Baconlindade dadlar

Mobilen måste åka in på lagning. Typiskt! Tror att den kan vara antingen fuktskadad eller "tappskadad". Den har en förmåga att slinka ur min ficka ibland den lymmeln. Så det är inte mitt fel ;) Hoppas det går snabbt att få tillbaka den bara! Är aningen handikappad utan min kära telefon.
Hur som helst. Nu ska ni få receptet på de baconlindade dadlarna som vi åt igår. Fast jag är inte så förtjust i bacon, så nästa gång jag gör dessa så kommer jag använda mig av parmaskinka istället. Och det fungerar lika bra det! :)
Baconlindade dadlar till 8 personer:
1 paket bacon (eller parmaskinka)
1 paket dadlar
Getost (Om man vill ha fyllning i dadlarna, vilket jag tycker är gott)
How to do:
Kärna ur dadlarna, om de inte redan är urkärnade. Lägg i en klick getost och linda in dadeln i skinkan/baconet. Fäst med en tandpetare så att de håller ihop. Sätt ugnen på 225 grader och ställ in dadlarna i ca 15 minuter tills allt får en fin färg samt krispig yta. Äts helst lite varma!
Tycker man inte om getost så kan man byta ut innehållet till något annat gott. Tex en smaksatt philadelphia, mandlar eller liknande. Bara att prova sig fram. Tycker att detta passar utmärkt att ha till plocktallriken eller som förrätt. Många tycker dock att dadlar är aningen för sött, men då kan man byta ut dadeln till tex katrinplommon eller liknande. Fast det kanske också är sött? Haha. Gott är det i allafall :) Prova!!
Studentmaten från igår

Detta är tallrik nummer ett av två. Och dadlarna intogs under den andra omgången, så jag fick tyvärr inte med de på bild. Haha. Men första tallriken bestod iallafall av grillad fläskytterfile, grillad majskolv, parmaskinka, rökt/gravad lax, rädisor, sallad och paltbröd. Gudagott!
Tycker att det är så skönt att bli bjuden på plockmat när jag äter borta hos folk. Då kan jag sleva upp vad jag tycker är godast, lättast och äta och det är ingen människa som tänker på hur mycket/lite man äter av något. Chanserna är även större att det finns något som passa alla på ett plockbord – tillskillnad om man endast serverar en rätt.
Gud vad jag alltid hyllar plockmat. Haha. Men det är ju så gott så gott :) Det kommer ett gäng kineser till oss på lördag och ska laga mat. Och ja, kinesisk plockmat är ännu godare än svensk. De snålar då tusan inte på mat heller. Förra gången de lagade mat här hemma hos oss så tror jag att de blev cirkus tjugo smårätter. Hujedamig!


Kommentarer
Victoria

Sv: Köper i påse av märket "biofoods" :)

2012-06-06 @ 15:56:52
URL: http://frukostera.blogg.se/
The Daily Meals

Sv: Ja testa på! Det är verkligen super :D

Just den här granolan är inte homemade utan hittas på närmsta ICA ;)

2012-06-06 @ 17:07:36
URL: http://thedailymeals.blogspot.com/
Ida Jansson

jo det kanske jag kan göra. Ska höra vad min behandlare säger... Ibland blir det så lätt att ta en drink att jag nästan tycker det är lättare än att äta och det skrämmer mig. En näringsdryck motsvarar en port fil med mysli och två mjuka mackor med pålägg. Blir en del om jag ska få i mig tre sånna mål utöver alla annan mat. hur går det för dig? Kommer du framåt? Kram

2012-06-06 @ 17:23:16
URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Helene

sv: De är det jag vill lära mig, att alltid lyssna på kroppen och inte gå så mycket efter när man borde äta. Då skulle det kännas mer naturligt att äta, om kroppen jämt fick styra. Jag blir så imponerad av människor som lever så. De har inga fasta måltider, och de kan när som helst på dygnet sätta sig på en resturang/café med en vän. Alla tider är tillåtna mattider^^



Detsamma! :)

2012-06-06 @ 17:57:02
URL: http://nystig.blogg.se/
Saga

Åh härligt att höra! Det ger mig mycket pepp :D



Kramar!

2012-06-06 @ 18:14:18
URL: http://wanttobehappy.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0