Lussegröt

Senaste dagarna har jag som sagt gått i någon slags "orkar-inte-bry-mig-dvala". Men idag mina vänner, idag kände jag att jag fick någon slags nytändning. Fick upp ögonen på nytt efter läkarbesöket och började känna den där känslan jag förut kände av varje dag – kämparglöden. Visste väl att den var påväg att återvända! 
Och när vindarna ändå hade vänt så ville jag inte sätta mig ner med samma gamla mat som vanligt. Dags att bryta, åtminstånde på vissa plan. Ville ha något nytt – och värmande (!!) 
 
Lussegröt
 
...så varför inte prova på den där förbannade gröten igen tänkte jag. Med tanke på att mina smaklökar är fuckade så har jag alltid tyckt att gröt smakar alldeles för lite. Men hey, det är ju inte gröten det har vart fel på, utan kryddningen såklart. Så idag tog jag ut svängarna och den blev allt annat än just smaklös. 
Kokade ihop en gröt med smak av pepparkaka, saffran och kanel. Alla julsmaker i ett! Toppade sedan med kokos och gojibär och avnjöt tillsammans med knäcke. Gott eftermiddagsmål, minst sagt. Tror jag har kokat min tidigare gröt med på tok för mycket vatten. Idag hade jag istället i hälften av vad det stod på paketet och då blev det superb. Som en deg, på ett ungefär. Lussebullsdeg (!!)
 
Nu är jag återigen hemma efter en liten utflykt med min kära mamma. Har laddat upp med massa bra filmer inför kvällen. Och med massa god mat såklart! Köpte även hem nya smaken av Loka, "Äpple och Kanel". Nog för att jag missbrukar båda smakerna, men nej.. hellre i tuggmotstånd än i flytande form. Not my cup of tea tyvärr.
 
Nu ska jag krypa ner framför en bra film. Puss
 


Kommentarer
Beatrice

Åh vad gott det ser ut! Jag brukar koka min gröt på pepparkakskryddor eller bara kanel.. Det smakar så gott :D

2012-10-30 @ 20:20:56
URL: http://slowlyforward.blogg.se
amanda

koka gröten på hälften mjölk, det blir tusen gånger godare :)

Svar: Brukar bara bränna den då! Haha.
Cecilia

2012-10-31 @ 01:11:18
Hanna

Jag testade Chaigröt och nu skulle jag aldrig kunna äta en okryddad! :) Massa med kanel, lite lite kardemumma, lite lite ingefära och pyttelite nejlika. Prova, SÅ himla gott!

2012-11-10 @ 17:53:02
URL: http://elvamil.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0