Om att inte vänja sig.

Har vart iväg i sex timmar för att endast hinna med...ett möte. Nog för att jag inte har stressat, men mycket mer än mötet hann jag inte med. Förutom att få lite god mat i magen, förstås. Tycker dock det är mysigt att ta sig iväg till Göteborg, trots att det är en hel dag som går. Men jesus..dagarna går verkligen fort
 
Stor del av mötet ägnades åt att gå igenom veckan som gått. Har fört lite matdagbok osv. Dock har veckan som paserat vart ovanligt smärtfri. Trots att det har vart många utmaningar, som dessutom har fixats, så har dagarna ändå vart på mina villkor i och med att jag vart ledig för det mesta. De riktiga utmaningsdagarna är ju de som jag inte kan vara med och påverka. Där jag inte har någon kontroll. Men kommande vecka se ut att bli lite mer okontrollerad. Vilket jag tycker är bra till viss del. Nya utmaningar och framför allt – nya tag. 
 
Jag har kommit till en speciell punkt i min såkallade tillfrisknadsprocess. Jag har accepterat och vet vad jag behöver göra. Till den punkten kom jag för längesedan. Men jag har inte accepterat det faktum att jag faktiskt måste göra det. En viss skillnad där. "Det kommer med tiden", har jag tänkt. Men ingenting kommer med tiden av sig självt. Jag har gått runt så här för länge för att hinna vänja mig. Jag har inte vant mig tillräckligt för att tappa motivationen, men tillräckligt för att nästan glömma vad jag jobbar mot. Trots att kroppen ofta är "ivägen" och inte pallar med en normal vardag så känner jag mig ändå mycket piggare, starkare och ja.. mer van än för ett årsedan. Vill skjutsa på detta nu för att inte glömma av vad jag kämpar mot helt och hållet. Viktigt. 
 
 
Hemma igen i allafall. Fin dag trots allt. Givande blandat med en god lunch. Ska tillbringa resten av kvällen i soffan med stort kvällis och några bra tvprogram. 
Hoppas er dag vart fin. 
 
 

Frågor/Svar del 1

Vad jobbar du med just nu? 
Jobbar för tillfället i ett gatukök/kiosk. 
 
Vad är ditt drömyrke? 
Så sjukt svår fråga att svara på. Känns inte som jag har kommit på att mitt drömyrke ens "finns". Haha. Men vill jobba med människor, det är jag säker på. 
 
Vad har du gått för utbildning?
Inte gått något jobbutbildning. Men på gymnasiet gick jag Media med inriktning på foto. 
 
Från Skoltiden
 
Vilka utmaningar har du framför dig den närmaste tiden?
Inga bestämda för tillfället då jag redan har klarat av veckans (hejja). Men några av veckans utmaningar som jag redan klarat av har bla handlat om att prova "nya" livsmedel och lägga in dem i min kost igen. Har även haft lite andra utmaningar som har handlat om ensammåltider och att bryta dåliga ovanor. (Och så fick jag ju mig mitt godis också som ett plus i kanten..)
 
Vilka är dina favoritbloggar?
Läser tokmånga bloggar. Men de bloggar jag tycker om lite extra mycket är skrivna av friska tjejer som får en att inse att livet kan vara rätt fint ändå. 
 
Hur bor du?
Hemma för tillfället tillsammans med Mamma, pappa, syster och två katter. Min bror har flyttat iväg för plugg. Förmodligen blir det en flytt redan efter sommaren. Tror att det kan göra mig gott! 
 
Hur är din familj?
Som en riktig familj. Haha kan man säga så? Delar det mesta och spenderar mycket tid tillsammans i form av resor osv. Vi är öppna, pratglada och bråkar sällan. (Peppar peppar. Haha)
 
 
Vilket är ditt favoritprogram/film?
Åh program, Masterchef såklart. Eller Glee..får vilken suris i världen som helst att bli glad. Och film får jag nog säga; Hur man blir av med en kille på tio dagar. Kan den utan och innan! 
 
Vad är det bästa/sämsta som har hänt i ditt liv?
Bästa – ingen specifik sak. Hela livet är det bästa som har hänt. Klyschigt men ack så sant. Har hittils haft ett riktigt bra liv och känner mig rätt lyckligt lottad gällande många saker som skett under livet.
Sämsta – Samtidigt som jag kommer komma ur starkare genom alla dessa år med dumtankar så kan jag ändå inte låta bli att gräma mig över hur onödigt det är. Hade gärna sluppit detta och blivit stark på något annat lite enklare sätt istället. 
 
Har du någon bild som du fotat som du är extra nöjd över? Kan du visa den isåfall? :) 
Tagen i Kina
 
Vilken kamera använder du? 
Canon Eos 7D. Bästa köpet. 
 
Tappade du många vänner i.o.m ätstörningen? 
På sätt och vis, ja. Men de som finns kvar är de som betyder. 
 
Vilken mat skulle du vilja äta, om inte några tankar hindrade dig? 
Pizza, burgare, chips... Nej. Sådant lockar inte ens den vanliga Cecilia. Men några av mina favoritsaker att äta innan allt började var/är (som jag tills viss del äter även idag); Gräddig skaldjurspasta, ost & kex, lasagne, ris + sås (ja, det är en rätt hos mig) Haha. Lax med potatis & gräddfil, thai, kina... Finns ju tuuuusen saker att rabbla upp. Är väl även, precis som många andra, lite knäsvag för naturgodis!
 
Vad är det bästa/sämsta med ditt jobb? 
Otroligt goa jobbarkompisar som tar hänsyn till min situation. Trivs även väldigt bra med jobbtiderna.
Sämsta skulle väl vara de stressiga matsituationerna. Dom gillar vi inte
 
Om du fick välja vilket jobb som helst i hela världen, vilket skulle det vara? 
Modefotograf. Eller en sådan som letar upp fina platser att spela in filmer på. Hade inte vart dumt?! ;)
 
Vilken färg är det på din tandborste? 
Rosa, såklart.
 
Har du tumblr? 
Nixx.
 
Ditt bästa skämt? 
Jag hade en gång två fiskar som hette En och Två. När En dog hade jag fortfarande Två kvar. (HÖHÖ)
 
Vilken är den FINASTE bilden på dig? 
Måste man vara ego nu med? Haha. Men den nedan får jag väl änna vara lite nöjd med. 
 
 
Mer svar kommer så småningom. Puss
 

Godis, på en onsdag? Check!!

Var på bio igårkväll. Den var bra. En film precis i min smak. Den föll mig nästan lika mycket i smaken som godiset som hamnade i magen under bion. Godis, på en onsdag? Ja, tänka sig. Kvällsmat innan bion och sedan godis utöver det. Trodde jag skulle nöja mig med det. Hade väl inbillat mig att jag skulle bli mätt på det där lilla godiset eller något.  Men det blev jag inte. För vem blir mätt på lite hårt spunnet socker?! Inte jag. Det fick bli lite mer gott till magen innan sovdags helt enkelt. Fast den här gången lite mer mättande saker än hårt socker. Sedan var jag tillräckligt nöjd, mätt och stolt för att inta sovposition. Yeyy.
 
Nu ska jag ta mig in till Göteborg för KBT-möte. Undra vad jag ska sätta upp för nya utmaningar den kommande veckan tro. Verkar ta mig an det jag ger mig in på. Så ska kanske höja ribban en aning? Tåls att fundera på. Hoppas ni får en fin dag. Kika in senare så kommer lite svar på frågor. Puss

Lite blandade...

...foton från livet genom mobilen på senaste tiden! Gamla som nya. Fina som fula. Från en vardag som jag trivs rätt bra i helt enkelt. Längtar dock tills jag kikar igenom mina foton och möts av blommande ängar, utefikor, pickningar och bara ben istället. Den tiden kommer tids nog. Så länge får vi nöja oss med vintervita träd, värmande måltider och bleka kinder. Att uppskatta det man har för stunden helt enkelt. 
 
 

En bra dag helt enkelt.

"Vad är det jag hör. Ska du ta det som det kommer?!" Ja, tänka sig för att det ska jag. Och det gick alldeles utmärkt. Haha ibland kan man förvåna andra genom att inte planera. Dock hade jag en plan B i bakfikan för att lugna ner mig lite. Tog det som det kom och lät tiden avgöra hur jag skulle lägga upp dagen. Alltid skönt att ha en plan B för lugna nerverna lite. 
Har vart en riktigt fin dag hittils. Långfika med bästa M som avslutades med Sushilunch. Och det känns så otroligt skönt att "våga" äta och lyssna på sina behov trots att de andra inte äter. Förr hade jag problem med att äta när andra satt och såg på eller själva inte åt. Kände mig ibland lite glupsk då. Men nu har jag definitivt inte några som helst problem med det. Sitter och sölar och smaskar precis som om jag vore själv i rummet ;) Bordsskick, vad är det?
 
 
Dagens mående: Känner mig rätt lugn i själen trots allt.
Dagens klädsel: Svarta jeans, svart stickad tröja, svart "militärväst" + lite mycket guldsmycken.
Dagens frisyr: Fläta.
Dagens mat: Gofrukost, sushi och mellis.
Dagens har gjort: Bakat, städat och träffat M. 
Dagens ska göra: En powernap hade inte suttit fel. Och ikväll väntar bio. 
Dagens köp: Fika, sushi & kvällsgottis till bion (!!)
Dagens fundering: Dags att ändra på saker och ting kanske?
Dagens längtan: Bion ikväll. Och får man längta längre fram i tiden så säger jag helgen om två veckor. 
Dagens ord: Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över utan det handlar om att lära sig dansa i regnet.
 
Hoppas ni har en fin onsdag. Puss

Recept – Fröknäckisar!

Folket här hemma var så ivriga att smaka på dessa gobitar till fröknäcke så de brända tungorna. Men jag förstår dem, dessa är verkligen goda och inte minst beroendeframkallande. Har provat att göra liknande förut. Men den här gången bytte jag ut lite fröer och tog vad som fanns hemma. Har nämligen två glutenallergiker här hemma så uteslöt ett och annat och ersatte med majsmjöl. Och det visade sig fungera alldeles utmärkt. 
 
Egentligen behövs det inget pålägg till dessa utan de går att äta precis som de är. Och så är de sådär perfekt salta också, precis som jag vill ha det. Går att ha som tilltugg till fördrinken, gott till ostbrickan med philadephia/brie, ät till en god soppa eller använd som ett helt vanligt knäckebröd med ost, smör och skinka. Lika gott vilket som. Men jag varnar er – de är verkligen beroendeframkallande
 
Banda ihop, smeta ut och skjuts in i ugnen.. Kanonenkelt!
 
 
Varför ett fröknäcke?
Roligare än köpebröd, nyttigare och framför allt godare. Fröer sägs även innehålla en del ämnen som ska motverka depressioner. De innehåller även en massa nyttiga fetter, antioxidanter och vitaminer. 
 
Recept Fröknäcle 1 Plåt:

– 2 dl Majsmjöl
– 1/2 olja (använde mig av solrosolja)
– 1/2 dl linfrön
– 1 dl solrosfrön
– 1/2 dl pumpafrön
– 1 dl sesamfrön
– Havssalt
– 2 1/2 - 3 dl kokande vatten
 
How To do:
Rör ihop allt och blanda sedan ned det kokande vattnet i blandningen. Smeta ut allt över ett bakplåtspapper. (Fyller hela plåten). Tips är att trä en påse på handen och smeta ut allt med. Strö över rikligt med flingsalt. Själv använde jag mig av flingsalt med smak av rosmarin. 
Grädda i mitten av ugnen på 150 g i cirka en timma. Efter halva tiden kan du ta ut plåten och skära ut små fyrkanter så det är lättare att bryta det när det är klart. 
 
Ät och njut!

30 Januari

Godmorgon Hjärtegull! 
Snart är det Februari. Min hatmånad. Känns väldigt lovande må jag säga. Förknippar bara den månaden med massa tårar och ångest. Får väl se till att vända på det där så jag nästa år kan förknippa den med framgång och lycka istället. Låter som en bättre plan.
Har en fin dag framför mig förhoppningsvis. Var nära på att lägga mig med en klump i magen igår, men jag hann förhindra det. Hur? Genom att vara öppen och säga precis som jag kände, såklart. Något som faktiskt brukar fungera. Trodde nämligen att jag skulle vara tvungen att ta mig an en dag med dumma tider och en och annan lögn (för mig själv). Och detta pga av att jag inte vågade erkänna och öppna mig. Men att lägga sig med en klump i magen för en bagatell ser jag som något väldigt onödigt. Lättade istället på hjärtat och saker och ting löste sig utan problem. Somnade sedan som en prinsessa istället! Skönt. :) 
 
Ska ner till stan och äta lunch med en vän lite senare och ikväll väntas bio. Ska kika på Ego! Har hört mycket gott om den. Och vem vet, ikväll kanske jag går emot alla de där riktlinjerna om att man "bara" ska gotta sig på helgen. Jag menar, jag är ju ledig idag, det måste väl ändå klassas som helg på sätt och vis? Sött, surt eller salt.. we´ll see! ;) Kan ju som sagt inte skylla på att jag inte vet vad jag är sugen på längre. 
 
En skål fylld med härligheter + de obligatoriska mackorna!
 
Långfrukost framför teven, precis som varje morgon. Uppskattar det lika mycket varje gång. Kanske ska byta ut de där mackorna mot lite fröknäcke idag istället. Hann göra två omgångar igår så jag har en del som ligger och väntar på mig. Väldigt enkelt och väldigt gott. Recept kommer senare! :)
 
Ha en fin Onsdag kära ni. Puss & Kram

Att bry sig om andra.

Har kommit på mig själv med att intressera mig för mycket i vad andra äter. Vet att det är rätt vanligt när det kommer till oss "ätstörda", tyvärr. Och trots att det har blivit bättre på den punkten så hänger det fortfarande kvar till viss del, tyvärr. Men samtidigt så är det så vårt samhälle ser ut känns det som. Man jämför och letar efter "synderna" folk äter – så man kan ge sig själv en klapp på axeln. Låter det dumt? Ja, det är klart som fan att det gör. Heldumt. Dock tror jag inte att jag är själv i det tänket. 
Man kollar bloggar, instagram och andra forum där matfoton kan tänkas ploppa upp. Och oftast möts man av foton på hälsosam mat. Nyttiga frukostar och kalorisnåla luncher. Visst är det kul att få inspo på hälsosammat. Även jag lägger upp foton på det jag äter ibland. Men samtidigt är det ett val man gör. Ett val och tillfälle att visa upp den "duktiga" sidan av ens vardag. Men det är klart, för vem vill se en bild på en meningslös macka, egentligen?
Vad vill jag komma fram till? Jag vet egentligen inte. Men känner man sig dålig när man kikar runt på dessa hälsobloggar och samtidigt sitter med en semla i näven så ska man komma ihåg att vi inte ser hela sanningen. Det är ett tillfälle för många att endast visa upp den duktiga sidan av deras vardag. Jag slår vad om att samtidigt som de sitter och fotar sina hälsoluncher så döljer det sig nog en och annan godisbit bakom kameran. Sådetså. 
 
Vad vi ser
Sanningen?
(Bilder weheartit)
 
Ibland får man helt enkelt tänka ett steg längre. Eller i bästa fall sluta bry sig helt. Kanske ska man bara se alla de där fotona som just inspiration. För det är kanske det syftet är. Kanske är det bara jag som tänker i dessa banor och jämför. Och om det nu endast är jag som tänker såhär så får jag säga till mig själv istället; Fokusera på dig och ditt liv och sluta jämför med andra. Se på alla tusen foton som just foton och i viss mån inspiration – inte som ett sätt att leva på.  
 
Puss
 

Frågor?

Fick en frågan om att ha en liten frågestund här. Så varsågoda, fråga på! Livet? Framtiden? Uppväxt? Resor? Kärlek? Jobb? Intressen? Foto? eller kanske något om...maten? Fråga vad ni vill och jag svarar. Puss
 

Chokladplättar!

När man äter extra långsamt för att maten på tallriken inte ska ta slut. Och så gör den plötsligt det ändå. Där snackar vi besvikelse på hög nivå.
Synd att jag inte lyckades göra mat till er hel armé idag. Istället gjorde jag så att det precis räckte till en person. Framsteg där med iförsig! Har nog aldrig hänt förut. Haha. Men en och annan plätt till hade suttit fint får jag allt erkänna. Fick som sagt upp det där chokladsuget efter frukosten i morses. Försökte dämpa det med lite chokladplättar. Nog för att suget inte är borta på långa vägar, men gott vare. 
 
Chokladplättar med varma blåbär + Apelsin
 
Smaksatte med mängder av choklad, mosade lite varma blåbär och hade en sådan där perfekt iskall apelsin vid sidan av. Sedan var det bara att hugga in. En ensammåltid som vände och blev till något bra helt enkelt. Ni anar inte hur nära det var att jag tog bilen ner och beställde mig några sushibitar istället. Haha suuuck. Väldigt nära ska jag säga er. Men sen kom jag på att jag inte hade någon bil. Och sen kom jag även på att det inte går att hålla på sådär. Beslutsångest, javisst. Sedan kom jag även på en till sak. Har faktiskt fått stränga order och tips som jag ska följa dessa dagar. Tips som idag verkade funka. Tack för det. :) Mätt, nöjd å glá i min lilla ensamhet. 
 
Nu ska jag till stan. Puss
 

29 Januari

Tänka sig vad mat kan vara gott ibland. Speciellt när man är sådär extra hungrig så det suger i magen. Nåja, mat är faktiskt alltid gott, men inget går ju upp emot en stor frukost när suget är på topp. Kan fortfarande inte förstå de personer som slänger i sig en kopp kaffe och i bästa fall en frukt och sedan är redo för dagen. Aldrig igen, säger jag bara. Skippar jag frukosten så förvandlas jag till ett monster. 
 
Gjorde mig en chokladröra idag. Samma som vanligt, fast med chokladsmak istället för mosade bär. Det var gott.  Dock skar det sig lite till kaviaren som jag hade på mackorna. Lätt fixat. Fick äta i omvänd ordning helt enkelt. Det fick även upp mitt sug på choklad. Går helt enkelt inte att skylla på att jag inte vet vad jag är sugen på längre med andra ord. Det är något visst med just choklad. Mhm. När jag var mindre så köpte jag en marabou och smälte den på spisen och åt direkt med sked – varje helg. Det var tider det! 
 
En trött jag för tillfället..
 
Fortsätter ledigheten även idag. Lovely. Ska samla på krafter och utföra veckans sista utmaning. Tänk vad veckorna går fort och under denna veckan som gått har jag utfört hela fyra utmaningar. Inte illa pinkat. 
Dags att äta upp frukosten. Puss & Kram

Om en givande dag!

Givande dag. Hade inte riktigt räknat med det. Att jag inte har kommit på att man kan baka när man inte har något annat vettigare för sig. Eller så beror det helt enkelt på att jag inte har vetat vad jag ska baka. Har väl helt enkelt inte orkat lägga ner energi på bakning då jag ändå inte skulle smaka. Men idag har det tillverkats grejer som de andra får skynda sig med att smaka på med risk för att jag redan har ätit upp det. Femte plåten med äpplechips står i ugnen nu. Ja, femte. Haha. Nog för att inte allt redan har gått åt, men det gäller att bunkra upp. Och så ville syster ge bort ett gäng i present i morgon med. Har även påbörjat fröknäcke och andra gottigheter. Hoppas på att det blir gott!
 
Fick föresten ett telefonsamtal förut. Ett roligt sådant. Och hade jag inte beslutsångets tidigare så kan jag garantera er att jag har det nu. Jobb, jobb – jobb. Ett nytt sådant. Herrejesus. Många för och nackdelar som behöver radas upp innan jag kan ta ett beslut. Men först ska jag på intervju, så jag har bestämt mig för att inte grubbla på detta förens jag fått ett besked om hur det blir. Det blir bra hur det än blir på något vis. Finns för och nackdelar i allt som sagt Ödet får bestämma! ;) 
 
 
Mera av dagens horoskop!
 
Du kan inte komma över de hinder som du har framför dig om du försöker lösa dem på samma sätt som vanligt. Ändra ditt tillvägagångssätt. Kom på en ny strategi och låt inte andra ändra uppfattning eller ändra din plan allt för mycket. Lösningen ligger inom räckhåll. Med lite självförtroende kan du lösa problemen och ta kontrollen igen. 
 
Japp. Lösningen är inom räckhåll. Egentligen ligger den bara och väntar på mig. Verktygen och kunskapen finns. Likaväl finns viljan. Men finns modet? Självklart finns även det. Ska bara gräva fram det först. Mussteg tycks inte hjälpa längre. 
 
Nu ska jag förbereda lite mat. Puss

Skolfavorit!

Skolmat. Får ni bra eller dåliga vibbar? Bara ordet skolmat får mig att tänka på långa köer, stökig omgivning och ett lass med överkokt spaghetti. 
Men i nästa stund får det mig att tänka på ljuvliga rätter som den vegetariska broccoligratängen, pasta med ost och skinksås, ris med currysås och den fantastiskt goda, men ack så flottiga köttfärssoppan som serverades med limpbröd och färdigskivad ost. Jag var en av få bland mina vänner som lyckades uppskatta den där maten man blev serverad. Men jag kan väl samtidigt erkänna att jag var stammis på Espresso House och Ica under mina år på gymnasiet. Haha. Ibland lockade inte ens skolmaten mig. Och då var det illa! En "lunch" på Espresso i form av deras frukost bestående av scones, pålägg, chai och juice jämfört med överkokt pasta. Ibland var valet rätt lätt. 
 
Men så var det ju det där med guldkornen man ibland blev serverad. Ris/pasta med ost & skinksås var en utav mina favoriträtter under skoltiden. Nåja, under de skolåren då jag mådde fint åtminstånde, vilket inte var sådär jättemånga tyvärr. Och då jag nu har en studerande syster här hemma så tänkte jag passa på att bjussa henne på lite skolmat för att få till rätta känslan, liksom ;) Fast i en lite godare verison made by me såklart!
 
Skinksås + Couscous
 
Efter en portion kittlades det inte ens i magen. Efter två började jag bli nöjd. Dock krävdes det tre portioner för att stilla både sug och hunger. Det var gott. Bra mycket bättre än skolans. Och att få MVG av eleven här hemma är väl inte fy skam. 
Då är frågan vad man ska ge sig på för "skolmat" nästa gång. Ska fundera ut något som jag vill återuppliva och återskapa på nytt igen. Är det kanske broccoligratängen som står näst på tur? Det får dock vänta några dagar. Lyckades återgen tillaga mat så det räcker och blir över i minst en vecka. Damn.
 
Har ni några guldkorn som ni minns från skoltiden? Någon maträtt som väcker minnen? Dåliga som bra. Tell me.

1+2 = Siffror?

Småplockar lite russin medans jag fixar frukosten, nyper åt mig lite bananchips, slevar upp så mycket keso jag vill ha på mackorna, müsli öser jag på så att det blir överfullt i skålen och om någon undrar hur mycket yoghurt jag äter så kan jag säga; Inte en jäkla aning. Det är en sådan enorm frihet att våga plocka, ta extra och framför allt – inte måtta/räkna längre.
Det är omöjligt att med hjälp av siffror och kalorier veta hur mycket ens kropp behöver från tillfälle till tillfälle. Att sätta upp mål och måtta i förväg känns bara...heldumt. Så länge man vet med sig att man inte ljuger för sig själv, dvs äter tills man blir mätt och vågar lyssna på kroppen utan att det blir för lite, så tycker jag att man ska kasta ut allt som har med matvågar, dl-mått och inbankade kalotitabeller att göra. (Med förutsättningar att man inte ljuger för sig själv, som sagt)
 
Siffror och mat har inget att göra med varandra. Mat hör hemma i magen medans siffror hör hemma vid skolbänken. Faktiskt. Nog för att vi som har haft problem med maten förmodligen alltid kommer ha en inbyggd miniräknare i huvudet. Men sedan den dagen jag bestämde mig för att sluta räkna, dividera och kalkylera så vågar jag så otroligt mycket mer. Jag vågar småäta, plocka och framför allt lyssna till mina behov för stunden. Ibland mer och ibland mindre. 
 
2-3 dl müsli? 3-5 dl yoghurt? Vem vet?! Inte jag och det känns så jäkla skönt. 
 
Våga känna efter och våga lita på dig själv. Siffror säger varken något om vem du är eller hur mycket din kropp behöver. Det är siffror för guds skull. Och sedan när sitter vettet eller personligheten i ett par förbannade siffror? Du är den du är och jag tycker att du ska vara väldigt stolt över dig själv. Alla är vi olika och unika. Men lika fina för det. 
 
Puss

Veckostart!

Fick bevisat att min inbyggda väckarklocka jag tycks ha i kroppen verkligen fungerar idag. Då jag för tillfället är utan telefon (fml) och inte äger någon väckarklocka så fick jag traska upp ur sängen i en tid jag trodde var rimlig. Det visade sig vara samma tid som alla andra morgnar – på minuten. Lustigt, tyckte jag. 
 
Ringde precis och avbokade tiden hos diestisten jag skulle till igen. Och efter det samtalet är jag extra glad att jag inte ska gå tillbaka. Sa kort och gott precis vad jag tyckte om förra mötet. Det kändes förbannat bra faktiskt. Eller så var det bara så att det råkade vara hon som fick ta smällen av mina griniga morgonkänslor denna morgon. Haha. Fel person vid fel tillfälle, eller något. 
 

Dagshoroskop - måndag 28 januari

Du har brått, och någon som står dig nära har också mycket att ta hand om. Det kan vara bra att inte sätta ribban för högt, och glöm inte att rå om dig själv.

 
Nåväl. Ledigheten fortsätter i ett par dagar till. Skönt tycker jag. Har mycket att sysselsätta mig med den här veckan för att inte bli rastlös. Ska till götet, se på bio, träffa lite vänner osv. Ska nog bli en bra vecka trots allt! Och idag ska jag köpa ny telefon. Åh, så typiskt när jag hade fixat min andra så rosa och fin. Kunde jag inte få njuta av det en vecka åtminstånde? Men jag fortsätter att tro på; Inget ont som inte har något gott med sig. Det fanns väl förmodligen någon mening med detta med, trots att jag har svårt att tro på det. Haha. 
 
Nu ska jag fixa frukost. Med en massa äpplechips. Det var gott, så gott. Hoppas ni får er en bra start på veckan kära ni. Puss & Kram

Äpplechips

Ibland är det melon, ibland ananas, apelsinperioden höll i sig ett halvår, jordgubbsperioden brukar vara över sommaren men en period som jag aldrig kommer att komma ur är äppleperioden. Knaprar minst ett eller två äpplen om dagen och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Helst ska de vara sådär stora och hårda. Och så ska de ätas med en liten skalkniv. Alltid med skalkniv. Det smakar så mycket bättre då!
 
Såg att det har kommit upp recept på äpplechips lite varstand på senaste tiden. Och självklart tänkte jag att det kunde vara något för mig. Äpplefantast, som sagt. Förstod inte varför jag inte har provat på det tidigare. Men nu förstår jag. Tror att mina år av "skära-så-tunna-ringar-som-möjligt" har satt sina spår. Chipsen blev nog lite för tunna vilket resulterade till att de blev krispiga och hårda redan efter en enstaka timma i ugnen. Krispigt är gott, men inte krispigt som i bränt. Men jag är envis. Bra eller dåligt? Det visade sig vara bra. Gjorde en ny omgång och körde in i ugnen. Lite tjockare bitar den här gången dock. 
 
Äpplechips med kanel!
 
Nå, inte så pjåkigt trots allt?! Doftar juletider här i hemmet nu. Lite förvirrande – men härligt och gott. Hade på lite sötning och en överdos av kanel. Och de smakar faktskt betydligt bättre än vad de ser ut att göra. Ska ha ett gäng på min yoghurtskål redan ikväll tillsammans med alla de vanliga gottigheterna. 
 
Finns det andra frukter man kan göra såhär med? Päron? Sharon? Mango? Åt torkad mango varje dag när vi var iväg och reste. Har dock inte hittat några här hemma som har fallit mig i smaken. Här hemma i affärerna kan man bara hitta översockrade och på tok för söta för min smak. Kanske hemmagjorda vore något istället med andra ord. 
 
Nu ska jag fixa mig en skål yoghurt med en överdos av gottigheter. Plus mackor och ännu mer frukt, såklart! Puss

Obetydliga ting

Misstänkte att det skulle bli en sådan dag. En riktig söndag och allt vad det innebär. I vanliga fall brukar deppiga dagar gå hand i hand med maten. Men idag känner jag frustration och depp över andra saker än just det där, vilket känns konstigt. Minns inte senast jag mådde dåligt över saker som inte har med maten att göra. Och har det inte vart maten i sig så har det ändå handlat om planering, tider eller liknande. Är det så att jag faktiskt inte har haft något annat att må dåligt över den senaste tiden eller har maten tagit så stor plats att jag inte har hunnit känna efter? Kanske ska jag se det som ett framsteg att jag mår dåligt över saker som har med livet att göra istället? Som ett tecken på att jag ger mattankarna mindre plats i hjärnan helt enkelt. 
Jag menar, en utmaningslunch väntar. Och jag har inte reflekterat över det en enda gång förens nu – en halvtimma innan jag ska äta. Tidigare hade det vart något jag hade grubblat på hela dagen. Planerat och panikat. Men idag ser jag det som en "vanlig" måltid, trots att det är något jag inte har ätit på gud vet hur länge. Det känns liksom...obetydligt. Det finns så mycket annat att tänka på än just det där, vilket jag har märkt idag. 
 
 
Hoppas ni har en fin söndag. Njut, lev och påverka det du kan – till det positiva. Uppskatta de små sakerna i ditt liv som du annars inte uppmärksammar. Ingenting varar för evigt och speciellt inte dåliga stunder. Allt blir bättre. Puss
 
 

When nothing goes right, go left.

Efter regn kommer solsken och allt det där.. Tänk på det när du mår dåligt. Man måste ha lite mörker för att sedan kunna se ljuset. Och man måste ha tråkigt för att sedan uppskatta allt det roliga i livet. Upp och ned, ned och upp. Livet är inte en spikrak väg. Den kommer alltid att vara krokig. Och när du kommer till det krokiga partiet på vägen, tänk då; When nothing goes right, go left. 
Trots att vägen kommer att vara krokig så kommer det alltid finns två val du kan välja. Rätt eller fel. Det är du som väljer hur ditt liv ska se ut. Du kan påverka mer än vad du tror. Det gäller bara att tro, våga och pröva! Det är oftast det oprövade som känns omöjligt. Men hur kan man veta om man inte ens har provat? Det om något är omöjligt. 
 
 
En del människor tror att hålla ut gör en stark – men ibland är det att släppa taget!
 
Det blir bättre, det blir det alltid.

Signaler

Min telefon har lagt av. Känner mig handikappad. Även min ork har lagt av. Vilket gör mig ännu mer handikappad. Tanken var att snickra ihop möbler – inte somna i soffan. Men det är såhär det alltid blir när jag kommer ut hit. Tröttheten bara väller över mig, precis som känslorna. Tankarna får för mycket utrymme när jag inte har så mycket andra saker omkring mig. På både gott och ont. Viktigt att känna, men samtidigt förbannat jobbigt. Men så tillåter väl sig kroppen att slappna av också. Och det ser jag nästan som ett "friskhetstecken". Samtidigt som det är lätt att koppla ihop ork och mående med min klena kropp så ska man komma ihåg att alla människor blir trötta. Ingen konstigt alls egentligen. Bara att vila! 
 
 
Dagens Horoskop
Hälsa
Om du fortsätter att sköta din hälsa kommer det löna sig senare, även om det kanske känns lite trögt just nu.
 
Japp, det känns väldigt trögt. Jag vill bli pigg av mat – inte tvärtom. Och det konstiga är att de dagar jag inte gör någonting alls. De dagar då jag mest ligger utslagen framför teven eller kollar på film så är jag ännu hungrigare än de dagar då jag är aktiv. På jobbet hinner jag inte känna av signalerna, men här hemma går de inte att undgå. Och det där med "vilar jag behöver jag inte lika mycket mat" är rent jävla skitsnack. 
För min del känns det som dagarna när jag endast är hemma och vilar är en slags reparation för kroppen. Då behöver den all energi den kan tänkas få just för att reparera och förbereda sig. Och idag lyssnar jag på signalerna + lite till. Härliga frihet! 
 
Allt är rätt logiskt när man tänker efter.
 
Jag menar, lika väl som du kissar när du är kissenödig så borde du väl äta när du är hungrig? För varför skulle kroppen sända ut signaler efter något som den inte behövde? Står allt (relativt) rätt till i kroppen så ska man lita på dess signaler – inte ignorera. 
 
Nu väntar kvällsmys. Puss
 
 

En tripp till Tjörn!

Efter frukosten i morses packade vi hop våra saker och styrde ut hit – till Tjörn. Vi åkte iväg med packning och mat som skulle räcka för minst en vecka. Men vistelsen kommer bara vara tills i morgon. På vägen ut stannade vi för att handla ännu mer mat. Inga ursäker – veckans utmaning(ar) var tvungna att inhandlas. Ena blir till lunchen i morgon och ena (kanske) till kvällsmyset framför teven redan ikväll. 
Har även märkt att folket omkring mig har blivit väldans frågvisa på sista tiden. Och frågorna började delvis välla in efter det att jag plockat på mig veckans utmaningar i vagnen utan att "förvarna". De vill veta vad som försiggår i mitt huvud. Och jag berättar mer än gärna. Vill att de ska få ta del av hela resan – på en lagom nivå. Jag delar med mig av mycket, men inte av allt. Då hade de nog satt in mig på dårhus! Och en del saker går faktiskt inte att förklara. Inte ens jag har svar på många saker som jag sysslar med. Så ibland kan det vara bra att bli ifrågasatt just för att uppmärksamma det man håller på med. 
 
Dagens Lunch!
 
Tiden rann iväg och jag var hungrig och trött. Lagade mat i jacka. Kall, hungrig och stressad. Hann knappt få av mig skorna. Och detta gick snabbare att ordna ihop än en runda till ett "riktigt" snabbmatsställe må ni tro. När jag väl är i farten så har jag klar en kanonmåltid på ett kick. Dinkelpasta, köttfärssås + sallad och frukt. Nu är jag mätt och sitter framför en stor brasa och värmer mig. Och här tänker jag sitta hela kvällen. 
 
Hoppas ni har en fin Lördag. Puss
 

Sushisnack!

Det har samlats ett och annat foto på favoritmaten under dagarna som gått. På båda favoriterna rättare sagt. Men idag får ni en bildbomb på ena rätten åtminstånde. Försök låta bli att läskas säger jag bara!
Nog för att jag oftast väljer samma när jag äter sushi, men jag har ändå sett till att prova på lite olika bitar så fort jag har kunnat. En favorit är Dragon Roll. Det är de bitarna ni ser på bilden under, till höger. Stående maki-rullar toppat med ännu lite mer firre. Saaaftiga och goda ;) Dessa åt vi i Kina, vilket kanske gjorde att de smakade om ens ännu lite bättre. 
 
Nigri – Riskuddar toppade med fisk/Veg-alternativ
 
Tips att toppa Nigrin med:
– Lax, såklart!
– Färsk tonfisk
– Tigerräkor
– Omelett
– Vit fisk
– Avokado
 
Maki - Sushiris och fisk inrullat i sjögräs
 
Tips att ha i Makirullarna:
– Färskost, gurka, gräslök och wasabi
– Lax och gurka
– Avokado och majonäs
– Mango
– Crabsticks
– Tonfisk
– Ål
– Räkor
– Tofu
 
Temaki–Sushi – Fisk och ris i strut av sjögräs
 
Sashimi – Bara rå fisk
 
 
 
Visst du att Sushi inte betyder "Rå fisk", som många tror? Ordet Sushi betyder surt eller syrligt ris. 
Vad brukar ni beställa om ni äter Sushi? Tar ni de klassiska rullarna eller har ni någon ny, spännande variant ni vill dela med er av kanske? :) Och är det någon som vill tipsa om deras favoritrestaurang i Gbg så säg till. Kul att testa nytt. 
 
 

Sushisnack!

Det har samlats ett och annat foto på favoritmaten under dagarna som gått. På båda favoriterna rättare sagt. Men idag får ni en bildbomb på ena rätten åtminstånde. Försök låta bli att läskas säger jag bara!
Nog för att jag oftast väljer samma när jag äter sushi, men jag har ändå sett till att prova på lite olika bitar så fort jag har kunnat. En favorit är Dragon Roll. Det är de bitarna ni ser på bilden under, till höger. Stående maki-rullar toppat med ännu lite mer firre. Saaaftiga och goda ;) Dessa åt vi i Kina, vilket kanske gjorde att de smakade om ens ännu lite bättre. 
 
Nigri – Riskuddar toppade med fisk/Veg-alternativ
 
Tips att toppa Nigrin med:
– Lax, såklart!
– Färsk tonfisk
– Tigerräkor
– Omelett
– Vit fisk
– Avokado
 
Maki - Sushiris och fisk inrullat i sjögräs
 
Tips att ha i Makirullarna:
– Färskost, gurka, gräslök och wasabi
– Lax och gurka
– Avokado och majonäs
– Mango
– Crabsticks
– Tonfisk
– Ål
– Räkor
– Tofu
 
Temaki–Sushi – Fisk och ris i strut av sjögräs
 
Sashimi – Bara rå fisk
 
 
 
Visst du att Sushi inte betyder "Rå fisk", som många tror? Ordet Sushi betyder surt eller syrligt ris. 
Vad brukar ni beställa om ni äter Sushi? Tar ni de klassiska rullarna eller har ni någon ny, spännande variant ni vill dela med er av kanske? :) Och är det någon som vill tipsa om deras favoritrestaurang i Gbg så säg till. Kul att testa nytt. 
 
 

Fredagskväll!

Visste väl att ni satt inne på massa smaskiga smoothie-tips! Och se så rätt jag hade. Tusen tack för det. Har även spanat in att man kan köpa färdiga smoothies i affären. Men hemlagat är ju alltid lite godare :) Blev änna lite sugen på att prova en smoothie med jordnötssmör i. Och jag som inte ens är speciellt förtjust i jordnötssmör.. haha. Men som sagt, kan få sug på saker jag knappt har smakat på. Men det kändes som den kan bli rätt mättande och god. Ska prova mig fram och se vad jag fastnar för :) 
 
Helt okej dag på jobbet. Fort som tusan har dagen gått. Och så fort det är löning så ska alla brassa på med en jäkla massa mat. Folk blir vilda och köper tokmycket. Har föresten en ny strategi för att inte må dåligt vid matstunderna på jobbet. Den funkade väl inte sådär superbra. Men bättre än den jag haft innan i allafall. Men efter lite finslip så ska jag nog klura ut hur jag ska få allt att gå ihop tror jag nog. Måste bara tänka lite mer egoistiskt först ;) 
 
 
 
Precis duschat av mig stekoset från jobbet och borde fixa mig inför kvällen. Födelsedagsfirande väntar som sagt. Men jag är trött och har hamnat i soffan som en klubbad säl istället. ( I min nya, gosiga tröja jag fyndade igår) Så det kan gå! Ska fixa mig något att äta innan jag far iväg också. För jag misstänker endast plock av chips, godis och söta drinkar ikväll. Gott det med, men godare med lite rejäl mat till min hungriga mage. Faktiskt. 
 
Hoppas ni får er en mysig fredagskväll :) Puss & Kram till er. 
 
 

Tips – Smoothie!

Det där med mellanmål. Vad tusan ska man välja?! Vill ha med mig något som går snabbt att få i sig till jobbet. Mackor fungerar, men jag börjar tröttna på det. Keso, yoghurt..visst fungerar det med! Men jag har kommit fram till att jag vill ha något drickbart. Så vad finns det för alternativ? Smoothie, såklart. Går att göra hur matigt man vill egentligen. Dock vet jag inte vad jag ska ha i. Så nu vill jag ha tips på goda, relativt matiga smoothies. Kan bara den där vanliga varianten med ;Yoghurt och bär. 
 
En smoothie på färska jordgubbar hade vart helt okej...
 
När jag var hos diestisten så ville hon att jag skulle börja dricka smoothies med flytande smör eller olja i. Det vill inte jag. Tyckte att hon var lite koko. Och föresten så kommer smoothien att stå ett tag utan att drickas. Så man kanske ska skippa att ha i is? Eller brukar man ens ha det? Är okunnig, det är därför jag frågar. Haha.
 
Shoot. Tips tack! Puss

25 Januari

Är verkligen inte skapad för den här kylan. Känner mig som en gammal käring med stela leder och illröd näsa. Huh. Nu vill jag ha vår och värme. Vill kunna gå utanför dörren endast i ett par jeans och en tröja. Ta cykeln till mysiga ängar och ha picknick eller åka ut med båten till mysiga naturhamnar..
Men man kan inte få allt här i världen och än så länge får jag nöja mig med min fina Rudolf-näsa, kalla tår/fingrar och statiskt hår. Blöööh. 
 
Nej, Godmorgon Hörni! Fredag och jobb väntar. Men sen är jag långledig – igen. Hallelujah! :) Nog för att jag saknar värmen, men med risk att bli för rastlös om det är fint väder under kommande vecka då jag är ledig en del så kan jag faktiskt inte låta bli att hoppas på lite ruskväder, trots allt. Jag är konstigt, jag vet! Och jag säger det igen; Men alla jag-klättrar-snart-på-väggarna-känslor jag får när det är fint väder grundar sig på saker som jag tidigare inte insåg. Yttligare en pusselbit i ekvationen med andra ord. 
Jag har många pusselbitar att sätta på plats. Men när pusslet väl är färdiglagt och jag har listat ut ett och annat så ska jag se till att spränga det där pusslet i tusen bitar. Man behöver inga ekvationer för att livet ska fungera! 
 
Från en kall fotopromenad igår!
 
Dags att fixa stor fredagsfrukost. Sedan åker jag till jobbet och ikväll blir det födelsedagsfirande hos en fin vän. Låter som en rätt aktiv och rolig fredag trots allt. :) Hoppas ni får ett fint avslut på veckan och en bra start på helgen. Puss & Kram!

Ensammåltider

Tog snabbtåget till Götet för att hinna kolla i affärer och äta lunch på favoritstället innan jag skulle träffa C. Men då västtrafik och tider inte går ihop så hann jag varken det ena eller det andra. Fick springa av tåget och leta upp första bästa matställe. Hade faktiskt tänkt välja något annat än sushi idag. För lite variation. Men då jag inte orkade sätta spinn på planeringshjärnan så valde jag ett säkert kort helt enkelt. Bra val, till viss del i allafall.
 
Fina lunchen idag!
 
Ni alla har nog märkt hur jag blir när jag måste göra snabba val gällande lunchen. Det går liksom inte riktigt för mig. Kan inte bara "ta något". Därför tycker jag inte om att äta lunch i min ensamhet. Måste tänka så mycket då. Kan tänka och grubbla lååång tid innan speciella måltider. Rätt knäppt när man tänker efter. Väldigt knäppt. Frukost/kvällis klarar jag utan bråkiga beslutsångest–tankar. För då vet jag vad jag ska äta! 
Det går även an när jag äter ute, för då vet jag också vad jag ska äta. Sushi, som idag. Men andra bullar blir det när jag ska äta själv här hemma. Det går åt så otroligt mycket onödig energi till att planera mina ensammåltider. Energi som borde ägnas åt viktiga saker – inte matplanering. 
 
Återigen så är det ingen tillfällighet att det är just vid ensammåltiderna som tankeverksamheten sätter igång. Allt har ett samband även där som jag nu har fått hjälp med att lista ut. En av utmaningarna denna veckan kommer därför att handla om just mina "ensammåltider". Inte bara pga av beslutsångesten utan även pga att jag ett flertal gånger lyckats tabba mig just där. Och tänk vad mycket mer relevanta saker jag kan tänka på om dagarna istället för matplanering om jag får bukt med denna utmaning. Frihet. 

Om att bli analyserad – KBT!

Senaste veckan har vart tung. På många olika vis. Jag har träffat på ångest i samband med måltider, vilket jag inte gjort på flera veckor, jag har gråtit utan anledning, legat vaken om nätterna och grubblat, känt hopplöshetskänslor, stress, tomhet, rastlöshet. Ja, en mix av alltihop på något vis!
Jag är en grubblare. Det är jag medveten om. Jag överanalyserar det mesta och planerar in i minsta detalj. Och det tar ofantligt mycket på krafterna ska ni veta. Det är ansträngande att hålla på så där, men samtidigt vet jag inte hur man slutar. Det är ju min vardag.
 
Jag analyserar det mesta – förutom mig själv. Jag vet vad jag gör, men inte varför jag gör det. Därför är det så otroligt skönt att gå till KBT-mötet och träffa C och låta henne ta över det jobbet. Jobbet med att analysera mig och varför jag mår, tänker och agerar som jag gör. Och hon träffar mitt i prick varje gång! Hon ser mönster och ekvationer och får mig att se hur det hela hänger ihop. Det var liksom ingen tillfällighet att jag mådde som jag gjorde och hade ångest efter den där lunchen häromdagen. Allt har en anledning och nu har jag lärt mig att se mönstret till varför det hände och kan nu förhindra att detta ska ske igen. För mig var det bara "en vanlig lunch" som gick lite snett. Men så var det faktiskt inte när man tänker efter. Många aspekter som spelade in. 
 
 
Var trött när jag gick från mötet idag. Men inte slagen i magen. Bara trött. Vi båda var nöjda med förra veckans utmaningar och nu har jag fyra stycken nya att ta mig an. En av utmaningarna hänger ihop med den misslyckade lunchen. Och fixar jag en av veckans utmaningar så kommer jag aldrig behöva på den där ångesten igen. Nåja, ångest lär jag väl få känna på igen, men inte av samma anledning. 
 
Ibland grämer jag mig över att jag inte kommer någon vart. Men det där stämmer inte alls. Varje vecka efter KBT-mötena så får jag minst tre utmaningar. Och jag har redan vart på ca fem möten, vilket betyder femton utmaningar. Som jag dessutom klarat av! Och att fixa femton utmaningar på så kort tid kallar inte jag "att stå still i utvecklingen". Jag är glad att det går framåt. :)
 
Nåväl. Bra dag trots allt. Kallt som tusan bara. Har ätit sushi och fotat mellan varven också. Och nu är det dags för ännu mer mat. Kurrar i magen. Puss

Att tro på andar

Hade en del att göra på jobbet igår. Försökte sätta mig ner i lugn och ro för att äta. Lyckades inte. Slängde i mig maten i all hast och fick rackarns ont i magen. Det gav mig ångest. Och efter det att jag hävt i mig sista tuggan så har vi inte en enda kund på över en timma. Det gav mig ännu mer ångest. 
Har fortfarande kvar tänket om att matstunderna "bör" vara heliga. Och jag tror att det är med tanke på de stressiga matsituationerna på jobbet som får mig att vilja ha det ännu mer heligt när jag väl kan. Som här hemma. Här passar jag på extra mycket, just för att jag kan. Men det är väl inget konstigt, egentligen? 
 
Låg länge inatt och grubblade över hur jag ska hantera allt som känns jobbigt. Både gällande jobbet och hela livssituationen. Känner mig stressad gällande det mesta. Tiden går fort och snart är den där ljuvliga sommaren här. Sommaren som tydligen ska bli "min bästa". Tss.
I dagsläget går det åt alldeles för mycket energi åt att just planera och oroa sig över småsaker. Som matsituationerna på jobbet tex. Jag grämer mig mycket över detta och det är inte så det ska behöva vara. De andra klarar ju av det utan att ligga och grubbla om nätterna, så varför skulle inte jag?
 
Kom inte fram till någon strategi innan jag somnade. Istället kom idéerna till mig. I morses vaknade jag och läste mitt horoskop som vanligt. Och fortsätter det såhär så kommer jag nog att börja tro på andar eller liknande snart.
 
Dagens Horoskop!
 Du bär på en tung börda vad gäller problem. Du måste börja lägga ifrån dig en del av detta, annars kommer svårigheterna bara fortsätta att växa. Kom fram till en en strategi för att hantera utmaningarna både inom privatlivet utan att slösa för mycket energi på samma gång. Samtidigt ska du inte lägga för mycket energi till att fundera på detta. Varje dag som går är en förlorad dag. Därför är det dags att ta itu med saker och ting på riktigt och sluta skjuta på det. 
 
Sa ju att jag kommer börja tro på andar snart. De sätter ord på mina känslor och situationer på pricken. Fick frågan om vart jag hittar dessa Horoskop. Och just dessa finner jag på min mobil genom en app som heter; Horoscope. Laddar ni ner den så varnar jag er för att bli andliga, så ni vet ;) Haha. 
 
 
Ska äta frukost nu och sedan tar jag tåget till Göteborg för Kbt-möte. Tre av fyra utmaningar fixade jag i allafall den här veckan. Hoppas på ett bra möte – utan slag i magen.
Hoppas ni får er en fin dag. Hörs senare. Puss
 

Man lär sig med tiden!

Lyckad förmiddag på stan. En energigivande sådan. Har verkligen lärt mig att man ska umgås med personer som ger energi och inte tvärtom. Otroligt viktigt det där! Något jag dock inte har lärt mig är fortfarande att tacka nej. Haha. Och jag som sa senast i morses att jag skulle tänka mer på mig själv. Hoppar med andra ord in yttligare några timmar tidigare på jobbet än vad jag hade räknat med. Lika bra det, så jag kan sticka iväg på alla mina drömresemål ;) Får tänka så när energin tryter framåt småtimmarna! Gäller ju att vara positiv när det väl går liksom.  
Något annat som är positivt med att börja den tidigare tiden på jobbet är att jag inte alls blir lika fäst vid mattiderna. Börjar jag den sena tiden och äter kvällis innan jag åker så "måste" lunchen vara på en viss tid för att jag ska hinna äta det där sista målet också. Men då jag nu har med mig till jobbet istället så kan jag äta när jag vill och då spelar det ingen roll om lunchen intas en timma senare. Planeringshjärna, hej!!
 
Lunch
 
Lagom mätt + lite till. Pjuh. Så idag slipper ni ett klagoinlägg. Haha. Tänka sig vad lite mat kan påverka ens mående. Både till det bra och det dåliga. Lagom verkar i allafall vara det bästa i alla lägen. Gällande det mesta. Men så var det bara det där att lära sig vad "lagom" innebär. Allt är relativt och det är nog olika från stund till stund. Men som den vanemänniska jag är så har jag svårt att reglera intaget beroende på behov. Vilket i sin tur resulterar till att det nästan aldrig blir just lagom. Detta gäller dock främst vid frukost/kvällis. Jag tar det jag brukar, vilket i och försig brukar räcka och bli över. Men vid lunch brukar jag vara duktig på att lyssna till mina behov. (Förutom igår..) Med tanke på att lunchen varieras så har jag aldrig några exakta mängder att gå efter och då kan jag ta om, ta mer och ta om igen. Ja, äta tills jag är lagom mätt helt enkelt. 
 
Nä, nu svävade jag iväg rätt rejält. Dags att åka till jobbet! Hörs i morgon bitti. Puss

Dagens Horoskop

Dagens Horoskop
Du står inför ett ökande antal oförutsedda och svåra händelser och först försöker du skylla på andra, som inte alltid bär ansvaret. Ibland är ansvaret ditt. Försök istället vara lugn och avslappnad och se på svårigheterna som en möjlighet att hitta en ny strategi för att lösa dessa problem. Om du hittar tillbaka till ditt lugn kommer du att vara mycket starkare när du tagit dig genom detta. 
 
 
Hälsa
En känsla av utmattning kan drabba dig under senare delen av dagen. Tröttheten kommer att försvinna om du sover ut ordentligt.
 
Arbete
En person kanske vill ändra på dina arbetsuppgifter idag. Förvissa dig om att det är till din fördel innan du accepterar det nya.
 
 
Alltså, får kalla kårar när jag varje morgon läser dagens horoskop. Kanske är det jag som skriver de där horoskopen i sömnen? Verkar nästan så med tanke på hur väl de stämmer in. Skrämmande. Har i allafall kommit fram till en sak som är nödvändigt för mig. Måste tänka mer på mig själv! Haha. Lycka när man får tänka så va ? ;) Men jag känner att det är nödvändigt. Samtidigt som jag känner mig eländig och krävande när jag vill ha det på mitt sätt och mina tider, så vet att det är vad som krävs för att få struktur och ordning på detta nu. Ska inte längre ha dåligt samvete för att jag tackar nej, vill äta på vissa tider osv.. friheten och spontaniteten kommer så småningom. Och med tanke på att jag vet att jag fixar att vara spontan så är det liksom inget jag behöver "öva" på i dagsläget. Nåja, visst är det något jag behöver öva på då jag oftast flippar ur om de inte blir som jag tänkt mig. Men i stora hela brukar jag klara av det rätt bra! Prio ett i dagsläget är – MIG! Och om det innebär att jag får känna mig ivägen och krävande under ett tag så får det helt enkelt vara så. 
 

Att vara andra till lags..

Vad tusan hände igår? Förstod ingenting. Var så less på allt och ville bara lägga mig ner och skrika. Var nära på att få ett nervbryt på jobbet och brista ut i tårar. Allt bara kom över mig och bägaren rann över när dagens planer fick en ny riktning. Och inte nog med det, jag ändrade dagens planer för något som egentligen inte betydde ett piss. Tänk om jag kunde vara lika snäll mot mig själv som jag är mot andra? Istället sätter jag andra i första hand och låter mina egna planer gå i kras. 
 
Om en plan är ändrad så kunde jag lika gärna passa på att bryta några fler. Sov ut idag för en gångs skull. Tvingade inte upp mig själv för att "passa tider". Trodde aldrig att jag skulle kunna slappna av och sova kvar. Men jag lyckades och jag vet att min kropp kommer att tacka mig för det idag. 
 
 
Mår bättre idag. Kanske var jag bara trött igår? Sak samma. Tackar iallafall för jag ser små ljusglimtar igen. Tycker inte om att må dåligt. Men jag vet att man behöver vara lite deppig ibland för att sedan känna den där lyckan igen.
Ska snart in till stan och fira en vän. Födelsedagsfika följt av lunch här hemma och sedan kvällsjobb. Vad ska ni syssla med idag tro? Puss

Mättnad, vad är det?

En skenande puls, skakande händer och en klump i magen kan bara betyda en sak för min del. Herr Ågren är på besök. Say whaaat? När hände detta senast? Detta gick inte som beräknat. 
Det är så mycket som har kommit i kapp mig idag och jag funderade på vad som skulle kunna ha satt igång allt. Finner jag något svar? Icke. Och jag som alltid lyckas skjuta undan, eller i bästa fall inte välkomna den där sura Ågren alls, lyckades inte ens klämma honom i dörren idag. Istället stod jag där och tog emot honom med öppna armar. Dumma lunch, dumma Ågren och dumma MIG. 
 
Ensamlunch och dundertabbe. Lagom mättnad, vad är det? Ingenting jag tycks ha lärt mig än i allafall. Allt eller inget. Falsk mättnad, bukfyllnad, vanlig mättnadskänsla.. kalla det var ni vill. Men det är precis sådana här saker som får mig att rygga tillbaka och gå tillbaka i utveckligen med hästkliv. (Åtminstånde tills vettet har kommit tillbaka. Och det gör det alltid)
 
Ställdes som sagt inför en prövning efter lunch. En tvångstanke var när på att dyka upp.
Så vad gör man?
Stannar upp, tänker till – och gör motsatsen, såklart. Och ja, det var lättare sagt än gjort. Det fick jag bevisat för mig själv tusen gånger om. Ställde mig även frågan; "Vad händer/hade hänt om det faktiskt råkade vara så att det blev lite mycket vid lunchen?" (Vilket det blev, big time). 
 
Det enda som kan tänkas hända om man äter lite mycket vid en måltid är; Att man känner sig mätt, tar två stora kliv mot friheten, ger kroppen vad den tydligen behövde, att man känner sig lite slagen i magen för en stund men att man i slutet av dagen lägger sig jävligt stolt. Mättnad-är-inte-farligt. 
 
Och jag säger det igen; Ångest är ett tecken på att man har gått emot något jobbigt och istället gjort rätt! 
 
Även om jag inte tackar mig själv i stunden så vet jag att åtminstånde kroppen är nöjd och att jag kommer vara om ens ännu mer nöjd när jag somnar ikväll. Puss

Mättnad, vad är det?

En skenande puls, skakande händer och en klump i magen kan bara betyda en sak för min del. Herr Ågren är på besök. Say whaaat? När hände detta senast? Detta gick inte som beräknat. 
Det är så mycket som har kommit i kapp mig idag och jag funderade på vad som skulle kunna ha satt igång allt. Finner jag något svar? Icke. Och jag som alltid lyckas skjuta undan, eller i bästa fall inte välkomna den där sura Ågren alls, lyckades inte ens klämma honom i dörren idag. Istället stod jag där och tog emot honom med öppna armar. Dumma lunch, dumma Ågren och dumma MIG. 
 
Ensamlunch och dundertabbe. Lagom mättnad, vad är det? Ingenting jag tycks ha lärt mig än i allafall. Allt eller inget. Falsk mättnad, bukfyllnad, vanlig mättnadskänsla.. kalla det var ni vill. Men det är precis sådana här saker som får mig att rygga tillbaka och gå tillbaka i utveckligen med hästkliv. (Åtminstånde tills vettet har kommit tillbaka. Och det gör det alltid)
 
Ställdes som sagt inför en prövning efter lunch. En tvångstanke var när på att dyka upp.
Så vad gör man?
Stannar upp, tänker till – och gör motsatsen, såklart. Och ja, det var lättare sagt än gjort. Det fick jag bevisat för mig själv tusen gånger om. Ställde mig även frågan; "Vad händer/hade hänt om det faktiskt råkade vara så att det blev lite mycket vid lunchen?" (Vilket det blev, big time). 
 
Det enda som kan tänkas hända om man äter lite mycket vid en måltid är; Att man känner sig mätt, tar två stora kliv mot friheten, ger kroppen vad den tydligen behövde, att man känner sig lite slagen i magen för en stund men att man i slutet av dagen lägger sig jävligt stolt. Mättnad-är-inte-farligt. 
 
Och jag säger det igen; Ångest är ett tecken på att man har gått emot något jobbigt och istället gjort rätt! 
 
Även om jag inte tackar mig själv i stunden så vet jag att åtminstånde kroppen är nöjd och att jag kommer vara om ens ännu mer nöjd när jag somnar ikväll. Puss

Simple as that!

Svårt att bryta eländiga tvång? Ni är nog inte ensamma. 
Tror att alla har sina svaga punkter och saker som man bör vara extra uppmärksam på. Saker som begränsar och styr ens vardag. Tvångstankar och ritualer. Och det är saker som man gör per automatik, men som man egentligen vet är ett konstigt och sjukt beteende. 
 
Hur gör man för att gå emot och bryta det där?
 
En frisk person hade förmodligen sagt; "Gör det bara inte. Låt bli". 
 
Lättare sagt än gjort kan tyckas. (Eller?) Har man utfört tvång och rutinmässiga saker så är det inte så lätt att "bara bryta". Dels för att man kanske inte tänker på att man gör det i alla lägen och dels för att det sitter så djupt inristat att man måste göra det. 
 
Själv har jag lyckats bryta en hel del tvång. Vilket jag är evigt tacksam över. Och hur lyckades jag med det?
 
Jag bestämde mig för att skriva upp alla tvång jag ville bli av med. Och när tillfället väl var inne och jag visste att tvånget skulle dyka upp så stannade jag upp, tänkte till – och gjorde tvärt om. För egentligen är det inte svårare än så! Ställer man sig frågan om det är ett sjukt eller normalt beteende man precis ska utföra och svaret är sjukt.. Ja, då är det bara att gå emot och göra tvärtom, just för att göra det friska valet. För vet man bara med sig att man har sjuka beteenden och uppmärksammar dessa så är det så mycket lättare att göra tvärtom.
 
Kanske låter detta helgalet, men det har faktiskt fungerat för mig. Och trots att detta låter knasigt så tycker jag ändå att ni ska prova. Nästa gång ni vet med er om att ni är på väg att göra något som ni vet är ett onormalt beteende. Stanna då upp och tänk till – och gör raka motsatsen. Simple as that. 
 

Dolda budskap!

Var jag inte tacksam över livet igår så kan jag garantera er att jag blev tacksam. Tvärnit, varvat med sladd, varvat med ännu mer tvärnit. Fick hjärtat i halsgropen. Åtta (förvisso söta), förbannade råddjur envisades med att hoppa rakt ut framför bilen igår natt när jag var på väg hem från jobbet. Och när gatorna är tomma, orken på noll och man bara vill hem så är det lätt att det går lite för fort.. pjuuuuh, säger jag. Det var nog den där gud som alla pratar om som ville skicka mig ett dolt meddelande om att jag ska ta tillvara på livet. Don´t you think?
 
 
Men ännu lever jag. Är levande död åtminstånde. Borde nog försökt sova lite längre. Men den där inprogramerade hjärnan är svår att ställa om. Både när det gäller uppstigning och mattider. Tokigt. Men jag har turen att börja sent även idag, så jag har gott om tid till att ta igen mig. 
Det enda jag ska göra idag är att gå till "Kontoret". Haha. Egenföretagare, ni vet ;) Skämt å sido! Men har faktiskt börjat med en hemsida till mitt företag. Kände att det var på tiden! Så ska försöka ägna dagen till att få den att se någorlunda acceptabel ut. Lättare sagt än gjort. Sen att jag är en människa med noll tålamod gör inte saken bättre. 
 
Dags att smälta maten. Smack sa det. Sen kom matkoman på posten. (Kärleksbrev i slutendan..) ;) Puss
 

Påfyllnad

Jämför man detta nedan med vad jag får i mig när jag istället börjar tidigare och tar med mig maten till jobbet. Ja, då inser jag varför det är en sådan jäkla skillnad på mättnad och mättnad. Med den här mängden i magen håller man i sig rätt bra ska jag säga. Nåja, i några timmar åtminstånde! Och efter några dagar då jag inte har hunnit sitta ner i lugnan ro vid kvälliset så uppskattar jag det lite extra idag. Det är nog även någon annan som uppskattar detta lite extra idag tror jag – kroppen. Så varsågod, säger jag. 
 
 
Dags för jobb. Och med mig hem idag kommer det att följa med en (förhoppninsvis) väldigt god och utmamande vän. Även kallas candyman. Han kommer få ligga på hyllan tills i helgen och sedan får han göra plats i magen. Så ni vet, liksom. Puss 

Utlandslängtan!

Efter att ha spenderat hela förmiddagen åt reseplanering så kunde jag inte undgå att bli sugen på mat från det utländska köket. Och då man inte är på plats i utlandet så får man helt enkelt se till att fixa ihop något själv. Vilka i:landsproblem va. ;) 
Att jag är en sucker för Sushi var väl ingen nyhet. Men dessvärre orkade jag inte fixa det idag. Något annat jag är lite knäsvag för (förutom killparfymer...höhö) är strimlad biff med bambuskott. Dock tror jag att de har något hemligt knep när de tillagar det på restauranger. Min blev mest blek och eländig – men fasligt god för det! 
 
Strimlad biff med bambuskott/böngroddar + couscous

Fick plötsligt finbesök lagom till lunch dessutom. Men med tanke på den mängd mat jag lyckades kränga ihop så hade jag lika gärna kunnat bjuda in hela grannskapet när jag väl var i farten. Kan aldrig, verkligen aldrig uppskatta hur mycket mat som går åt. Undrar hur det ska gå när jag flyttar till en egen lya och ska laga mat åt en. Kommer ruinera mig själv vid varje måltid. ;) Tack till den som uppfann matlådorna..
 
Ser ljuset idag. Känner lite hopp och lite glädje. Livet är rätt fint ändå när man tänker efter. Man har så mycket att vara tacksam för som man inte tänker på egentligen. Det finns även en väldans massa elände runt om oss. Och livet är oförutsägbart och man vet aldrig vad som händer. Just därför ska man se till att ta tillvara på det viktigaste vi har här i livet. Nämligen oss själva. Annars kommer man inte vidare långt! 
Det kommer alltid finnas elände. Och det är bara att acceptera. Vissa saker går liksom inte att påverka. Därför får man se till att påverka de saker som faktiskt går att påverka. Vårt månde tillexempel. Livet är som sagt redan krångligt (men fint), så gör det inte ännu mer krångligt, kära ni. 
 
Puss

21 Januari

Och den är tillbaka. Kämparglöden, alltså. Beror det på att det är ny vecka? Eller har jag plötsligt vänt all frustration till något bra? Det spelar ingen roll vad det beror på, huvudsaken är att den är tillbaka. Nämnde ju att jag varje morgon vaknar upp och bestämmer mig, men även att jag samma morgon, varje dag sätter stopp för mig själv. 
Även de två senaste dagarna har jag vaknat upp och bestämt mig. Skillnaden på dessa dagar jämfört med resterande är att jag faktiskt har gjort det jag tänkt på dessa två morgnar. Tagit tillfället i akt och tänkt att det ändå inte kommer komma något bättre tillfälle. Visst kom sjukdomen med ursäkter, liksom vid alla andra tillfällen då jag utmanat. Men den här gången var jag förberedd och visste precis villka tankar som skulle kunna upp. Och det resulterade även till att jag visste att de var falska ursäkter. 
 
 Måndagsfrukost!
 
Stod och velade mellan toast och det på bilderna ovanför i morses. Ni ser nog vad valet föll på. And like I said; Så länge man gör valen av rätt skäl så får man välja vad man vill, tycker jag. Var ju tvungen att inviga min nya yoghurtskål ;) Kanske får bli en till kvällsmellis i stället. Och ni vet väl vilken favoriten är? Skinka, banan, curry, senap..& en väldans massa ost då. haha. ÅH!
 
Jobb idag med. Men ikväll har jag ett kortpass istället. Känns som jag behöver det idag. Eller det känns som jag alltid behöver dom i och försig. Latmasken själv! Men innan jobb blir det fika, handling och matlagning. Det ska nog bli en bra dag trots allt! :) 
 
Hoppas ni får er en bra start på veckan. Puss
 
 

Att bli betrodd..

Blir så trött på att inte bli betrodd. "En gång anorektiker – alltid anorektiker?". Det där stämmer inte alls. Är trött på att många drar alla som har problem med maten över en kam. Alla är olika, har problem med olika saker. Bara för att man har problem med maten så behöver inte det betyda att man fuskar, kompenserar och allt vad ni nu tror att "man ska göra". Det är inte så det är. 
 
Jag vet att det alltid kommer finnas personer som har åsikter om allt. Alltid är det något fel man gör, enligt vissa – även om man gör rätt. Bara för att man har problem med maten så betyder väl inte det att man fuskar och kompenserar. Och istället för att uppmuntra de framsteg man gör så väljer en del istället att fokusera på det dåliga. Har ni inget vettigt att komma med; Låt då hellre bli att säga något. 
 
 
Dagens Horoskop
Kommande händelser kommer troligen att tänja alla gränser under denna tid av prövningar. Var trygg och lita på dina inre förmågor. Låt inte andras åsikter avråda dig från din övertygelse. Hellre bör du konfrontera andra för att byga upp dig och bli stabilare i dina argument för att kunna befästa din position. Du kan på det sättet till och med upptäcka en eller flera möjligheter till förbättring. 

Återigen, jag gör detta för min skull – inte för varken er eller någon annans. Jag behöver inte bevisa något, det vet jag. Men samtidigt så går det inte att låta bli att känna frustration när man blir anklakad för fel saker. Jag kan heller inte låta bli att känna "Nu jävlar ska jag bevisa". Men när man då bevisar att man fixar något, men ändå inte blir betrodd. Ja, då tappar man liksom lusten lite och behöver ännu en gång påminna sig själv om att det endast är för min skulle jag gör detta. 
 
Babbel babbel. Lite ilsken bara. Så kan det gå ibland. :) Nu ska jag äta lax och sedan åka till jobbet. Puss
 
 
 

Bra start på dagen?!

För två årsedan var jag den som stod med tre bitar ost i munnen medans jag skivade upp resten att lägga på mackan. Ostkvällar, smält ost på mackan, varma mackor och toast var något av de bästa jag visste. (Vet?!). 
 
Men sen hände något och ost uteslöts. 
 
Men sen hände något igen. Nämligen idag. 
 
 
Första ostmackan på...? Ja, bara gud vet hur länge. Men nu ligger den där i magen och vilar tillsammans med yttligare en macka, en skål yoghurt och frukt. Och jag kan säga er att jag misstänker en kommande "ostperiod". 
Litet för er. Lagom stort för mig. Puss

Käppar i Hjulet

Jag vet liksom inte vad jag gör för fel. Eller kanske är det att jag just vet vad jag gör för fel som sätter igång alla bubblande känslor inombords. Jag sitter inne på kunskapen, men använder den på fel sätt. Egentligen vet jag precis vad som behövs och det finns inga som helst ursäkter att ta till varför jag sitter i den sits jag gör idag, faktiskt. Samtidigt som det är en sjukdom så fortsätter jag att klandra mig själv. 
 
Varje morgon så vaknar jag och tänker "Att idag är det dags". Att det nu är tid att göra drastiska förändringar som kommer få mig att så småningom gå tillbaka till att leva det liv jag vill. 
Men varje morgon så händer det något. Sätter en mastodont-käpp i hjulet som istället får mig att fortsätta i samma rutiner som alltid. Och jag erkänner; Så fort det går framåt så blir jag rädd! Ofantligt rädd och jag ryggar genast tillbaka. Tillåter inte mig själv att ens prova på. Hur kommer jag må om jag bara vågar prova? 
Jag vet att jag kommer må såhär ett tag till, även om jag vågar prova. För jag kommer aldrig att vakna upp utan tankar. Jag kommer fortsätta att få bakslag, känna misslyckanden osv. Men det är ju bara för en tid. Det är bara vägen till målet som kommer att vara vacklig. Och det är just vägen dit jag inte orkar. 
 
Men så ställer jag mig själv frågan; Vad är egentligen bäst? Att må såhär livet ut eller att må såhär gånger tusen under några månader för att sedan slippa att känna såhär – någongång. Enkelt svar. 
 
Vinterpromenad!
 
Svag, feg och krånglig. Tre ord som beskriver mig rätt bra – idag. Hoppas jag beskriver mig själv med tre andra ord redan i morgon. 
Nu är det dags för makaroner och köttfärssås. Puss

19 Januari

Godmorgon!
Lördagsmorgon och en ledig helg väntar för de flesta. Men idag är det min vardag som drar igång istället. Helg mitt i veckan och vardag på helgen. Fungerar det med! Det var vart både nödvändigt och skönt med några (många) dagars ledighet. Får hoppas på att jag har samlat på mig tillräckligt med energi för att orka med ett gäng långa jobbpass de kommande dagarna nu. 
 
Har föresten fyra utmaningar att ta mig an den kommande veckan. Tycker att det känns rätt mycket. Men två stycken hänger kvar sedan förra veckan. Som jag förvisso klarade galant, men som jag just med tanke på det ska fortsätta med. 
Och för att förebygga tänkbara bakslag så försöker jag alltid tänka ut möjliga ursäkter dumrösterna kan tänkas komma på för att komma undan. Så när man väl sitter där, med utmaningen framför sig och får upp alla "ursäkter", ja då vet man att det är just – ursäkter. Ibland kan det vara svårt att skilja på rätt och fel. Speciellt under press. 
 
Det känns ändå skönt att få utmaningar som dels jag har vart med och satt upp men även som jag bestämmer när de ska ske. För vem har sagt att man behöver tvingas till grejer? I slutendan spelar det ju ingen roll i allafall. Det är klart att man behöver pushar och knuffar ibland. Men är man inte mogen för det så kommer tvång och rädslor ändå att sitta kvar. Och den här veckans utmaningar handlar till stor del om att öka. Nödvändigt för att komma framåt såklart. Och nu är det inga ursäkter utan bara att köra på. 
 
 
Dags för frukost. Det ska bli förbannat gott!! :) Sen ska jag sätta mig in i kursletandet och boka äventyr framöver. Hoppas ni får en fin Lördags. Puss & Kram. Hörs sen. 
 
 

Frukost, Lunch & Middag

Bestämde mig som sagt för att åka iväg till Halmstad utan att ta med mig något i matväg. Vilket faktiskt kunde vara rätt riskabelt med tanke på att jag skulle hem till en student. (Och med tanke på att jag i dagsläget tenderar till att vara kräsen gällande en del livsmedel).
Det sägs ofta att det ekar i en studentkyl och man brukar väl räkna med att hitta några paket nudlar, smabbmakaroner, rostmackor, oboy osv i skafferiet. Men det verkar som om jag har haft rätt bra inflytande på min bror under åren som gått ;) Eller så är det hans flickvän som bankat in ett och annat i hans huvud. Som jag sa så hade jag räknat med "en simpel jävla macka" till frukost. Men på gott och ont så blev det inte riktigt så. Blev riktigt, riktigt goda matdagar när vi var iväg. Dock kan det bero på att vi dels åt ute på lunchen och till middagen så var fröken Cecilia med i affären och handlade. Men ändå.. ;) 
 
 
Bild Ett: En färgglad och fin frukost. Och precis som jag misstänkte; Frukost smakar förbannat gott när man är iväg hos någon annan. Nog för att den inte vara lika god som den vanliga, men nära därpå. 
 
Bild Två: Stannade och lunchade på ett väldigt mysigt sushiställe. Och att man fick ta hur mycket soppa, ingefära och sjögrässallad man ville gjorde det hela om ens ännu lite bättre. 
 
Bild Tre: En lyckad middag, helt enkelt. 
 
Måste säga något jag verkligen upptäckte när vi var iväg. Trots att vi åt regelbundet och mycket så fick jag ändå inte samma mättnad som hemma. Dels kanske det fortfarande beror på att jag är inne i en dum "känner-ingentingalls-period" gällande mättnad och hunger eller så beror det helt enkelt på att det genast blir svårare när jag äter mat på andra stället än i hemmet + annan mat jag inte riktigt känner mig hemma med.
Här hemma vet jag vad jag blir mätt på och kan lägga upp rätt mängd från början och veta att det räcker. Men så fort jag ska äta något som jag inte är supervan vid så blir det genast svårare. Jag tror även att detta kan vara grunden till att jag har svårt med att variera tex frukosten. Jag är så trygg med mina mackor och yoghurten för jag vet hur länge jag står mig på den samt hur mättnaden kommer att bli. Är nog inte själv med dessa tankar.. men det blev så påtagligt den här gången!
 
Kanske är det dags att rensa ut alla livsmedel jag är van vid och starta om från början?! Blir vän med alla möjliga, olika saker just för att aldrig bli skrämd. Eller så slutar jag fundera så jävla mycket och äter tills jag är mätt, oavsett vad det är. Skulle också fungera ;)  

Avslut på veckan

Kan egentligen bara säga; Gäääsp! Har precis kommit hem och jag kan garantera er att jag inte tänker resa mig ur soffan på hela kvällen. Samtidigt som det har vart en väldigt energigivande vecka med många roliga saker på agendan så har det samtidigt vart en vecka som har sugit musten ur mig.
Det har vart utmaningar i form av svåra middagar till knasiga tider. Har även haft folk runt mig dygnet runt och jag har vart iväg från trygga hemmet.
Åkte iväg från Halmstad tidigt i morses för att stanna inom Göteborg och avsluta veckan med ett Kbt-möte. Och det blev ett möte som sög ur den sista lilla energin som fanns kvar.. Tur för mig att jag fick en massa beröm och inte slag i magen idag. Det hade jag inte orkat med. Kan bara säga att jag är mäkta stolt över mig själv som klarat av veckan så pass bra som jag har gjort. :) 
 
 
Har fått många nya insikter under dessa dagar jag vart iväg. Precis som vanligt. Nu gäller det bara att dra nytta av alla goda ring jag lärt mig. Det är verkligen nyttigt att komma iväg och umgås med friska människor. Jag fortsätter med teorin "kan dom kan jag". Så jag tillät mig själv att släppa på all kontroll och istället låta de andra sköta allt. Dock vet att de tar hänsyn till mig, då de vet min situation. De är ju trots allt min familj. Men jag hatar att vara besvärlig och valde istället att bara vara en av dom den här gången. Jag menar, de har en sund relation till mat och lever ett härligt liv. Så egentligen kan det inte gå något annat än just bra att leva några dygn under "deras villkor". 
 
Tyvärr, ja verkligen tyvärr så ändras allt när jag återigen kan få det som jag vill. Direkt när jag kommer innanför dörren här hemma så blir jag en slav under rösterna igen. Jag är duktig att stå emot, men jag känner hur allt genast lockar lite mer. Blir direkt mer petig och vill ha allt på mitt sätt igen. Just för att jag kan. Allt är ju så nära till hands och ha man haft det på ett sätt under en lång tid, då fortsätter man gärna med det.
Därför känns det extra viktigt att distrahera sig och bryta allt med en gång. Medans man är medveten om att det finns andra alternativ. (Som dessutom är bättre) Jag menar, varför ska jag vara sådär noga, tvångsmässig och "sjuk" när jag är hemma? Fixar jag det när jag är iväg så borde jag väl kunna fixa det hemma. Det är precis som att sjukdomen sitter i väggarna här hemma. Hela tiden påminns man på något vis. Just därför kanske det skulle vara bra med en flytt efter sommaren.. för att komma iväg och bryta alla mönster en gång för alla. 
 
Nej mina goingar. Nu ska jag ta tillvara på yttligare en ledig kväll. I helgen vankas det många jobbtimmar. Hoppas ni har haft en finfin vecka. Puss & Kram

18 Januari

Godmorgon Hörni!
I natt var jag precis en av de där personerna jag tidigare inte har förstått mig på. Vaknade fem (!!), låg klarvaken och funderade på att gå upp för dagen. Suck. Låg och gjorde gigantiska hönor av små små fjädrar, vilket resulterade till en väldigt orolig Cissi.. Tror nämligen att jag har tagit mig vatten över huvudet gällande planerna framöver. Visst att jag behöver stå på egna ben snart. Men för att kunna det behöver jag ett par stabila ben först..

Men jag vet att det är lätt att göra sådär om nätterna (överanalysera) och jag visste att oron skulle vara puts väck när jag klev upp lite senare. Vilket den (nästan) var åtminstånde.

Nåväl. Ville bara säga god morgon. Full rulle även idag. Åker härifrån efter frukost och passande nog ska jag direkt till Kbt'n. Nödvändigt efter en vecka fylld med utmaningar och ja, några små misslyckanden. Har iallafall vart en redig tös och fixat de utmaningar vi satte upp inför den här veckan. Heja mig! :)

Nu skriker magen efter föda. Puss

Mycket på hjärtat!

Åh, har tusen saker jag behöver spotta ur mig. Framgångar som misslyckanden. Men om det är något jag märkt och lärt mig på bara ett dygn så är det att jag nu kommer våga släppa på "mina" tider.
Jag har nog vart så fast vid mina tider då jag helt enkelt har trott att det inte går att äta på andra. Eller klart att det går..det förstår väl jag med. Men det behöver liksom inte gå x antal timmar mellan målen och det gör inget om lunch och middag intas tidigare eller senare. Det gör heller inget om man inte är superhungrig inför middagen. Det både löser och jämnar ut sig.

Idag blev det frukost bra mycket tidigare än vanligt, lunch intogs någon timma efter vanlig frukosttid och middagen..ja, den hamnade i magen någon timma efter det att jag brukar äta lunch. Men hey, har haft en superbra dag och jag är bara glad att det blev tillsnurrat. :)

Middagen är i magen och nu väntar spel. Maten löste sig bra och ibland får man tillaga sin mat på "sitt sätt" för att underlätta en del problematik. Bättre att göra så för att istället kunna koncentrera sig på att njuta av både mat och sällskap!

Skriver mer i morgon. Puss & Kram

Heldag på Halmstads gator!

Hej goungar!
Full rulle sedan tidigt i morses. Ni anar inte hur sugen jag blir att påbörja en utbildning när jag umgås med alla studenter här nere. Suttit och frågat ut en om en utbildning som jag tror hade passat mig som handen i handsken. Men får se om jag orkar med det eller om det endast blir enstaka kurser efter sommaren. Något blir det nog i allafall :) Vill inte sätta för hög press på mig själv gällande ännu mer saker förens jag är på fötter helt igen. En sak i taget :)

Det blev förövrigt precis som jag tänkte mig att vistelsen här skulle bli. Med andra ord - prövande! På alla sätt och vis. Men vet ni? Det är så här livet är. Livet ska inte kretsa runt tider och kontrollbehov. Livet ska kretsa runt det man tycker är roligt och sen får tiderna och maten anpassa sig efter just det.

Det blev iallafall en väldans god lunch. Undra vad det kan tänkas vara?!
Nu ska vi hem till kusinen på fika och ikväll väntas det middag. Puss & kram


Frullesnack...igen!

Kul att så många orkade dela med sig av sina frukostvanor. Och nu kan jag härmed fortsätta med min frukost ett par år till utan att känna mig hopplös som inte varierar. För trots att det åts väldigt mycket olika saker hemma hos er så lät som fortfarande som det blev samma rätt ofta. Så jag verkar inte vara ensam ;) 
Fick även lite inspiration till vad jag ska prova mig på (någon dag). Det var många goda förslag som lockade mig lite extra. Tack för det, tack för det. 
 
Saker jag vart insnöad på:
– Knäcke, ägg och kaviar
– Toast med olika fyllningar
– Mjölk och geggiga flingor
– Omeletter
– Rostade mackor med ost
– Knäcke med smält ost
– Ägg, ägg, ägg (Löskokt och sunny side up)
 
 
Läste man där uppe så kan man se att jag har varierat mig genom åren trots allt. Men varje period har suttit i under sisådär ett år. Haha. Men säg att jag blir 80 år, ja då har jag yttligare sextio frukostar att snöa in mig på. ;) Gott om tid för att prova nytt med andra ord!
 
Saker jag ska prova på inom kort;
– Overnight oats
– Kakaogröt
– Bananpannkakor
– Mackor med jordnötssmör + banan. 
– Mannagrynsgröt
– Moccagröt
 
Det var det värsta. Väldigt mycket grötfrullisar jag ska plöja mig igenom. Kanske börjar redan i morgon då jag ändå inte har tillgång till "min" frulle. ;) Puss

Vem tror ni att jag är ?

Kikade in på en blogg (Johannas) och såg att hon hade bett de som läser hennes blogg att beskriva henne med tre ord. Och jag kunde själv inte låta bli att bli lite nyfiken. Hur ser alla mig som person egentligen? 
Alla har nog olika uppfattningar om en. Jag ser mig själv på ett sätt medans folket omkring mig kanske uppfattar mig som någon helt annan. Och vem vet, ni som endast läser om mig kanske ser mig på ännu ett sätt?! 
 
Det hade vart kul att höra hur ni uppfattar mig som person? Det hade vart kul om ni tog er tid till att slänga iväg en liten kommentar om hur ni tror att jag är. Tre små beskrivande ord räcker. 
 

Torsklurre!

Färdigpackad och färdigmatad. Förmiddagen susade förbi på tok för fort så det blev en lunch här hemma istället. Och då köttfärssuget har blivit botat de senaste dagarna så fick det idag bli torsk istället. Fisk tre dagar i veckan? Eller hur lyder rekommendationerna? Nah, kanske inte riktigt. Får hoppas på att de räknar in kaviar i den där mängden. För i så fall ligger jag bra till ska jag säga er! (Annars också i och försig..)
Tycker att torsk kan bli lite smaklöst om man inte tillagar den på rätt sätt. Speciellt i skillnad till lax som man knappt behöver smaksätta alls. Men variation var det.. så idag blev det en vit liten firre som fick mätta magarna här hemma. Och jag kan säga er att jag lyckades få en lunch som var allt annat än just smaklös. Gick bananas bland alla kryddor. 
 
Innan ugnen
Torsk med zucchini-täcke/purjo/kryddor/skalade räkor + potatis och stekt zucchini
 
Inte så dumt trots allt. Var faktiskt en riktigt god lunch :) Men jag förstår fortfarande inte vart min tråkigt, dumma mättnad kommer ifrån. Den infinner sig liksom hela tiden. Dock vet jag att det brukar bli sådär såfort jag har för mycket att tänka på. Precis som idag. Planeringshjärnan är i full spinn och då hinner jag inte känna de där viktiga signalerna. Men egentligen är det just nu planeringshjärnan inte ska vara igång. För jag kan ju ändå inte göra något åt saken. 
 
Nej hörni. Dags att brumma igång bilen. Puss

Mot Halmstad

Godmorgon!
Börjat vakna allt tidigare nu för tiden. Har börjat uppskatta det, faktiskt. Rätt mysigt att strosa runt här hemma på morgonen och fixa å dona. Man får gjort rätt mycket mer när man är uppe med tuppen! Fast energin kanske inte tackar mig lika mycket. Dock kan jag inte förstå de personer som vaknar halv fem och dessutom går upp för dagen. Pjuuuh. Sådan morgonmänniska är jag dock inte. 
Fredag mitt i veckan för mig nu. Känns som det var nödvändigt att jag fick yttligare några dagars ledighet. Kändes som det kom i rättan tid. För att finna balans igen. Märker hur jag lätt tappar fokus när jag jobbar. Känner mig stressad och på något sätt, omedvetet, går det alltid ut över fel saker – maten. Har fokus på fel saker, trots att jag inte vill.
 
Åker ner till Halmstad idag och blir kvar där tills på fredag. Det känns..utmanande! Men samtidigt nyttigt och förbannat mysigt. Allt känns lite lättare nu när jag har öppnat mig och erkännt saker jag inte klarar av. Hade jag inte öppnat mig så vet jag att konekvenserna hade blivit helknasiga. Det hade istället blivit en utmaning som hade fått mig att backa bakåt. Ingen bra idé.
 
 
Nu svävar jag iväg känner jag. Behöver frukost i magen innan jag kan tänka ordentligt igen. Undra vad det blir till frukost i morgon? Ska inte ta med mig en enda smula när vi åker iväg. (Som jag brukar göra). Misstänker att det blir vad som helst men inte min frukost i allafall. Haha. Räknar med en något enklare frukost. 
Men det roliga är att jag verkligen kan uppskatta "enkla" frukostar när jag är iväg. Frukost här hemma i soffan är verkligen något extra. Men ibland kan frukost hos någon annan vara minst lika gott. Oavsett vad det är. Här hemma hade jag aldrig "bara" fixat en simpel macka om jag hade tid att fixa något annat. Men det är kanske just därför jag uppskattar en simpel mackjävel när jag väl äter det. 
 
Babbel babbel. Kanske ekar lite tomt här under dessa dagar. Men ska försöka fixa lite inlägg från mobilen. Puss
 

Dessa kombinationer..

God eftermiddag!
Väldans vad aktiv dagen blev då. Hade räknat med att tillbringa dagen hemma i soffan. Men det blir ju sällan som man tänkt sig. Och något annat som även tog vändning var dagens oro i kroppen. Även sakerna som satte igång skallen löste sig tillslut. En god lunch fixade jag också. Och precis som jag sa så blev det en salig blandning. Kan man inte välja en sak, ja då väljer man inte en sak helt enkelt. Lite av varje så att säga. Dumt att gå miste om något gott – bara för att det är en konstig kombo. 
 
Ni vet att jag kan få sjuka cravings efter saker ibland. Är det inte nötter så är det pasta, är det inte pasta så är det saltgurka. Ibland är det spenat, ibland lax. Någon gång kan det vara apelsiner och ostriskakor. Men på senaste tiden har det vart köttfärssås som jag suktat efter. Måste-ha-köttfärssås. 
Roligaste var när vi åt buffé i helgen. Thaibuffé. På min "förrätts-tallrik" kunde man hitta sushi, misusoppa – och köttfärssås. Jävligt skum blandning. Men som sagt, man ska stilla sina behov, hur konstiga de än må vara. 
 
Dagens Lunch

Told ya. Lax, köttfärssås, couscous och stekta grönisar. Satt fint i magen. Har föresten tänkt köpa hem lite jordnötssmör. Tror egentligen inte att jag tycker om det. Men måste ändå prova. Alla pratar så gott om det. Och så ser det även förbannat gott ut. Får väl helt enkelt skapa min egna uppfattning om det.
Men vad ska jag ha det till? Många har det i gröten eller äter det som det är. Men det lockar inte att äta det rätt upp och ned och gröt äter jag inte. Haha. Då återstår bara mackor, eller? Bröd, banan och jordnötssmör.. ja, det låter faktiskt rätt okej. 
 
Hur brukar ni äta ert jornötssmör? Köper ni eget eller fixar ni själva? 
 
Puss

Rosa Dröm

Har gått runt med en kraschad skärm alldeles för länge. Den åker i backen var och varannan dag. Så idag åkte jag och lämnade in min stackars telefon. Har dragit ut på det toklänge då det var rena råneriet att byta glaset. Lika bra att köpa ny så småningom istället tänkte jag. Men då jag såg att man kunde få både fram och baksida i rosa så kunde jag inte längre låta bli att slå till. Drömmen. 
 
På riktigt, hur fint?

Det var inte riktigt meningen att detta skulle bli en shoppingdag. Men så råkade det visst bli. Växa-i-byxor kan man aldrig få för många av förstår ni. Inte heller smycken. ;)
Nu är det däremot dags att börja tänka på någon form av lunch. Blir en salig blandning idag. Gott! Puss
 

Vad äter ni?

Har gett upp hoppet om att variera frukosten. För det är ju inte det att jag inte kan. Det är bara det att jag inte vill. En jäkla skillnad. Man ska väl ändå få äta det man tycker är allra godast? 
Förr i tiden var jag verkligen ingen frukostmänniska. Slängde i mig en skål med smaksatt fruktyoghurt och lite flingor innan jag begav mig till skolan. Idag är det tvärtom. Frukosten är nästan det största målet under hela dagen. Viktigaste också dessutom. Och godast. (Och finast).
 
Samma som alltid. <3
 
Från hjärtat nu; Är ni duktiga på att variera? Eller äter ni också samma frukost dag ut och dag in? Och i såfall – vad är er standardfrulle? En macka? Gröt? Ingenting alls? Middagsmat? Tell me. :) Kan vara bra att få inspiration ifall jag skulle få ryck och prova nytt någon dag. 
 
Puss

15 Januari

Godmorgon! Kallt som tusan idag. Not my cup of tea. Trivdes rätt bra under mitt rosa duntäcke, men någon gång måste man ju pallra sig upp och ta tag i livet. Fast jag om någon ska inte klaga. Har sovmorgon mest varje dag när jag tänker efter. Passar mig alldeles utmärkt. Mitt morgonhumör är inte att leka med ska jag säga er. Det kan man inte tro om mig som ser så snäll ut va? ;) Höhö.
 
 
Horoskop 15/1
"Var säker på att du inte tar på dig flr mycket och försök att se till att du frigör dig från alla de irritationsmoment som stört dig under ditt liv alldeles för länge. Försök att fullgöra alla oavslutade projekt och lösgör dig från uppgifter som egentligen inte känns förpliktande vid det här laget. Det är bra om du försäkrar dig om att vara flexibel ifall du möter något nytt problem längs vägen."
 
Dags att slutföra det jag en gång påbörjat med andra ord. För egentligen, vem tusan har tid med sådant här? Livet väntar inte på en direkt. Ingen stress, bara det inte går bakåt. Vilket det i och för sig inte gör.. men man kan ju skynda långsamt liksom. 
 
 
Och dagen? Ska iväg på ett tråkigt möte efter frukost följt av lite ärenden. Men först – frukost! Hoppas ni får en fin dag. Hörs sen. Puss & Kram

Från en tidigare tid i livet..

Fick en fråga om jag kunde visa en bild på mig från tiden innan jag blev sjuk. Har gjort det förut, men man kan aldrig påminna sig själv för många gånger. 
Mitt mående har verkligen gått upp och ned genom hela livet. Har nog alltid haft dumtankar gällande maten. Omedvetet! Men under den här tiden – då foto togs så levde jag livet. Bästa tiden jag kan minnas, hittils. Fler sådana dagar kommer att komma. Här mådde jag bra och hade inga som hels bekymmer. Tänkte inte på vad jag stoppade i mig, festade, tränade, raggade, blev uppraggad, njöt, skrattade och levde som den ungdom jag är. Tänk att man kan vara rädd för att gå tillbaka till det där härliga livet. Fast nej, jag är inte det minsta rädd egentligen. Det är inget av det där som skrämmer mig. Vet ni varför? För det är målbilden. Det som skrämmer mig är just vägen dit. Men snart (jävligt snart) ska jag se till att njuta av den krokiga vägen också. 
 
En väldigt frisk Cecilia!
 
Tänka sig vad schitzo ens hjärna kan vara ibland. Tudelad men ändå så beslutsam. Fäller nästan en liten tår när jag ser på detta fotot. En tår blandat med både glädje och sorg. Jag har ju vart där förut och jag vet att jag mådde så förbannat jävla bra. Varför tillåter jag inte mig själv att må sådär fint igen? Ingen annan förtjänar detta lidande, så varför skulle jag?
Får även en annan liten impulskänsla när jag tittar på bilden; Dags att springa och göra ett andra kvällsmål (!!)
 
Puss

Målbilden

Gott med lite ledighet, igen. Tid att fokusera på mig själv. Eller? Snarare tid till att släppa på kontrollen. Kan inte låta bli att älta den kommande veckan. Men ska verkligen försöka att slappna av och inte tänka mer på det där. Lättare sagt än gjort kan tyckas. 
Påminner hela tiden mig själv om villka mål jag strävar efter. Det gäller som sagt att se vägen till målet och inte bara målbilden. Det är lätt att endast se rosorna och inte taggarna. (Åh, så djupt). På något sätt har jag hela tiden förväntat mig att jag en dag ska vakna upp och vara frisk. Att allt ska vända över en natt. Men så är väl inte riktigt fallet har jag kommit på. Och efter den här veckan ska jag se till att kunna bocka av åtminstånde fyra stycken farliga små utmaningar från min lilla lista. Fyra steg i rätt riktning med andra ord.. 
 
 
Har inte så mycket vettigt att komma med idag. Huvudet är rätt blankt. Någon önskerubrik kanske? Känns som jag bara maler på om allt eller inget. (Och en jäkla massa om mig). Haha. Men det är väl så det får vara ibland :) 
Blev en fin dag på jobbet i allafall. Sådär lagom ansträngande för att behöva vila benen i soffan resten av kvällen. Dessutom står brödet i ugnen, så jag har en fin kvällsmåltid framför mig. 
 
Föresten. Har ni några tips på härliga städer i Europa som man kan ta en weekend-resa till? Någon stad ni vart i som ni känner lite extra mycket för kanske? Kom gärna med tips. 
 
Puss
 

Veckostart!

Undra hur många timmar jag hittils har lagt ner på att fixa frukost i köket. Eller hur många timmar jag har lagt ner på att skriva blogginlägg. Något jag vet är i allafall att en kvinna använder cirka 7000 ord per dag medans en man använder 2000. Man står vid rödljus i ca 6 månader av sitt liv och genomsnittspersonen byter underkläder var 7:e dag. Helgalet. 
Jag tycker att det är viktigt att lägga ner tid på att maten ska se aptitlig ut. Det gör så mycket mer och maten smakar så mycket bättre då. Men ibland kan det vara viktigt att inte ha det sådär perfekt. Lika viktigt som det är att ibland ha det fint upplagt kan det även vara att ha det tvärtom. För att ta bort det heliga kring maten så försöker jag ibland se till att bara kasta i mig en ful macka. Inga krusiduller eller upplagt på fina fat. En macka i näven för att få snabb energi, helt enkelt.
 
Frukost på nya, fina brickan!
 
En redig frukost till magen. Inte sant? Det smakade underbart med frukosten idag. (Och inga bärfläckar på soffan inte...) VKände äntligen lite hunger. Vilket kan uppskattas när man ständigt gått runt och kännt motsatsen i några dagar. 
Måndag och ny vecka idag som sagt. Måndagar har aldrig riktigt vart min grej tyvärr. Men då jag får långhelg mitt i veckan så känns denna måndag inte lika eländig längre. Men idag blir det i allafall jobb en stund. 
 
Hoppas ni får er en bra start på eran vecka. Puss & Kram

Jobbig Vecka!

förbannat mycket känslor jag sitter inne på. Har en vecka fylld med utmaningar framför mig. Känns som jag har en stor klump i magen som håller på att explodera. Ena sidan skriker på mig att stanna hemma, där allt är som vanligt, medans den andra säger åt mig att ta allt som det kommer. Bara glida med och följa de andras liv. Göra som de och leva normalt.
Vill inte vara isolerad i hemmet. Vilket jag i och försig inte har vart på senaste tiden, men ändå. Har vart iväg på både småresor och långresor. Men jag kan fortfarande inte låta bli att känna att jag ibland helst skulle vilja stanna hemma. Där allt är som vanligt, där jag har kontroll och där jag kan sköta mitt på det sätt jag vill ha det. 
 
 

Dagshoroskop - söndag 13 januari

Du verkar ha hur mycket som helst att ägna dig åt och kan lätt komma att känna dig pressad. Du behöver kunna göra riktiga prioriteringar och säga ifrån när det behövs. Nya tider stundar.

Fick ett sms förut som fick en stor panik att uppstå. Jag gav vika, var svag – och sa ifrån. Allt handlade om en jäkla middag som kommer ske i veckan. En måltid jag är medveten om att jag inte hade fixat. Men jag tröttnat på att vara en bromskloss. Om de har planerat något så ska det få vara så också. Men samtidigt är jag duktig på att vara öppen och erkänna för både mig själv och andra när det är något jag inte klarar av. Mina dagar kommer de också. Dagarna då till och med jag kan njuta av allt det där. Men det var för tidigt nu. Och det fick jag erkänna. Bara dumt att känna sig pressad en vecka i förväg. De omkring mig såg att något var fel – vilket det var. En sak i taget och samtidigt som jag är svag som inte fixar det där så är det ändå en styrka i sig att våga erkänna. 

 
Känner mig konstant mätt nuförtiden. Ett framsteg antar jag. Tuggar och ser glad ut, som det så fint heter. Får gå efter klockan dagar som dessa. Känner varken hunger eller mättnad? Varför är det så? Känns som om tankarnas kraft går åt till allting annat och inte har tid till att skicka ut hunger/mättnads-känslor. Tråkigt. Fattar heller inte vartifrån alla känslor plötsligt kommer ifrån. Känner bara massa misslyckanden hela tiden, samtidigt som jag hela tiden utmanar. Har gjort många framsteg bara idag! Mer mat än på länge. 
 
Det blev bra mycket mer än bara ris till kinesen ikväll. Parmaskinka, kycklingspett, tre sorters laxar, kex, ost och tapenade, oliver, knäckesticks, frukt, nötter...mängder av goda saker! Åt goda svampmackor varvat med salt skinka. Tummen upp för det. Ska avsluta kvällen med fruktsallad sen. Fint avslut på denna söndag. 
 
Och nu kom jag på vartifrån alla känslor kommer ifrån. Det är ju Söndag förtusan!

Ikea

Idag hade jag uppskattat en "pojkvänshörna" på Ikea. Ni vet, ett sådant ställe där tjejerna dumpar av killarna medans de går och handlar. Fast så kom jag på; Ikea, sängar och soffor. Åh, lockande. Där hamnade jag en bra stund och vilade benen. Ikea kan verkligen suga musten ur en ibland. Men det var en väldigt mysig dag och det blev välfyllda kassar som följde med hem. 
Dagen fick mig att bli ännu mer sugen på att flytta och skaffa eget. Det är sjukt hur de kan utnyttja 20 små kvadratmeter på sättet de gör. Inspiration ut i fingertopparna. Allt ska gå i ljusa färger. Guld, rosa och vitt. Precis så vill jag ha det! Mycket spets och gulligull, trots att det inte är alls sådan jag är. Haha. När det kommer till kläder så älskar jag baggyjeans och stora luvtröjor. Men kikar man in i mitt rum så ser man något helt annat. Rosa tapeter, rosa gardiner, rosa sängkläder, rosa lampor...kommer nog aldrig att växa ifrån den färgen!
 
 
Det blev inga köttbullar på Ikea. Istället gick vi till en buffé som jag hade spanat in, såklart. En buffé bestående utav sushi och thaimat. Heaven. Jaha, vad väljer man nu då?
Enkelt. Sushi och misosoppa till förrätt, thaimat till huvudrätt och yttligare några bitar sushi till efterrätt. Sedan var jag mätt å glá. (Dog även ingefärsdöden en aning. Blev fyra omgångar..Stackars mage).
Dock kan jag inte låta bli att tycka att det är svårt att veta hur mycket man ska ta när man kombinerar som jag gjorde idag. Sushi blandat med vanlig mat. Vad är rimligt? Men äsch, ska inte behöva tänka så mycket på det. Blev bra mycket mer mätt idag jämfört med när jag bara äter sushi. Så det var allt annat än för lite i vilket fall som helst. :) För det finns väl inget "mått" på det där antar jag?!
 
 
Inga mer bärfläckar i soffan!! En fin, färgglad bricka ska få agera underlägg till min yoghurt med bär (!!) i, istället för våra vita överkast i soffan. Haha. De åker i tvätten var och varannan dag tack vare att jag inte har lärt mig att stoppa skeden rätt i mun än ;) Bärfläckar överallt. En jäkel på att söla. Jag erkänner! 
 
Fick föresten mitt schema idag. Som egentligen inte kan klassas som något schema då jag knappt jobbar den här veckan. Synd kan tyckas, men även skönt faktiskt! Kan behöva ta igen mig så gott det går. :) Ska roa mig bäst jag kan också. Bland annat så blir det några nätter nere i Halmstad. 
 
Men nu blir det fix inför ikväll. Nåja..ska koka ris iprincip. Haha. Puss
 

Järn

Håravfall, spröda naglar, dåligt minne, frusen och trött? Kanske lider du av järnbrist. Äter man en allsidig kost så brukar man få i tillräckligt med järn. Men det kan finnas många andra orsaker till varför man behöver få i sig mer järn eller har järnbrist. Och för oss damer är det extra viktigt att få i sig tillräckligt av den varan. Det är dubbelt så vanligt för oss tjejer att järnbrist jämför med killar. 
 
Tips på järnrik mat;
– Blod och inälvsmat
– Kött
– Skaldjur / fisk
– Bladgrönsaker
– Fullkornsprodukter
– Pumpa/sesam-frön
 
Vegetarian? Ät då detta;
– Quinoa
– Kakao
– Nässlor
– Sojabönor
– Linfrön
 
 Paltknäcke
 
Något annat jag blev tipsad om var Mjälloms palt-knäckebröd. Låter kanske inte så rockigt, men det smakar faktiskt riktigt bra! Och med en redig mängd leverpastej så blir det extra bra. För att kunna tillgodose sig allt järn så ska man även kombinera med C-vitamin. Ät en apelsin till frukost eller ha på paprika på palt-knäcket. 
 
Ska försöka äta blodpudding i veckan med. Minns dock inte senaste jag åt det, men jag minns att jag tyckte om det. Blodpudding, rårivna morätter, lingonsylt och keso. Låter ju helgott! Vad brukar ni servera er blodpudding med?
 
 
 

13 Januari

Efter en natt med två värmedynor så börjar jag äntligen få upp värmen. Gick med gåshud hela dagen igår. Det kanske låter konstigt, men mina hunger/mättnadskänslor påverkas så otroligt mycket när jag fryser. Känner ingenting alls. Varken hunger eller mättnad. Folk säger att de tappar matlusten i värmen, men för mig är det tvärtom. Hungrig när det är varmt och osugen/känner ingen hunger när det är kallt. Skumt det där! Det är väl signalerna i hjärnan som säger åt mig att bli varm – inte mätt. 
Hade en hyffsad kväll igår. Varken bu eller bä. God mat och fint sällskap, så det var nog mig det var fel på. Mådde knasigt hela dagen. Tacos stod på bordet som väntat. Tycks bara vara vår familj som har udda saker i tacosen ;) 
 
 
Söndag och fortfarande ledig. Vet inte riktigt hur jag jobbar i veckan. Hoppas faktiskt på att jag jobbar dagspass. På något sätt tar det inte lika mycket på krafterna som att jobba kväll. Men det blir bra vilket som.
Ska iväg till Ikea och införskaffa en massa roliga saker idag. Alltid lika roligt! Och man kommer alltid hem med massa onödiga saker. Blir nog även en lunch på ikea. Köttbullar kanske? Knappt ätit deras köttbullar. Kanske är på tiden. Ikväll blir det i allafall "Kines-tapas". Har en kines på besök som aldrig vart i Europa förut. Vad tusan bjuder man på då undrar jag? Bröd har de aldrig ätit och ja... det får väl bli ett lass med jasminris eller något. Går nog hem ;)
 
Hoppas ni får en fin söndag. Puss & Kram
 

Italiensk Sallad

Och koncentrationen befinner sig vart? Hopplöst att inte ens kunna ha en konversation i mer än fem minuter innan tankarna seglar iväg åt andra håll. Har vart inne i mig själv helt och hållet hela dagen. 
Åkte ner till stan förut för en lunch. Vi kunde inte bestämma oss för vad vi skulle slå till på dock. Mycket velande och den här gången inte bara från min sida.
Gick till en buffé. Sådant fungerar alltid tänkte jag. Men då de endast serverade friterade köttbitar, köttbullar och en massa andra knepiga saker så blev även det uteslutet. 
 
Italiensk Sallad
 
Efter många om och men fick det bli en god sallad. En italiensk sådan med lufttorkad skinka och kronärtskockor. Men då allt på tallriken inte riktigt lockade så kan jag väl erkänna att det inte blev tillräckligt. Vilket kändes! När man beställer ute så ska man väl få en portion som mättar alla slags magar för tusan? Ännu en anledning till varför jag inte gillar att bli servrad mat. Då kan man inte välja hur mycket man vill ha av allting. Bättre med sushi, då vet man vad man får ;) 
 
Mellanlandat här hemma lite. Vilar mitt dunkande huvud innan jag ska iväg igen. Misstänker att det kommer bjudas på tacos. Fint! Puss

12 Januari

Lördagmorgon och jag är ledig i helgen. Fabulous! Hade fått många kommentarer och åsikter angående gårdagens inlägg. Både positiva och negativa. Men kom ihåg; En del av er har också vart här, så ni vet nog själva hur det är! Ni får vara hårda, det är inte det. Men likaväl som det är lätt för mig att snacka, så är det samma för er. Kanske ni också har daltat fram och tillbaka ett tag innan ni fick tummen ur. Mina dagar är på ingång de med :) Ett steg framåt varje dag! Nöjd över gårdagen i allafall. Den saken är säker. :) Utmaning nummer ett från C är fixad, nu återstår bara att fixa nummer två också. En vecka på mig. 
 
Väggpynt ovanför sängen! 
 
Har en mysig dag framför mig. Eller rätare sagt en mysig helg framför mig. Vaknade upp i rätt tid och åt långfrukost. Och i natt var det lilla tigern Pi som förföljde mig i drömmarna. bra film. Se den. :) Ska ner till stan sen och luncha med en vän. Får se vad det blir för spännande lunch idag. Och ikväll blir det födelsedagsfirande med middag, vänner och allt det där som hör till. 
 
Ha en fin lördag. Puss
 
 

Livets goda – Check

Hemläxa från C: Att lägga till ett extra mål de dagar då jag är ledig. (Inga märkvärdiga mängder, men fortfarande i rätt riktning). Allt extra är ju plus i kanten, om man säger så.
 
Hemläxa från mig: Att njuta av livets goda.
 
Slå ihop eller skilja på de två läxorna? Ta något av livets goda vid det nya målet eller utanför, helt spontant? Tankarna malde på rätt rejält. Bestämde oss som sagt för att gå på bio ikväll. Spontant redan där. Och något extra mål mat hade ännu inte hunnit intas. 
Perfekt. Då slår jag ihop båda utmaningarna i ett, tänkte jag. Och jag kan lova att jag blev besviken när det jag tänkt köpa inte fanns. Ödet. Där gick den utmanigen förlorad. Men nej. Har jag bestämt mig för något, då ska det ske! Inga bortförklaringar. Så jag föreslog en promenad innan filmen började och traskade iväg till godisbutiken runt hörnet. Behöver jag ens säga att de blev förvånade? Lika så jag. 
 
Kan dom, kan jag. Och jag kunde. Bryr mig inte om att det var en sjukt liten mängd. (Kanske löjligt liten?) Men för mig spelar det ingen roll. Det enda jag bryr mig om är att jag faktiskt gjorde det. På eget initiativ dessutom. (Och jag njöt, åh så jag njöt)
 
Sen kom jag hem, sent. Tänkte att det fick räcka där. En utmaning räcker. Men vadå räcker? Det räcker aldrig. Har jag väl börjat utmana så kände jag att jag lika gärna kunde fortsätta. Så jag valde att skilja på de två läxorna och ta det separat. Godiset (godisen?!) blev min utmaning. Dvs att njuta av livets goda.
Och det sista som intogs innan sängdags blev C´s utmaning. Att lägga till ett extra mål mat. 
 
Detta kanske inte var mycket till utmaning för världen. Men det var det, för mig. Fixade för tusan två utmaningar på en och samma dag (!!) Inte illa pinkat tycker jag.
Många där ute som kanske tvivlar lite på mig. Och det får ni göra. Har egentligen ingen anledning att bevisa något för någon annan. Men kan ändå inte låta bli att säga; In your face. ;) 
 
Puss

Planer hit och planer dit.

Idag har planer gått i krasch, planer planerats och planer ändrats! Mycket på samma gång kan tyckas. Dock har jag kunna hantera allt relativt bra. Har mått knasigt hela dagen. Dagar som denna får mig att minnas alla dagar förra året, den här tiden. Det är minnen som sticker i bröstet! Därför försöker jag göra allt som står i min makt för att slippa känna sådär. Och enda genvägen till det är att vara öppen. Både mot andra och mot mig själv. Vissa situaioner är svårare än andra och så kommer det alltid att vara. Och istället för att hitta på dumma ursäkter och bortförklaringar så är det istället bättre att våga erkänna. Både för sig själv och andra för att underlätta. 
 
 
Blev en jäkla stresslunch förut. Förberedd och uppäten på sisådär några minuter. Stekte kyckling i sweet chili, kokade couscous som tar cirkus en minut, värmde broccoli och stekte champinjoner! Snabbmat i min smak. Var tvungen att stressa iväg för att åka till flygplatsen. Blev en lovande biltur må jag säga. Planerade resor, bilköp och flytt. Låter väl inte så pjåkigt? Hade dock önskat att hon gick med på att köpa en rosa bubbla. Men istället får jag nog nöja mig med en röd liten rackare istället. Bil som bil och jag är inte vidare kräsen ;) 
 
Även kvällens planer blev ändrade. Blir bio istället! Ska se Pi. Har hört en massa gott om den. Och ja, då var det biodags, det är fredag, jag vill framåt, jag lever och vill njuta... japp. Något spännande till magen blir det, så mycket är säkert. 
 
Ha en bra fredagskväll. Puss

Funderare

Till att börja med; Det är så jäkla skönt att jag inte längre oroar mig i förväg
När jag fick min tid hos dietisten förra veckan så fick jag först en stor klump i magen. Det var egentligen en tid som inte alls passade mig och mina mattider. Långt i från. Första tanken var att boka om. Ja, boka om. Löjligt, men sant. Men jag hejdade mig innan jag knappt hade tänkt tanken. För så kan man inte hålla på.
Från den stund bestämde jag mig för att inte oroa mig en sekund till över dagen som nu är här. För jag vet att det löser sig, det gör det alltid. Och nu sitter jag här. Förbannad över dagen, men inte alls pga av de anledningar jag trodde att jag skulle känna frustration över. Allt löste sig med andra ord (hittils), precis som jag misstänkte. Lite andra tider bara, men jag var beredd :)
 
Nåväl. Det var inte det jag ville ta upp.
 
Ett: Jobb. Jobbar jag för mycket? Tar det för mycket energi? Borde jag lägga all fokus på mig under ett tag istället? Det är många av de frågorna jag har frågat mig själv (och hört från andra) på senaste tiden. Men efter en rejäl funderare samt lite tips från C så har jag kommit fram till; Nej, jag ska inte sluta jobba. 
Dels tror jag bara att det hade gett mig ångest att gå från jobb till att endast strosa omkring i hemmet och inte göra någonting. Tror bara att det hade gett mer fokus till maten. Negativt menat! Tror att det är nyttigt (i mitt fall i allafall) att göra något för att komma på andra tankar. Och så kommer det förmodligen fortsätta ett tag till! Jag menar, känner jag att det inte håller.. ja, då håller det inte och då tar jag itu med det då. 
 
Två: Näringsdrycker. Bu eller bä? Även där har jag tagit en rejäl funderare. Idag dröjde det bara någon enstaka minut innan jag mer eller mindre blev beodrad till att dricka ett flertal drycker varje dag. Precis som jag misstänkte. Tackade "artigt"nej (dumt?) och fick istället lite andra tips för att ersätta näringsdrycker. 
Tex; Smoothie med fet mjölk, olja samt massa fröer. Tack, den tar jag gärna! haha. Kunde hon inte kommit på något godare iallafall? 
Har i allafall lagt ner det där med näringsdrycker. Just nu åtminstånde. Kanske ångrar mig och då vet jag att jag alltid kan börja med det då. Men i dagsläget känner jag inte att det hade fungerat. Alla är olika och föredrar olika saker. Nu vet jag i allafall att möjligheten finns! 
 
Tre: Matschema. Bestämda tider och exakta mängder. Nog för att dietisten inte var i toppklass, men hon tyckte inte att jag skulle börja med matschema. Då jag redan äter relativt regelbundet och som hon uttryckte det "lagom stora portioner" så behöver jag inte bli mer fixerad. Klarar ju av att spontanäta osv med. Dumt eller bra? Vad tycker ni? 
 
Förklarar mitt mående rätt bra..
 
 

Opedagogiskt!

Vad ska jag säga? Hade hoppats på att få träffa en något mer pedagogisk dietist än den jag träffade idag. Hon slutade aldrig att förvåna med sina dumstridiga kommentarer. Och ärligt talat; måste man bli upptvingad på vågen innan man ens har hunnit ta i hand? Suck. 
Vet inte vad dagens möte gav mig. I stort sätt ingenting känns det som. Jag var inte där för att få höra att jag ska dränka maten i olja. Jag var heller inte där för att få kommentaren; "Oj, åt du verkligen upp allt det där?". "Ja, är det för mycket, eller vadå?" Frågade jag. "Nej, men för en ätstörd person så är det ju superbra". 
Ursäkta? Sen frågade hon igen. "Är du säker på att du åt upp det där?"
Jag-fick-panik. Och det tåls att tillägga att det inte ens var någon stor måltid jag snackade om. Jag gick dit för att få tips, råd och svar på mina frågor. Inte för att känna mig nedtryckt och glupsk. 
 
Blir bara sur när jag snackar om det. Haha. Berättar med sen, om jag orkar. Blev fortfarande en del bra saker sagda också. Lite olika samansättningar, snack om näringdrycker osv.. Men nu ska jag äta lite och muntra upp mig själv med Glee! :)
 
Hoppas ni fick en bättre start på fredagen än mig! Puss

Nytta Med Nöje!

Äntligen kan jag andas ut. Trodde att det skulle bli en tuff dag idag. Vilket det till viss del blev, men inte alls i samma grad som väntat. Det blev helt enkelt en riktigt, riktigt fin dag! 
Ännu ett kbt-möte är avklarat också. Ibland är jag nöjd när jag går därifrån med huvudvärk och gråten i ögonen. Tro det eller ej. Men då vet jag att hon har tryckt på mina svaga punkter, vilket kan behövas ibland. Men idag gick jag därifrån med en helt annan känsla. En känsla av lättnad och hopp. Och det uppskattas nästan mer! Man behöver båda delarna för att komma framåt.
 
Var lite nervös över att hon skulle vara besviken då jag inte har utfört hemläxan som jag fick tills idag. (Äta en speiell sak minst en gång i veckan) Hade som sagt tre veckor på mig. Men då jag förklarade anledningarna som faktiskt stämde samt nämnde alla andra saker som jag istället lyckats med så tyckte hon inte att det gjorde något. Tvärt om. Utmaningarna jag istället har utfört ansåg jag som sagt som större utmaningar än de vi satt upp och på så vis så kan man ju inte vara något annat än nöjd. 
 
 
Förklarade även mina självkritiska känslor som uppståt på senaste tiden. Att det känns som jag har kommit till en återvändsgränd och att jag inte gör tillräckligt bra ifrån mig. Sakerna som jag har framför mig känns liksom omöjliga. Och när jag bara ser målet och inte vägen dit så känns det ännu mer omöjligt på något vis. Det kommer inte vara någon dans på rosor direkt om vi säger så.
Men saker som jag tidigare har trott att jag aldrig skulle klara av har jag i dagsläget fixat. Det fanns inte ens på kartan för ett tag sedan att jag en dag skulle sitta och knapra praliner – utan ångest. Och med tanke på att jag har fixat saker som jag ansåg vara svåra så borde det heller inte vara några problem med att fixa det som jag idag ser som svårigheter, längre fram i tiden. Allt tar sin tid. Det kommer, bara man har tålamod!
 
Just nu ser jag bara målet och inte vägen dit. Jag har målat upp min drömvardag och satt upp alldeles för höga mål för mig själv. Lite orealistiska mål kan tyckas. Visst, det ska inte gå för långsamt, men hon tycker heller inte att jag ska skynda. Jag kommer ju framåt..
Mycket babbel. Ni kanske inte fattar ett dugg. But I do ;) Och det är väl huvudsaken! Känns på något sätt som en sten lättade från mina axlar idag. Pjuh. 
 
Nåväl. Nytta med nöje idag som sagt. Sushi, möte och en väldans massa shopping med fina syster. Nu blir det kvällis. Puss
 

Recept – Currykyckling med Mango

The Master Of improvisation? Känner mig träffad på den punkten. ;) Tar vad som finns i kyl och frys och försöker göra det bästa utav det hela. Och den här gången utgick jag från mango och kyckling. Godaste kryddan ihop med det? Curry, såklart. Vad får man då? Currykyckling med mango, såklart. 
 
Recept för två personer;
 
- Två kycklingfiléer
- Tärnad mango efter smak
- Purjolök
- Paprika i olika färger
- Matlagningsgrädde 
- Hönsbuljong
- Soja
- Curry
- Banan
- Jordnötter
 
How to do;
Förstek kycklingen i smör tills den nästan är klar. Lägg åt sidan. Hacka purjo och paprika och fräs i smör tills det mjuknat. Tillsätt grädden, buljongen och soja. Smaka av med curry (behövs rätt mycket). Lägg i kycklingen och låt stå och puttra en stund. Lägg i mangon en stund innan servering så den hinner bli varm. Lätt som en plätt! 
 
 
Serveringstips;
Servera gärna med skivad banan, extra mango och jordnötter. Den söta frukten passar utmärkt till den starka curryn. Jag serverade även med couscous, men det kan nog även vara gott med ris eller nudlar till! 
 
Smaklig måltid. 
 
 

10 Januari

Godmorgon där ute i Sverige!
Seeeg tjej som sitter här idag må ni tro. Fattar inte hur det kan vara så förbannat svårt att sova om nätterna. Lugn dag på jobbet i går vilket fall som helst. Nästan för lugnt. Trodde dock att jag var mer förberedd än att packa ner för lite mat. Huh. Brukar alltid vara den som bunkrar upp med på tok för mycket utifall att. Är väl van vid mina korta pass och packade ner mat efter ett sådant – inte ett långt. Magen började kurra flera timmar innan stängning och när jag väl kom hem så fanns det inget stopp i magen. Det kändes sådär, men får skylla mig själv helt och hållet själv. 
 
Ni kan ju ana att jag längtade efter det på fotona nedanför inatt. Men den som väntar på något gott...
Alla favoriter samlade.
Keso & Kaviarplutt-macka! <3
 
Dagen idag då? Är ledig från jobb åtminstånde. Men ska fortfarande förena lite nytta med nöje. Kbt-möte väntar, vilket gör mig lite nervös. Har nämligen inte fixat hemläxan till 100%. Men samtidigt har jag gjort sisådär sju andra saker som jag nästan är mer stolt över att jag har klarat. Borde inte det räknas som en fixad läxa trots allt?
Det är ju för mig jag gör hemläxorna. Och för min del så tycker jag att det jag har gjort har vart större än det jag skulle göra, enligt överenskommelsen. 
 
Fått även fått med mig syster in till Göteborg. Ska på fotoutställning, äta gott spana i affärer. Blir en mysig dag.
 
Puss & Kram
 

Idag är första dagen på resten av ditt liv!

Trots att vissa tankar och invanda mönster kanske aldrig kommer att försvinna helt, så går det fortfarande att göra en förbättring. Kom ihåg att det aldrig är försent att vända och starta om. Det är du som väljer när det ska ske, men det är viktigt att inse att det aldrig är försent. 
 
Livet behöver inte vara en kamp. De invanda, tvångsmässiga sakerna du sysslar med, din ångest och ditt sätt att se på dig själv kan få ett slut. Ett lyckligt sådant. Det gäller bara att hantera det på rätt sätt!
Jag är duktig på att gräma mig över förlorad tid. Saker jag missat och saker jag inte kunnat göra. Men jag har även insett att det inte är någon idé att ångra sådant som redan skett. Gjort är gjort och ångrar man något så är det bara att se till att det aldrig sker igen istället. Blicka framåt – inte bakåt. Att lära av sina misstag kallas det. 
 
Det är aldrig försent att förändra något. 

Dagarna som idag passerar kommer jag förmodligen i framtiden se som bortkastad tid. Kommer sitta där med min huckla, gungandes på min gungstol och känna frustration över mina korkade tankar som ungdom. Det är därför det borde ske en förändring idag.
Funderar och funderar. Vad krävs? Räcker all hjälp som jag får i dagsläget eller behöver jag mer? Och i så fall vad? Svaret är nog rätt enkelt om jag tänker efter. Är nog rädd för att inse bara. Fortsätter med mina bortförklaringar om att jag är "för frisk". Till viss mån stämmer det. Men samtidigt hade jag inte suttit här med alla dessa förbannade kilon till undervikt om jag var "för frisk". Så jag skriver under på att det är bortförklaringar och rädsla. Yupp.
 
Suck. Skyller på att det fortfarande är kroppen som är ur balans och det är därför jag analyserar och tänker så galet mycket. 
Puss

Currykyckling med Mango

Det fick bli en lite senare lunch idag än vanligt. Tror bestämt att det är det som kallas att anpassa sig. Eller att invänta lunchsällskap som är sent kanske.. haha. Men det gör inte så mycket. Ibland känns det bara bra när tider flyttas omkring. Bara det är på en rimlig nivår...
Lagade ihop en stark (!!), men god kycklinggryta i vilket fall som helst. Brukar bli näst när jag improviserar, som idag. Allt på måfå och jag provsmakade inte förens jag kände att jag var klar med allt. Kanske inte lika bra! 
 
Dagens lunch
Currykyckling med mango
 
Älskar att ha frukt i mat. Antingen tycker man om det eller så avskyr man det. Själv tycker jag att det är något av det bästa som finns. Speciellt mango och banan! Och i detta fallet så passade den söta mangon perfekt i hop med den starka curryn. Saknades bara lite jordnötter på toppen! Recept, något? 
 
Påfylld i magen och redo för jobbet. Och snäll som jag är så hoppar jag in tidigare idag, trots ett låångt pass! Har mycket att få igen ska jag säga er. ;) Hoppas ni får en bra kväll!

9 Januari

9 Januari.. kunde lika gärna vart början på November eller liknande! Det enda som påminner mig om att det är Januari är att det står 2013 på min kalender. Tur för mig att jag tycker om mörker i allafall :) Var nog en grottmänniska i mitt tidigare liv. ;)
Känner mig lite piggare idag i åtminstånde. Inte pigg – men piggare. Tillräckligt på benen för att inta ett långt jobbpass sen i allafall. Var rätt beslut att vara hemma igår i vilket fall som helst. Hade nog inte mått lika bra idag annars. Är ju ledig de kommande dagarna så får gott om tid att vila upp mig ändå. Hoppas jag. Har en del saker inplanerade som kommer ta på krafterna som sagt. Dock bara psykiskt. 
 
Märker verkligen hur nere och självkritisk jag blir när kroppen är ur balans. Kanske inte så konstigt i och för sig. Men idag är det nya tag må ni tro! Bra besked redan från början. Blir glad av dessa besked nu för tiden – inte skräckslagen och gråtfärdig som förut. Det är ju den här vägen jag ska gå. Nu är det bara att fortsätta. 
 
 
Ska ner till stan en stund innan jobbet. Om jag orkar. Känner att positionen jag sitter i nu lockar lite mer. Soffpositionen. Har blivit frälst i Glee, igen! Haha. Denna underbara serie. Och jag som inte ens tycker om serier.. Blir till att laga lite god mat också. Idag vill jag dock ha något nytt och spännande. Tips?
Men nu blir det frukost såklart. Ha en fin dag. Puss

Horoskop

Ta ett djupt andetag och slappna av. Det är dags att fundera på resultatet av alla dina ansträningar. Använd den här perioden till att öka ditt fysiska välbefinnande. Vitaminer och frisk luft kommer att ge dig ny fart åt ditt liv, vilket är extremt viktigt. Nu när du är befriad från missförstånd och konflikter kan du njuta mer av ditt liv och tillbringa mer tid med dina vänner och familj.
 
Ett: Slappnat av hela dagen. Check!
Två: Fundera på mina resultat gör jag varje dag. Check!
Tre: Äter vitaminer två gånger om dagen. Check!
Fyra: Att prata ut med folk tycks hjälpa och det minskar på missförstånd något ofantligt. Check!
Fem: Öppnat upp mig och fått mer förståelse. Resultat?! Kommit från hemmet och träffat massa vänner. Check!
 
Japp. Horoskop är bra läskiga.
 
Dessa vinterkvällar...
 
 

Strong Is The New Skinny

"Strong is the new skinny". Hälsosamt eller inte? Mer hälsosamt än att vara skinny, absolut. Men jag tvivlar fortfarande på att det är hälsosamt. Tror att många går över gränsen även där. Sen tvivlar jag inte på att det finns folk som håller det nya "mottot" på en hälsosam nivå, men jag tror fortfarande att det är lika många som inte lyckas hålla det på en nivå som är lagom. Faktiskt. 
Men så kommer det nog alltid att vara. Det finns de personer som lyckas med det där ordet "lagom" och så finns det personer som inte lyckas lika bra. Det känns bara som det är sådan jäkla hets kring allt. En tävligt.
Men det känns fortfarande som om de personer som har gått från "skinny" till "strong" bara har hittat ett annat sätt att ta ut sina känslor på. De går till överdrift åt andra hållet istället. Förstår ni hur jag menar?
 
 
Sen kanske det bara är jag som ser på allt svart eller vitt. Vet att jag kan vara duktig på det. Och samtidigt som jag blir lite frustrerad över detta nya "begrepp" så tror jag nog att det kan ha hjälpt många att ändra sin osunda, skinny, livsstil till något mer hälsosamt. För att bygga muskler krävs mat. Mycket mat. Och väljer man att ändra sin livsstil från skinny till strong så ser jag det trots allt som en bra förändring. Så länge man håller det på en lagom nivå, vill säga.
 
Önskar dock att alla kunde sluta hetsa kring dieter, mat och träning. Men jag tror inte att det kommer gå. För världen vi lever i är inte speciellt sund i sig. Lagom med träning, tallriksmetoden och inte utesluta något. Det är vad som håller i längden. 
 
Vad har ni för åsikter om allt detta tro? Dela med er. 
 

Kurerar mig!

Nog för att det inte var mycket feber. Men fortfarande tillräckligt för att för en gångs skull sjukskriva sig från jobbet. Första gången på två år, som jag sjukskriver mig. Inte illa pinkat. Kände redan igår att det inte riktigt stod rätt till i kroppen. Yr, kallsvettig och trött. Egentligen kannske det inte är något virus som är på ingång, utan det kanske bara är ett tecken på enorm trötthet. Kroppen som säger ifrån helt enkelt! Och trots att jag kanske hade kunna jobba idag, så är jag rädd att det bara hade blivit värre. Lika bra att vila upp sig från början!
 
Ska kurera mig här hemma hela dagen. Ska dock försöka ta mig utanför dörren och få mig lite frisk luft i lungorna. Blir om ens ännu dåsigare av att bara vara inne. Blir i allafall en tripp till affären för att införskaffa lite ny hårfärg. Är så sugen på att göra en förändring! Vet dock inte om jag vågar. Gick runt med mössa i över en månad för något årsedan då håret mest liknade en skogsbrand. Haha. Nåväl. Blir väl det vanliga! 
 
Blond eller Mörk?
 
Ser ut som två helt olika personer på bilderna. Känner mig dock aningen blek i mörkt hår. Och jag vill helst inte se ännu blekare ut än vad jag redan är, tack! 
 
Precis ätit god lunch med syster här hemma. Orkade inte anstränga mig idag, så det fick bli en god tacosallad igen. Något vidare hungrig är jag inte heller för den delen. Men vad gör det?! Bara att äta och se glad ut :) Gott är det ju i allafall! Och sådana här dagar känner jag heller ingen mättnadskänsla. Skumt. Magen bara är. Dock vet jag att det krävs ännu mer energi och mat när kroppen inte är helt fit for fight. Processen för att bli frisk i kroppen kräver mer än vad man tror, även om man bara ligger och degar. 
 
Hoppas ni har en fin dag. Puss

Självkritisk

Slutar aldrig att förundras av mig själv. Slutar heller aldrig att bli frustrerad på mig själv. Har även blivit ovanligt självkritisk på senaste tiden. Något som kan anses både bra och dåligt. Man ska försöka peppa sig själv i alla lägen och se det positiva. Och mina självkritiska känslor får mig att göra om och göra rätt. Men i alldeles för seg takt..
Jag må göra förändringar och utföra utmaningar. Men utmaningar ska ske varje dag, vid varje måltid för att man ska komma framåt. Inte en gång i veckan. När jag pratar med människor omkring mig så inser jag återigen hur friska tankarna är. Och snacka går ju... Men att utföra allt det där då? 
 
Damn true..

Dagens kloka citat var nödvändigt för mig idag. Vet inte varifrån denna plötsliga tvivlan och tvekan kommer ifrån. Tror att det är tröttheten som spelar in. Är inte van vid dessa långa jobbdagar. Och att man sedan måste pallra sig upp i ottan förbättrar inte ens mående precis! Suck. 
Vet inte vad jag vill säga. Bara att jag har kommit till någon slags återvändsgränd. Jag vill så mycket, men gör så lite. Jag har kommit långt. Det har jag, på riktigt. Äter alla mina måltider och petar inte runt i maten. Äter med aptit och älskar mat. Provar gärna nytt och är inte rädd på samma sätt längre. Är duktig på att anpassa mig efter andra och efter olika situationer. Men det är det sista steget jag inte riktigt klarar av. Ökningen för att en viktuppgång ska ske. Äter tillräckligt om jag skulle vara färdig med resan. Men då jag inte är färdig med denna resan så räcker det väl inte med det där.. Enkel ekvation, jag vet. Nu ska jag bara uppnå det min hjärna tror och tänker på. 
 
Sorry.. bäddar ner mig och kollar på Glee nu. Muntrar upp vilken suris som helst. Puss

Guidad tur!

Har återigen fått frågor om vad jag har i min frukost/kvällis-skål. Och jag förstår er, för det ser rätt gott ut. Smakar desto godare också vilket är ett plus. Nu för tiden händer det dock att jag varierar mig lite. En sådan här skål hamnar dagligen i magen åtminstånde och oftast två. Men då jag nu börjat äta lite annat till framför allt kvällsmål så blir det extra gott att sätta i sig en sådan här tallrik + favoritmackorna till frukosten. 
 
Nåväl, tänkte iallafall ge er en liten reminder på hur ni ska gå till väga för att hamna i mathimlen. Och för er som ännu inte har testat. Det är på tiden nu...
 
 
Steg 1: Blanda naturell yoghurt med tinade bär. Jag brukar variera mellan blåbär, hallon och jordgubbar. Byter och väljer lite efter säsong. Just nu är jag inne i en period då jag alltid använder mig utav blåbär. Blanda ihop och rör ner lite vaniljpulver. Har ni i hallon så kan det bli aningen beskt och så kan man enkelt tillsätta lite sötning av något slag. 
 
Steg 2: Ös på med ett lager quinoapuffar.
 
 
Steg 3: På med ett lager med dinkelpuffar. Dessa är förbannat goda. Det räcker inte med ett lager. Brukar alltid ha påsen brevid och fylla på allt eftersom. På så vis slipper de bli sådär mjuka och degiga också. 
 
Steg 4: Häll på en omgång med min goda favoritblandning.
 
 
Brukar alltid ha skålen med müslin brevid. Lägger i pö om pö. Precis som med dinkelpuffarna. Blir godast så. Tycker om att äta müsli med yoghurt och inte tvärtom, som sagt.
 
Vad finns i min müsliblandning då?
Kokosflakes, mullbär, gojibär, gula/svarta russin, nötter och bananchips. 
 
Val av nötter varierar. Just nu brukar det bli pistage och pekannötter som hackas ner. Och för er som inte har testat på mullbär – do it! De har en kolaaktig smak som inte riktigt går att förklara. De är till och med så goda att de går att tugga på precis som de är. Perfekt att äta framför teven med lite nötter! 
 
Hoppas det smakar. För ja, ni ska smaka!!!
Puss
 
 
 
 
 
 

Att stilla sitt sug – Tacosallad

Har man sug efter något så tycker jag att man ska ge efter. Nog för att jag inte alltid ger efter, men jag har blivit bra mycket bättre på det. Har egentligen aldrig trott på förbud gällande något. Tror bara att det triggar igång hjärnan och när man väl tillåter sig det man länge suktat efter så är det lätt att smälla i sig på tok för mycket, just för att passa på. 
Man ska leva som man lär. I know. Men jag jobbar på det! Är man sugen på godis en måndag. Ja, ät då förtusan ditt godis på måndagen. För när helgen väl är kommen kanske man inte alls är sugen på sin chokladkaka. Men då äter man trots att man kanske inte är sugen. Bara för att. Blir som en ond cirkel. 
Och jag har även märkt att när jag tillåter mig själv att äta det jag är sugen på så blir det inte alls lika "heligt". Vilket är bra! Har ju sagt många gånger att jag drömmer om mat och vissa livsmedel. Och det är ju som sagt inte förens jag har fått detta i magen som tankarna och drömmarna försvinner. 
 
Dagens sug botades rätt rejält. Var sugen på sallad samtidigt som jag ville ha tacos. Så hur löser man det? Tacosallad, såklart. 
 
Tacosallad
Tacofärs, couscous, två såser, stekta champinjoner och massa grönisar
 
Fint lunchsällskap och en god tallrik med mat. Nu är jag mätt, nöjd och belåten! Har även hunnit vara iväg och köpa ännu fler "peppböcker". Nu har jag några stycken så jag kan placera de olika böckerna lite varstans i huset. En i väskan, en på nattduksbordet och en i köket. Sedan kan inget stoppa mig ;) Alltid lite motivation nära till hands! Välbehövligt ibland.
 
Nej, dags att bege sig mot jobbet. Matlåda och massa gott får hänga med såklart! Har föresten köpt ett fantastiskt gott, nytt bröd som jag har börjat äta. Saftigt och mättande. Inte något "färdmedel" åt pålägget denna här gången. Nej, nu är det ett riktigt bröd istället, som dessutom smakar just bröd. ;)
 
Ha en myspys kväll! Puss & Kram
 
 
 

Den nyvakna sanningen...

...ser ut såhär! Sitter och gottar mig i min rosa, nya morgonrock och försöker vakna till med en energikick till frukost. Jag lyckas inte speciellt bra. Tänker gå och sova "frukost" sen. För att sedan äta lunch – för att sedan sova "lunch". Haha. Har ingen ork, alls. Fattar inte varför jag gång på gång ska envisas med att vakna så tidigt, trots att jag kommer i säng sent. 
Sådana här dagar önskar jag att jag var "normal" och kunde sova över frukosten för att sedan ta igen det senare under dagen. Men då jag vet att det inte riktigt fungerar så för mig så får jag helt enkelt dra mig upp i tid (otid) istället. Fungerar väl det med :) 
 
 
Känns som jag börjar dra på mig något virus. Är trött, frusen och känner mig illamående mest hela tiden. Kanske bara är trött? Kan ju hoppas på det. Ska ta det lugnt hela dagen fram tills jobbet. Dra igenom några avsintt av Dexter. Har ni sett det ? Älskar den seriern. brukar inte tycka om Tv-serier, men den här är riktigt, jäkla roande. Serier passar mig nog lite bättre än film egentligen då avsnitten är kortare. Tappar alltid koncentrationen på filmer. Börjar pilla med annat och hinner sällan se slutet. Haha. Rätt tråkigt!
 
Nåväl. Hoppas ni får er en bra start på veckan! :) Hörs sen. Puss 
 

Recept – Tonfiskbiffar

Det finns säkerligen tusen olika recept på tonfiskbiffar! Jag gick dock efter samma recept som när jag gör mina köttfärsbiffar – fast med tonfisk då. Tänkte att det skulle fungera rätt bra. Vilket det kanske inte riiiktigt gjorde då de var förbaskat svåra att steka. Men jag har nog bara mig själv att skylla där, inte receptet!
 
Recept för 1 person (typ);

1 Burk tonfisk
1 ägg
Tomatpuré
Lök
Vitlökspulver, citronpeppar och curry
 
How to do;
Blanda samman allting och forma till biffar. Stek på relativt låg värme under rätt lång tid tills de ser färdiga ut. Rätt lätt, inte sant?
 
 
Serveringsförslag;
Bulgur, potatis eller couscous. Servera gärna med ajvar också! Det passade ypperligt tillsammans fisken. Passar förvisso till det mesta, men ändå. Och självklart måste det stekas ett gäng vitlöksfrästa champinjoner till såklart. Hade även spenat och lite andra goda saker till. Något annat som förmodligen är gott till är en kall sås på creme fraiche, vitlök och örter. 
 
Smaklig måltid!
 

Söndagsnostalgi

Är tudelad gällande dessa jobbtider jag har denna veckan. På ett sätt är det skönt att börja den här tiden. Det gör att jag inte alls är så fäst vid mina mattider då nästa mål inte "behöver" vara på en speciell tid. Men samtidigt är det bra mycket skönare att kunna inta alla måltider hemma istället. Bra med variation antar jag! Anpassar mig rätt bra beroende på hur dagens situation ser ut. 
 
Söndagsmaten fick iallafall idag bli en nostalgitripp för smaklökarna. Åkte tillbaka tio år i tiden då jag glatt satt och geggade ihop den här maten till en stor, geggig sörja på tallriken. För det är just så den här maten ska ätas. Precis som med köttbullar, potatis, lingon och brunsås. Det måste liksom mosas innan den äts. 
Fast idag blev det dock inte några köttbullar. Istället serverades det Torsk med äggsås. Men fortfarande i en stor geggamoja..
 
Torsk, äggsås, potatis, gröna ärtor + sallad
 
Det var gott och jag kände mig som fem år igen när jag satt och geggade ihop allt. Borde ta kort på hur det verkligen ser ut på tallriken när jag äter istället. Fast det ser inte så aptitligt ut då. Whops. 
Mysigt att äta söndagslunch tillsammans med familjen i allafall. Det gav mig lite nya krafter, så nu ska jag nog palla kvällens jobbtimmar. 
 
Hoppas ni får en mysig kväll kära ni. Puss & Kram
 

Sär skrivningar

Om det är något som jag lärde mig under mina tre år på Medieprogrammet så var det att inte särskriva ord. Har sedan dess blivit lite allergisk mot just särskrivningar. "Yrkesskada" efter att ha skrivit magsin efter magasin.. Och det har satt sina spår. Det räcker med att jag går förbi restaurangernas menyer nere i stan för att rysningarna ska komma. Haha. 
 
Fast värst är det när man sitter och kollar på film och texten är översatt av någon liten knatte som varken kan stava eller sätta punkt. Då är det nästan att jag stänger av!
Eller ännu värre; När folk säger han/hon istället för honom/henne. Då mina vänner, då går Cissi i taket må ni tro. 
 
 
Ja men visst hörru.. vill gärna ha lite laxiga bullar! (Bild från en restaurang jag åt på i somras)
 

Lite andra lustiga särskrivningar;
 
På restaurangen:
  • Är du en paj älskare? Då är detta stället för dig.
  • Grillad kyckling lever med kul potatis
  • Ät pinnar
  • Herr toalett
  • Rök fritt!
I affären:
  • Glad packad räkmacka
  • Morgon rockar 300 kr
  • Vi har sprätt ägg
  • Skum tomte 3 kr
  • Vi har kul glass!
  • Gift orm säljes
Har ni också något som ni stör er lite extra mycket på?

Får man gå i ide nu?

Sällskapssjuk och trött. Sammanfattar måendet för tillfället rätt bra. Så fort jag inte har tillgång till sällskap så blir jag extra sällkapssjuk och när det väl är fart och fläkt omkring mig så kan jag ibland önska att jag var för mig själv istället. Det gäller att uppskatta det man har för stunden verkar det som! Lite av varje. 
 
Känns inte som att jag har hunnit vila upp mig speciell mycket. Hade behövt några timmars fler sömn innan jag var redo för kommande vecka. Det blir nämligen en lång och omtumlande sådan om magkänslan har rätt! Långa dagar med många timmars jobb. Och när ledigheten väl är inne så kommer hjärnan gå på mer högvarv än någonsin! Kbt varvat med diestist varvat med massa andra saker väntar. Är det okej att gå i ide och vakna om sisådär fem månader istället? När värmen är tillbaka, fingrarna har fått tillbaka sin färg, orken är tillbaka och allt det jobbiga har passerat förbi? Känner som om jag kommer sättas inför många prövningar detta halvåret som kommer. Både från mig och andra. Mest från mig själv tror jag. För det är fortfarande jag som sitter inne på jobbet. Men jag är så trött på att ta massa beslut och pressa mig själv.. vill ju inget annat än att må bra! Suck. (Och ja jag vet att press och krav är vad som krävs för att jag ska må bra).
 
Förutom att vakna upp till en god frukost i morses så vaknade jag även upp till detta;
Ställde mig på altanen i morses och möttes av dessa vackra vyer. Hur underbart? 
 
Nu ska jag gå och baka bröd och sedan blir det lite mer mat innan jag intar jobbposition. Puss
 
 

Tonfiskbiffar!

Åkte hem tidigare från Tjörn då jag ska jobba. Planerade även in att hinna med en lunch på stan med vännerna. Dock blev det bara en fika så jag fick äta lunch själv, här hemma istället. Men smart som jag är så hade jag redan en plan B i bakhuvudet och på så vis slapp beslutsångesten knacka på dörren. 
Har alltid vart frälst i köttfärsbiffar som ni vet. Men nu var det dags för lite variation i huset. Så tonfiskbiffar fick agera dagens lunch. Förjävliga att steka, men välsmakande. 
 
Tonfiskbiffar med smak av curry och vitlök, Ajvar + massa andra gottigheter!
 
 
Det smakade fint. Enligt både mig och katten. Ska fortsätta att riva köket tror jag. Bakning står på tur. Kunde inte hålla mig längre än i några dagar utan mitt hembakade bröd! Och så var det ju det där med att inte glömma saker när man var och handlade..åh. Blir så trött! 
 
Har hunnit med mycket idag känns det som och klockan är bara tre. Det är en jäkla omställning att komma från lugna, Tjörn till huset här hemma. Beter mig på helt olika sätt beroende på vart jag är känns det som. Huh. Men som sagt. Det är det här som kallas vardag, I guess. (Trots att det är Lördag..) ;) Fast egentligen; vardag för vem? Cecilia eller Cecilia? Märker så tydligt på mig själv när det är jag eller "jag" som gör val. Och tur är väl det. Är så rädd att fastna i rutiner som gör att jag sedan glömmer av hur det är att agera som Jag vill. Rädd att glömma av hur det känns att vara fri och självständig. Därför ska man bryta dåliga vanor på direkten. 
 
Hoppas ni får en lugn och mysig Lördag. Släng iväg en tanke till mig när ni gottar er framför teven... Puss

Sommarstugefrukost

Godmorgon! 
Två nätter här ute passerade förbi snabbt. Allt för snabbt. Dock känns det som om man har vart ledig betydligt längre än vad man faktiskt har när man får lite miljöombyte. Nu håller vi tummarna för att alla dessa långa jobbdagar kommer att passera lika fort. Tror inte att jag ska hoppsa på för mycket gällande det där.
 
Vaknade upp till en doft av nybryggt kaffe. Det fick igång kurrandet i magen ännu mer. Trots konstans ätande igår så lockade frukosten mer än någonsin i morses. Tror bestämt att det är något visst med frukost i sommarstugan. Tycker faktiskt att jag ökar och ökar med för varje dag. Är det inte ett extra mål så är det åtminstånde extra tillägg vid målen. Och det känns...mättande
 
Stor, god frukost!
Två knäcken med keso/skinka + yoghurt med 1, 2, 3 (?) dl müsli + egenplockade jordgubbar. 

Får jag fråga er en konstig fråga? Av ren nyfikenhet. Alla säger att 1 dl müsli är en "lagom" portion. Men då man blandar ihop sin egna med fluffiga kokosflingor, mullbär, gojibär, nötter och allt det där. (Och dessutom ett ton dinkelpuffar..) Är det fortfarande 1 dl som "gäller" då? Inte för att jag varken mäter eller bryr mig heller för den delen. Bara lite nyfiken. Kan garantera att jag äter den trippla "normala" mängden i så fall. Haha. Men vad gör det. Godaste på hela dagen!
 
Åker snart tillbaka till lilla staden för att jobba ikväll. Hoppas ni får en fin dag. Puss & Kram

Dilemma

Fick post igår. Och så fort det står att det är från sjukhuset så får jag alltid en klump i magen. "Vad är det nu för läskiga kontroller jag är kallad till?". Är inte duktig på att bli stucken i armen. Förra gången stack de mig tre gånger extra för att ådrorna var "för små." Nästa gång ska jag be dem komma hem til mig på kvällen istället. Då är mina ådror allt annat än små ska jag säga er. Ormarmar som jag så fint kallar dom! Uppstår om kvällarna och när jag är i värmen. Men det var ingen fara. Ingen "stickkallelse". Har fått en tid inbokad hos en dietist nu. Finally! 
 
När jag tänkte på vad jag ville ta upp så tog det stopp. Jag som alltid har så mycket frågor på lager kom inte på en enda. Knepigt. Som när man ska visa något, så funkar det aldrig. Ungefär samma sak, liksom! ;) Är det något speciellt jag borde ta upp? Som hade hjälpt mig på traven? Som ni som sitter på erfarenhet har fått ut av någon sådan person som har vart nyttigt? Ja, ni förstår. 
 
Nåja, är väl inte helt tom på frågor när jag tänker efter. Sitter dock inne på ett dilemma. Nd´s eller inte.. chansen att be om att få ett recept utskrivet inträffar alltså om ett par dagar. Borde nog ta ett beslut om det där snart. Suck. 
 
Bild från förut idag <3

...så tänkte jag lite. Sommar, tiden går fort. Dvs sommaren är snart här och jag vill ha mitt liv, min kropp och Cecilia tillbaka. 
Antingen är det mat, mat & mat som gäller. Fasta tider, bestämda mängder och inte en smula får missas. Eller så kan jag vara lite mer flexibel, äta som "jag brukar" för att sedan lägga på en näringsdryck eller två.  
Men samtidigt så tror jag att det är bäst att ha fasta mängder även om man surplar näringsdrycker. Kanske lätt att skippa det där lilla extra om man vet att man ändå ska dricka nd´s senare. Förstår ni min tanke? Och ja, jag vet att det inte kan bli för mycket eller liknande. Men med tanke på hur hjärnan fungerar så är det bäst att vara på sin vakt och förhindra eventuella bakslag. 
 
Som sagt.. tankeverksamheten är igång. Haft en finfin dag i allafall. Ikväll väntar räkor. Puss

Att ställa in sig

Är trött på att bli grinig när saker och ting inte går min väg. Fast samtidigt tycker jag att det är okej att bli grinig då gästerna är sena och maten står framdukad på bordet. Tiden tickade iväg och jag tröttnade på att vänta. Men det fick jag göra ändå. Jag överlevde väntan och det kanske bara är jag som stör mig då jag själv aldrig är sen. Eller så är det bara jag som stör mig för att jag är fäst vid mina tider. De andra reflekterade inte så mycket över det medans det för min del satte igång hjärnan så jag blev helt snurrig. (Aaaandas, Cecilia)

Har märkt en skillnad på mitt mående och uppträdande vid olika situationer. När jag vet att saker inte kommer bli som de brukar så går det okej. Då accepterar jag läget och följer med. Just för att jag är inställd på att vanor kommer att brytas.
Men när jag har ställt in mig på att det ska bli som de brukar, fast än att de inte blir det, blir det kaos.
Det kanske är lika bra att ställa in sig på att varje dag kommer att bli annorlunda. Kanske accepterar livet och alla dess oförutsägbara situationer bättre då. Tror nog det.
 
Tacolunch med mysig utsikt
 
Nu är jag i allafall mätt och belåten. Och idag var jag ruggigt nära på att äta ett fulländat tacoskal må ni tro. Inte riktigt – men nästan! :) Det bästa med det hela är fortfarande majsen.. just sayiN. Och gick det bättre den här gången jämfört med förra så ska jag nog kunna ordna till ett fulländat skal nästa gång skulle jag tro. Ett steg i rätt riktning varje gång. 
 
Tog mig ut på en promenad förut trots alls. Vindstilla, duggregn och en fantastisk dimma. Återigen kliade det i mina fotofringrar. Ni ska få lite foton senare. :) Nu ska jag iväg till affären och fixa räkor inför kvällen. Gott, så gott! :) Vad äter ni denna fredag tro?
 
Puss & Kram
 

This Or That

This...
 
Or that...
 
...inte längta ihjäl sig sa jag va? Går ju inte att låta bli.

4 Januari

Godmorgon!
Har precis dunkat i mig en stor frukost framför teven. Havet ser oroligt och mörkt ut. Regnar gör det också. Jag som hade tänkt ta mig en långpromenad längs med vattnet. Tror att de planerna får ändras till att stanna inne och roa mig med spel, film och böcker istället. 
Det känns som jag precis var här ute. Men det är redan en månad sedan. Allt bara seglar förbi i en väldans fart och snart är det vår, min födelsedag och vips så är det sommar igen! Har blivit otroligt duktig på att inte längta ihjäl mig. Försöker njuta av varje dag så gott det bara går. Men samtidigt är det omöjligt att inte längta ihjäl sig när man kommer ut hit. Båtliv, bad, fiske, segling, jordgubbsplock, sena nätter...allt det där lockar lite mer än slask, kyla (!!) och mörker. 
Tjat, tjat.. men jag hoppas bara att jag orkar med mitt "vanliga" somammarliv den här sommaren som kommer. Tror att det var tur att jag jobbade så pass mycket som jag gjorde förra sommaren. Hade nog känt mig instängd här ute då jag var så förbannat begränsad. Är fortfarande lika begränsad idag. Men det är idag det, inte om några månader.  
 
Dagens (vanliga) frukost.
 
Gårdagens sömn (brist på sömn) resulterade till att jag inte glömde något i matväg åtminstånde ;) Vilket nästan var synd. Det hade nog vart bra träning för mig om jag istället skulle vart tvungen att ta vad som fanns här i huset. Märks att bror och lite andra killar har bott här den här veckan minsann. Vitt rostbröd, chips, dipp och yoghurt var vad som fanns att erbjuda. Tacka vet jag mango, ananas, rediga pålägg, gott bröd, tacos och gott kött som istället ligger och väntar nu! 
 
Lugn dag väntar som sagt. Lite gäster på lunch och en och annan film. Får väl hoppas på att det blir lite uppehåll så man kan gå ner och känna på vattnet åtminstånde. Puss & Kram

Min tid kommer den med.

Vet inte vad jag tycker och tänker längre. Vet heller inte hur jag mår eller vad jag känner. Ena dagen känner jag allt. Då skrattar jag och gråter om vartannat. Rena känslomonstret. Andra dagar känner jag ingenting. Då stirrar jag bara rakt ut i tomma intet och ser bara ett mörkt, svart hål. 
Men något jag vet – det är att det är förbannat skönt att komma ut hit, till Tjörn, de dagar då jag inte känner någonting. Ett ställe där jag kan andas ut och inte tänka på någon annan än mig. Allt annat är så långt borta när jag är här. Försvinner in i en liten drömvärld. 
 
Kvällis framför brasan tillsammans med fint folk. 

Jämför mig för mycket med folket omkring mig. "De gör , då ska jag med göra ". Eller "de gör inte så, då ska inte jag heller göra så". Måste lära mig att gå min egen väg och inse att jag i dagsläget inte är som dem. Måste tänka på mig själv och försöka bortse från allt som kan komma att påverka mig negativt. Dvs världen. Jag gör detta för min skull, för att jag ska må bra. 
Kan ibland känna mig  ivägen eller glupsk när jag vill äta, trots att ingen annan vill. Inte så konstigt egentligen, med tanke på hur min hjärna fungerar.. men det är egentligen varken att vara glupsk eller ivägen. Det kallas snarare sunt förnuft. För jag är inte som dem. De kan hoppa över, sova bort frukosten eller träna arslet av sig om de så vill. Det kommer jag också kunna göra. (Trots att fallet inte kommer att bli så..). Men-inte-just-nu. Är i en annan situation just nu där ingenting kan missas. 
 
Känslorna bubblade upp när jag fick kommentaren "Ska du äta igen?". "Åh, öh, njaah.. alltså JAA. Det ska jag". Jag är hungrig och behöver det för tusan (!!!) Suck. 
 
Nåväl. Skönt att vara här. Har bunkrat upp med mat som räcker i två veckor, minst. Och vi ska bara vara här i lite mer än ett dygn. Jag säger då det.. Haha. Dags att försöka se klart på filmen. Koncentartionen ligger på; NOLL. 
 
Ha en fin kväll. Puss & Kram

Nattplanering

Godmorgon!
Åter en natt då tankarna förstör sömnen. Idag tankar i form av planering. (Matplanering) Har vaknat upp ett flertal gånger och rabblat upp för mig själv vad jag inte får missa att packa ner. Visst, det är väl bra att se till så man inte glömmer något. Men det ska inte få en att ligga vaken om nätterna. Denna-jävla-planerings-hjärna. Den gör mig galen. 
 
Åker som sagt väg efter jobbet idag. Två nätter ute vid smultronstället och sedan ska jag nog vara fit for fight för sex, långa (!!) kvälls/nattpass på raken. Suck. Dags att ladda upp batterina. Och det ska jag göra med hjälp av familjehäng, strandpromenader, sömn, tacos, räkor och en massa filmtittande. 
 
Finns det något bättre sätt att ladda upp batterina inför dagen än såhär? 
Om ni kommer på något annat sätt – Hojta! ;)
 
Hoppas ni får en fin torsdag. Kanske blir lite tomt här i någon dag eller två. Men vi hörs när vi hörs <3

På G!

Fick höra ett och annat ord idag. Ord som tidigare hade fått mig att känna mig klumpig och i värsta fall att backa tillbaka. Men orden som jag idag fick höra gav mig istället lite hopp och en känsla om att allt faktiskt börjar att arta sig. Oron som bubblar om att folket omkring mig tycker att jag står still, fast jag egentligen inte gör det, börjar släppa. Tidigare har det mest skett inre förändringar. Sådana saker som har haft stor betydelse för mig, men som inte har märkts utåt. Men nu börjar min dagliga kamp även att yttra sig i mitt utseende. Lyster i huden, starkare naglar, finare hår och framför allt – lite mer kött på kroppen. Inte mycket skillnad, men tillräckligt för att fler än jag ska uppmärksamma det. Positivt. 
 
 
Dock gäller det att inte göra just det där. Stanna upp och känna att det "räcker" eller i värsta fall backa tillbaka. Bara för att man mår hyffsat bra, eller bara för att man får höra att man ser piggare ut så betyder inte det att man är i mål.
Tror att det är viktigt att satsa extra hårt ett tag nu, just för att inte vänja sig. Tänker inte vänja mig eller ens tänka tanken på att vara nöjd förens jag har nåt mitt mål. Visst kan man leva ett normalt liv med ett relativt lågt bmi. Men nöjer man sig där och inte tillåter sig själv att gå upp till ett friskt och hälsosamt bmi så tror jag att man går miste om något. Många påstår att man "kliver över en tröskel" eller "att alla spärrar släpps" när man kommer över en viss gräns. Så jag tänker inte nöja mig förens jag klivit över den där magiska tröskeln. 
 
 
Var naiv förra året då jag trodde att jag i dagsläget skulle ha gått upp alla mina kilon. Så iår tänker jag inte vara sådär naiv och blåögd. Nu ska jag istället tänka logiskt och realistiskt. Delmål. Får fortfarande en klump i magen när jag tänker på hur många förbannade (härliga) kilon jag måste kirra innan jag passerar den "magiska gränsen". Så för att slippa den där klumpen ska jag istället tänka i etapper. Fler saker att fira på vägen då ju ;)
 
Vet inte vad jag ville få fram. Att jag är på G kanske? Haha. Puss & kram i vilket fall som helst. 

Mina livsmedel

Haft en jättebra dag hittils. Fort har den gått dessutom. Lagom mycket att göra och maten kunde intas i lugnan ro. Eller ja, lugnan ro vette tusan. Men den kunde intas utan magknip åtminstånde. 
Åkte och laddade på skafferiet efter jobbet. Mullbär, pekannötter, kokosflakes och bananchips. Nu har jag så det räcker till mina frukost/kvällsskålar ett bra tag åtminstånde. 
 
Har föresten tänkt på en sak. Ett framsteg jag gjort är att jag inte längre får panik om "mina" saker saknas här hemma. Förut flippade jag om någon hade tagit den sista gurkbiten, rört mina äpplen, tagit de sista nötterna eller ännu värre – tagit det sista av min yoghurt.
Men så insåg jag i morses att mitt bröd jag alltid har ätit och haft i frysen var slut. (Det bröd jag bakar.) Hade det vart för ett tag sedan så hade jag brutit ihop och inte ätit frukost förens jag vart och handlat och bakat. Men va i helsike? Så kan man inte hålla på. Tog istället ett annat bröd, annat pålägg och åt som vanligt. Flexibilitet kallas det. Att anpassa sig. Måste kunna tänka om när mina saker inte längre finns tillgängliga. (Men det blir nog ett brödbak innan veckan är slut åtminstånde..) ;) 
 
 
Är detta brödet så jävla gott eller äter jag det för att det känns säkert? En blandning skulle jag vilja säga. Känns mest som att det är färdmedel åt pålägget, om ni förstår. Smakar inte så speciellt mycket. Kanske borde börja lyxa till det med något nytt istället. Som smakar bröd – inte pålägg. 
 
Nog om bröd. Ikväll blir det en lugn kväll. Film och sådant där ni vet. Precis sådant man ska göra efter en dag med jobb. (Och alla andra kvällar också förvisso). 
Hoppas ni har haft en fin dag höreni. Puss & Kram
 

2 Janurari

Dagens Lärdom: Så fort man ökar på maten så dröjer det inte lång tid innan man måste öka på ännu mer. 
 
Dagens Horoskop: Du är full av energi och kan ta itu med viktiga frågor. Du tänker klart vilket hjälper dig att framgångsfullt avsluta en viss situation. Även i ditt privatliv kan du se klarare på saker som har bekymrat dig och di kan nu lätt lösa problem som du tidigare undvikit och du får därmed positiv uppskattning för hur du hanterar det hela. 
 
Ja men godmorgon hörni. Idag drar det verkliga livet igång igen. Har hittils vart ledig hela detta året. (höhö). Hoppas dock att dagen fortsätter bättre än vad den började. Vägen jag har att gå räcker. Nu behöver den inte bli längre. 
 
Onsdagsfrulle
 
Har fått dille på knäckebröd igen. Speciellt med keso och kaviar på. Och dillen på mullbär sitter också i. Speciellt nedblandat i en stor skål yoghurt med mosade blåbär i + dinkelpuffar, såklart. 
Måste kila nu. Hoppas ni får en fin måndag (onsdag?). Dagsblind för tusan. Puss & Kram

År tvåtusentretton & Löften.

Nyårslöften hit och nyårslöften dit. Sådant är till för att brytas. Man sätter ofta upp på tok för höga mål för sig själv. Allt eller inget. Och ofta blir det allt – för ett tag. Sedan tröttnar man och man ångrar alla mål man satte upp för sig själv. Realistisk måste man se till att vara. Vilket är precis vad jag har vart i år med mina mål. 
 
Under 2013 vill/ska jag;
 
– Vara  extra snäll mot mig själv. 
– Resa utomlands.
– Vara mer öppen och mottaglig för nya förslag. 
– Gå upp till min målvikt. (Är jag orealistisk där? Don´t think so). 
– Sluta grubbla och oroa mig så förbannat mycket.
– Påbörja en kurs och flytta iväg. (Det är vad jag vill, inte vad jag ska. Stor skillnad). 
 
Sedan har jag tusen andra saker jag vill få gjort innan nästa år. Men det skriver jag inte ens upp, för det vet jag att jag kommer att fixa. :) Tänk vilket omtumlande år det har vart ändå. Men jag tror att jag mer eller mindre var "tvungen" att ha ett sådant här kaotiskt år för att faktiskt ta mig upp på riktigt. Tidigare har jag gått i ett mellanläge och pendlat mellan friska och sjuka tankar, dagligen. Var på något sätt tvungen att falla till botten för att inse vilket skitliv det faktiskt är – för att sedan börja leva på riktigt. Ja, ni förstår. 
 
 
Tror fortfarande på; Det finns inget ont som inte har något gott med sig. För visst stämmer det? Alltid lär man sig nya saker och oftast (förhoppningsvis) kommer man ur sina svackor starkare än vad man var innan. Så känns det åtminstånde för min del. 
 
 
 

Nyårsfoton

Lite foton från igår. 
 
 

1 Januari

Glöm alla bekymmer och börja om på nytt idag. 1 Januari – och jag firade in det nya året på ett väldigt bra sätt må jag säga. Kvällen susade förbi och vi hann inte med i närheten av allt som stod på agendan. Efterrätten dukades fram en halvtimma innan det nya året skulle firas in. Lagom till att agera fyllemat, vill säga. 
Vi blev ett lagom gäng på tjugo personer som lekte massa olika lekar, åt tre-rätters, skrattade och sköt in det nya året med två stora lådor raketer. Jag var en av dem. Nog för att jag var rätt tidig med att gå hem.. men det var det ingen som var förvånad över. 
 
 
Och till skillnad från många andra som vaknar upp med huvudvärk idag så vaknade jag istället upp med ett leende på läpparna. För ja, ibland kan fyllesms vara rätt öppna och fina att få ska jag säga er. 
Vaknade även upp med något som lät som en spinnande katt. En kurrande mage, trots nattmat sent i natt (morses). Inveg det nya året med favoritfrukosten. What else. Och så har jag föresten ätit kaviar på mina mackor i säkert två veckor i rad. Sa ju att jag skulle bli fast! Haha. 
 
Är ledig även idag men sen är det tillbaka till verkligheten. Ni får lite bilder från gårdagen senare. Ha en fin första dag på året. Puss & Kram
 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0