället för min hjärna. Tror att jag skulle må mycket bättre då! Är jag hungrig, ja då ska jag väl äta?! Orkar jag inte gå på promenad, då orkar heller inte kroppen gå på promenad och då ska jag väl inte gå på någon jävla promenad heller? Ännu en anledning till att inte vara så fixerad över mina mattider. Jag ska lyssna på min kropp istället, inte "mig själv"! Kroppen är smartare än min hjärna, no doubt!

Nu ska jag kika på någon bra film. Är ju trots allt ledig i morgon. Dock en del att göra. Men bara roliga saker. Ska äta sushilunch med mamma, gå lite på stan, fixa massa med företaget och bowla. Och vädret ska bli lika bra som idag. Så ja, jag ser fram emot morgondagen :)
Bästa maten 

What a day

What a day, huh? Sånna här dagar är dagar precis i min smak. Massa sol, jobb med fin vän, promenad i solskenet, favoritmaten och ännu ett plus är att jag är ledig i morgon. Maten har gått bra med. Men fruktar helgen och kommande vecka rätt rejält om jag ska vara ärlig. Blöööh.

Nu ska jag träffa en vän och senare ikväll ska jag ta det lugnt, kolla på tv, läsa en nyköpt tidning och bara mysa. Tillåter mig själv att ta det väldigt lugnt nu för tiden och det känns bra faktiskt. Det enda "aktiva" jag gör är att gå en promenad typ varannan vecka. Dock så är det mer ansträngande att jobba än vad man tror. Så lite aktiv är jag ju om dagarna trots allt!
Nu har jag en fråga till er. Om ni har haft träningsförbud. Hur länge hade ni det och vid vilket bmi fick ni börja träna igen? Och i såfall hur mycket/vad fick ni träna?

Hörs ikväll. 

+ lite till!

Bakslag i tankarna. Fan! Allt som har gått så bra. Är orolig inför nästa vecka med, då mina rutiner kommer att ruckas en aning. Försöker få allt att gå ihop. Pussel, detta eviga pussel. Men vet ni vad man gör när man får ett bakslag i tankarna? Jo, man kollar igenom alla foton/texter i sin såkallade "pepp-mapp". Det gör allt lite lättare. I alla fall för studen.
För vad gör det om mattiderna ruckas på en aning? Vad spelar det egentligen för roll vart ifrån kalorierna kommer om det ändå är samma kaloriinnehåll? Eller ännu bättre.. vad spelar det egentligen för roll om det blir för mycket mat dessutom? Det är ju precis det jag ska ha. Plus ännu mer. 
Så nu struntar jag i dessa tankarna och lägger de åt sidan. För det går faktiskt att skjuta undan tankarna och det är jag bra på. Fast ibland ska man tillåta sig själv att må dåligt. För det går inte att ignorera hur man faktiskt känner ibland. Men man kan ju hantera det på olika sätt. Och i detta läget så hanterar jag alla tankar på följande sätt: Jag tar mig något att äta (trots att jag redan ätit kvällsfika). För nu ska jag bli frisk, inte något annat!!

22 Februari

Jobb mellan nio och halv fyra är nu avklarat och nu sitter jag sprängmätt i soffan och pillar med foton på datorn. Blev jag som stod för maten idag och jag tänker inte ens säga vad jag gjorde. Haha. Börjar på b och slutar på iffar. Det serverades iallafall med potatis, brunsås, champinjoner, sallad och massa andra goda tillbehör. Jag har alltid gillat när man kan plocka från massa olika tillbehör vid middagen. Får nog se till att göra en tapas-middag till familjen framöver.

Nu har jag inte koll på om det är så många som kikar in här. Men ni som gör det, är det något speciellt ni vill läsa om? Några frågor? Det kanske faktiskt är så att ni vill veta vem jag är? Med form av lite bilder? Nåja, säg till om ni har några önskemål :)
Sista jobbdagen för veckan i morgon. Har ju tagit ledigt varje fredag för att jobba med mitt företag. Det är gött när man är chef, för då kan man fanimej ta sovmorgon hur länge man vill och inte passa några jobbtider ;) Och fy vad bra det kändes att kunna säga att man är chef. För det är jag ju faktiskt :D haha
Hörs lite senare ikväll. Kram på er!

Fina ting

Här är några fina saker som jag uppskattar i livet:
  • Min familj, såklart. Där ingår även mina två älsklingskatter. Och katter kan förövrigt vara det bästa sällskapet i världen.
  • Att resa har alltid vart ett sotrt intresse i vår familj. Har gjort många fina resor. Några av de bästa resorna jag har gjort är bla en seglingssemester i Grekland, Kina/Thailand och när jag min syster+hennes pojkvän var i USA en månad i höstas och bilade runt.
  • När man känner att våren börjar komma. Klyschigt, men sant. Älskar den första vårsolen och jag längtar sååå till den dagen man bara kan dra på sig en skinnjacka och sitta på uteserveringar dagarna i enda och drick kaffe.
  • När man får avnjuta årets första tallrik med nyplockade jordgubbar med mjölk och socker.
  • Mina fina vänner som alltid får mig att må bra!
  • Att lyckas med något man aldrig trodde att man skulle klara.
  • En stor, god frukost (helst utomhus i solen) ;) Frukost kan ju vara något av det bästa som finns. Längtar redan till i morgon bitti.
  • Sommar. Behövs det ens någon förklaring? Där ingår även sommarnätter med bad i mareld och att kolla på stjärnfall.
Mina älsklingskatter!
Man ska lära sig att uppskattade de små sakerna här i livet. Okej, nu kanske inte jag listade upp några småsaker. Men det är värt att tänka på. Jag blir tex jäkligt nöjd när jag lyckas göra gott kaffe, för det händer väldigt sällan. Haha, nää.. men ni fattar. Man ska även lära sig att "njuta av den grå vardagen", som man så fint säger och inte längta ihjäl sig. För tiden går snabbt, väldigt snabbt. Snart är vi mitt i sommaren och vips så var det höst igen. Så passa på att börja njuta redan nu när du har allt framför dig. Hoppas ni fattar min tanke :)
Nu ska jag krypa till kojs. Är dödstrött! Sov gott alla där ute. :)

Sårande ord

Måste bara säga en grej som hände mig förra veckan. Jag var och handlade i mataffären och strosade omkring bland hyllorna när det plötsligt kommer fram en kärring(jävel) till mig. Hon stod några sekunder och tittade på mig innan hon utbrast: "Ingen lust att äta längre?" Tankarna började snurra i huvudet på mig och jag försökte förstå vad hon menade.

"Va?, Jo..? vadådå?", svarade jag lite frågande.
"Jag ser sånt direkt. Det finns sådana som inte är deprimerade, precis som du, men som ändå har anorexia och det är så jävla störande"
Vänta nu här..vad FAN är det hon står och säger tänkte jag! Fick inte in det i huvudet. Blev så sjukt chockad.
"Vad är det för påhopp?", svarade jag (jävligt snorkigt)
"Ja, så är det..det är så jävla störande med sådana personer", säger hon då och går där ifrån.
Nu tänker ni säkert att detta är ett påhitt från min sida. Men nej, jag hittar inte på. Men jag blev så sjukt förbannad på henne. För sådär går man inte fram och säger till en främling i en mataffär. Man gör bara inte så. Så vad gör man? Jo, man går fram till henne igen och säger åt henne att man inte kan bete sig så. Och det var precis vad jag gjorde!
Väl hemma så berättade jag för pappa och då fattade jag vad hon hade sagt och då kom tårarna. Kan tillägga att jag hade på mig min snowboard-jacka samt stora pösbyxor när jag pratade med henne. Och för att vända detta till nåt "positivt" så fick det mig på nåt sätt att inse hur andra faktiskt ser på mig och min kropp, bara det att ingen vågar säga det.. förutom den satkärringen då. Jag lyckas tydligen inte dölja mig, hur många lager jag än tar på mig.
Men men.. det rann av mig ganska fort. Var bara tvungen att dela med mig av denna lilla händelse. Ord kan faktiskt såra mer än vad man tror.
Har fixat ny header till bloggen också. (Älskade photoshop). Hoppas att ni ser den som den ska se ut. Puss

Rutiner hit och dit

Gääsp, säger jag bara! Inte många timmars sömn i natt. Kunde bannemej aldrig somna. Låg och vred och vände på mig i en evighet. Men ändå var det upp och hoppa kvart i sju för att åka och jobba. Ställde mig och gjorde ett par "lyx-mackor" för att ta med mig också. Äter nämligen frukost på jobbet och jag vågar aldrig chansa på att det ska finnas något som jag kan äta där. Bättre att fåna sig lite och köra på säkra saker än att skippa frukosten känner jag.

Sjukt härlig vårdag har det vart iallafall! Rastvaktade lite och satt i solen och gottade mig ett tag. Nu har jag precis ätit mat med mamma. Lövbiff, bakad potatis, god sås + sallad. Det satt som en smäck!
Vill föresten ta upp en sak. Detta med mattider och rutiner. Jag är en rutinmänniska så det skriker om det. Äter alltid på samma tider (nåja, om jag fick önska skulle det alltid bli samma tider), äter alltid samma saker, på samma sätt, och skulle det hända att detta rubbas så får jag lite panik. Faktiskt.
Det jobbigaste är när det inte blir på mina tider och detta är något som min fina familj ofta får stå ut med. De gör allt för att jag ska kunna äta på mina tider och skyndar sig alltid hem från jobbet för att kunna laga mat/äta med mig. Gullefamiljen!
Vad spelar det egentligen för roll om jag äter middagen en timma senare? Det är ju faktiskt bara att flytta kvällsmålet en timma. Det börjar bli aningen lättare att rubba på mina tider, men inte alltid. Så, hur har ni haft det ? Har ni tyckt att det har vart jobbigt att gå utanför detta "tidsschema"?
Nu ska jag ta mig ett varmt bad och sedan lär jag hamna i soffan för resten av kvällen. Hörs senare. PUSS

Företag

Pjuh..programmen är nu installerade och klara! Var lite pilligt. Haha. Nu kan jag äntligen börja med mina annonser/visitkort/inbjudningskort. Ska nämligen ha en fotovernissage längre fram i vår. Startade nämligen ett företag förra veckan! Den ni. Ska sälja canvas-tavlor i olika storlekar på olika motiv som jag har fotat.
Så nu kan jag komma igång, på riktigt! :) Det är riktigt spännande att ha ett litet projekt att jobba med. Är nöjd om jag bara får sålt en tavla. Och det vet jag att jag får. För mamma och pappa har lovat att köpa en ;)
Två foton som jag tog nångång! haha
Nu ligger kvällsmaten i magen. Blev två grova mackor med pålägg + en iskall apelsin dränkt i kanel. Mätt och belåten! Ska upp tidigt i morgon och jobba. Så blir till att sova tidigt ikväll..om jag inte hamnar framför Big Brother vill säga.
Ha en finfin kväll. Kom ihåg att ni är fina som ni är.

Nya tag!

Både tummen upp och tummen ner idag! Kan börja med det negativa.
Bestämde mig ju för ett tag sedan för att faktiskt gå upp i vikt. På riktigt. Hade inte vägt mig på över en vecka förens idag och vad visade den då? Jo, nedåt såklart! Blev inte alls glad. Det betyder ju bara att det är ännu längre väg att gå nu än förut. Typiskt!
Jag har inte vräkt i mig mat den senaste tiden kanske. Men jag har heller inte hållt igen. Jag har ätit det jag har velat + lite till. Men detta bevisar ju bara att jag kan äta ännu mer utan att behöva känna någon ånger. Detta bevisar också hur svårt det är att gå upp i vikt. Man ska äta det kroppen behöver varje dag (vilket faktiskt är en rätt stor mängd) plus massa, massa utöver det! Jag ska äta MER än en normal person, inte mindre! För jag ska ju faktiskt upp ofantligt många kilon.
Nå ja. Ny vecka och nu ska jag ta nya tag. Var precis nere och handlade gott bröd som jag ska äta till kvällsfikan ikväll. Middagen bestod förövrigt av biffar. Vi hade över sedan igår, så varför inte passa på lixom ;)
Har även jobbat hela dagen så är väldigt trött. Har precis satt mig ner och installerat Photoshop och Pages på min dator. Så nu ska här designas och fixas. Hoppas att ni har fått en bra start på veckan. :)

Biff!

Slapp och fin söndag! Har i allafall hunnit med en fika på stan med vänner samt handlat inför veckan med mamma. Blir god mat på menyn i veckan. Lövbiff, lax, kassler, tacos och pannbiffar. Något som jag inte är så duktig på som sagt är att variera mig. Jag hade en period då jag åt biffar med bulgur + sås till lunch/middag nästan varje dag i ett år. Ja, i ett år! Resten av familjen har tröttnat (höhö), men jag tröttnar då aldrig! Så när jag fick bestämma mat idag så är det precis vad det blev. Mums!
Nu har jag suttit bänkad framför teven ett tag och kommer att sitta här hela kvällen. Bingolotto, Så ska det låta och sen Big Brother.
Gammal bild! Men fortfarande min favoriträtt.

Söndag

Det bästa med söndagar nu för tiden är att inte behöva plugga! Tänka sig vilken söndags/plugg-ångest man har haft genom åren. Även ifall det blir jobb i morgon så känns det ändå inte som samma sak. Tog ju även en ledig vecka nu. (Passade på eftersom mamma hade sportlov). Så nu ska jag verkligen inte klaga över att ha en jobbvecka framför mig.
Det blev en bra lördag igår med. Åt god lax till middag och på kvällen blev det melodifestivalen och film med lite fina vänner. Idag blir det dock bara att ta det lugnt här hemma. Ska städa, sticka, äta gott och till sist kolla på Big Brother. Som jag har längtat! Haha. Det är underhållning det.
Hoppas att ni har haft en bra helg hörrni. Puss

18 Februari!

Redan den 18 Februari. Dessa månaderna är inte riktigt mina favoriter. Trivs bättre i vårrljuset. För ljus är väldigt viktigt för mig! "Ljusterapi" som man alltid hör nu för tiden.
Sov riktigt gott i natt. Satt uppe länge igår och kollade på film. Satt även fastklistrad framför min nya dator som kom igår. Sååå nöjd :)
Dagens mående då? Jag vet inte än, då jag fortfarande ligger kvar i sängen. Men det känns bra idag! Känner mig redo för lite nya utmaningar. Kanske till och med ska våga mig på en "ny" frukost efter att ha ätit samma på tok för länge.
Så om ni har tips på goda frukostar så får ni mer än gärna dela med er! :)

Detta är vad min frukost alltid består av! Två knäckemackor med olika pålägg och ibland en frukt till det. Påläggen varierar förståss väldigt mycket. Men favoriten (Vet inte om det är min favorit eller röstens) är keso+grönsak och skinka/kalkon+grönsak. Men idag blir det ägg. För det är förbannat gott. Med kalles kaviar!

Ha en fin lördag och kom ihåg att du är fin!

Ångestlindring!

Vill bara tipsa om en sak som funkar mot ångest. I allafall för mig. Jag har nämligen börjat sticka. Så efter varje måltid så tar jag min stickning (haha, hej mormor) och sätter mig framför teven och ja, stickar helt enkelt. Funkar för att föra bort tankarna på annat än stund.
Började sticka för tre veckor sedan och har sedan dess hunnit att göra tre läckra halsdukar. Tänkte försöka mig på en pippi-tröja, men det verkade för svårt så jag köpte en istället ;)
Köpte även massa tillbehör för att kunna göra egna smycket. Så här ska skapas för fulla muggar! Älskar att hålla mig sysselsatt med saker som sedag ger resultat. Min älskade mamma försöker även peppa mig allt vad hon kan. Så hon ger mig lite belöningar då och då. Så vi gick in och köpte upp hela garn/smyckesaffären igår. Så nu har jag att göra ett tag framöver. Gullemamma!
När jag har nåt min målvikt så blir den en kortresa till Stockholm med mamma och min syster. Något jag ser fram emot vääldigt mycket. Och det blir förhoppningsvis av till sommaren kanske? Bara jag som kan avgöra.
Men som sagt. Behöver du göra nåt för att lindra ångesten? - Börja sticka!

Livstecken

Längesedan jag skrev här! Har hänt mycket sedan jag kikade in här sist.
Jag kom till en vändpunkt i livet. En vändpunkt där jag insåg att jag faktiskt inte kunde ha en så pass låg vikt längre som jag faktiskt har. Det tjänar inget till. Jag mår inte bra av det och det gör ingen annan heller. Orkade inte med helvetet längre helt enkelt.
Ja skrev som sagt i förra inlägget att jag hade kontaktat en ätstörningsklinik. De ringde några dagar efter och sa att jag var välkommen på samtal så fort jag kunde då de tyckte att jag var "prio 1" för jag verkade så sjuk. Men jag tackade nej! För jag har bestämt mig att fixa detta på egen hand. I min egen takt! Och än så länge så tycker jag faktiskt att jag klarar mig utmärkt. Får jag bara äta den mat jag vill, när jag vill så håller tankarna sig undan.
Har heller inte vägt mig på en vecka nu, så vet inte riktigt hur det ligger till. Men jag känner min kropp väl och det känns som att det har börjat komma igång lite mer.
Anledningen till varför jag gav mig FAN på att fixa detta nu och inte sen då? Jo.. så här ligger det till.
Hade jag gått ner ännu mer i vikt så hade jag blivit inlagd. Vilket hade resulterat till näringsdrycker, tvång, övervakande, ännu mer ångest, matschema och jaa.. allt det där! Jag VET att jag mår bättre när jag har en sundare vikt. Jag är heller inte rädd för att gå upp till den vikt jag hade i somras. (Som var normal). För jag ser bilder på mig själv från den tiden och baam va snygg jag var. Ja, jag kan faktiskt erkänna. Jag tycker att jag var snyggare då än vad jag är nu. MEN det är fortfarande svårt.. jag hade velat trycka på en knapp och sedan ha den vikten jag hade i somras.
Jag vet att det är tvåtydigt för jag har fortfarande problem med maten. Jag får panik när jag inte tränar. (Vilket jag inte gör nu). Jag räknar kalorier. Jag får panik om jag äter för många kcal/dag. Jag klarar inte av att äta vissa livsmedel. Jag har tvångstankar. Trots detta så vet jag ändå att jag måste/vill gå upp i vikt. Men när jag väl sitter där med maten framför mig så tar det lixom stopp.
Men det är ändå ett stort jävla steg på vägen att jag har bestämt mig. Och det på bara några veckor!
Ni får uppdatering inom de närmsta dagarna igen. Ta hand om er!

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0