I Helsingfors

I morses vaknade jag upp i Shanghai och nu sitter jag här, i Helsingfors – och ikväll somnar jag i min säng. Känns så konstigt tycker jag. Världen är minst sagt liten. 

Resan har hittills gått rätt bra. Men inte mer än så. Haha Pappa följde med mig till flygplatsen och vinkade av mig där i morses. Han stannar yttligare några veckor i Kina nämligen. Redan där började det att brista. Att säga hejdå, om ens bara för några veckor, är inte riktigt min grej. Dessutom var jag trött och mådde inte så bra, vilket inte gjorde saken bättre. 

Gick och satte mig vid gaten och skulle precis gå ombord på planet när en flygtant stannar mig och vill väga mitt handbagage. Till att börja med fick man endast ha ett handbagage med sig in på planet som endast fick väga 8 kilo. Men jag, jaa.. jag hade två handbagage varav endast det ena vägde 12 jäkla kilo. Whooops. Fick lite panik och antingen var jag tvungen att kasta iväg massa eller checka in en utav väskorna.

Jag som redan var bräcklig innan ju.. Haha. Jag var förbannat trött och ville bara komma iväg. Det slutade i allafall med att jag fuskpackade lite och gnällde till mig lite extrakilon. Fick dock slänga all min färdmat för att banta av väskan lite. Och det var sjukt dumt gjort, för maten på planet har inte riktigt var my cup of tea, om man säger så. 

En välbehövlig lax/räksallad efter resan

Nu har jag iallafall avklarat en tio timmars flygresa och har bara en kortis kvar, sen är jag på hemmaplan igen. Nu sitter jag redo för att hugga in på måltiden ovan. Det enda som serverades på planet var torr pasta med en baconskiva samt ris med någon chilikyckling som var på tok för stark för min mage.

Men ikväll får jag äntligen äta mackor. Haha. Sooom jag har längtat efter mackor med gott pålägg. Saknar alltid det när jag är iväg och reser. Det enda de har haft att erbjuda i mackväg är sådana där ”bullmackor” som man kan rulla ihop till en pytteliten boll. Inte mycket för världen det inte. Eller kanske, men inte mycket för magen iallafall.   

Nåväl, ville bara säga att jag lever! Hoppas ni har en fin dag så hörs vi när jag är hemma. Puss & Kram



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0