Måndagsgrubbel alá Söndag

God Eftermiddag!
 
Har inte gjort många knop idag vill jag lova. Huvudet har snurrat på lågvarv och jag har inte orkat tänka en gång. Har spenderat mesta tiden av dagen i sängen alt soffan. Helgens jobb tog på krafterna, minst sagt. Och även om huvudet har gått på låga varv idag så har jag fortfarande blivit påtrackad av massa knepiga tankar. 
Här hemma mår jag bra och var dag har sina rutiner. Tider, planering och att jag får vara med och bestämma gör att dagarna fungerar. Men så fort jag inte får vara med och säga till om saker och ting så blir jag rädd inför vad som ska komma. Vågar inte ge någon annan ansvaret! 
 
Vad syftar jag på nu? 
 
Resan. Visst, jag kommer dels att resa med några av de som känner mig bäst, men inte bara. Jag vill inte vara den jobbiga personen. Jag vill inte ständigt behöva ha åsikter om restaurang och tider. På resor brukar jag kunna glida med relativt bra och ta dagarna som de kommer, men jag är ändå orolig. Vi kommer att vara på resande fot en hel del och vissa dagar kommer jag behöva överlämna kontrollen helt åt ett gäng kineser. Ja, ni hör själva hur det låter.. Och just det där med att vara på resande fot klarar jag inte riktigt av, baserat på tidigare erfarenheter.
 
Bara jag vet hur dagens upplägg kommer se ut så brukar jag kunna föbereda mig. Det är det spontana som jag fortfarande inte riktigt klarar. Men det är dags att ändra på det nu. Och varför skulle jag inte klara av den här resan då jag utan problem fixade de två andra? Alla andra människor klarar av plötsliga förändringar och reglerar intaget baserat på kroppens signaler. Man behöver inte planera och alla måltiden behöver inte vara som hemma. Ena kanske blir större och då är det naturligt att man kanske inte är lika hungrig vid nästa "plötsliga" måltid som kanske inträffar "för strax där inpå". Måste lyssna på kroppen. 
 
Det är detta jag behöver jobba på. Att kunna äta lite mindre vid en måltid och mer vid nästa. Låter kanske helskumt i era öron, men inte i mina. Haha. Är så petig med att det ska vara exakt hela tiden. (Nåja, mer är okej.. men inte mindre). Håller jag mig inte till "mina" mått så har jag svårt att veta hur mycket mer/mindre jag ska ta. Inte för att jag varken måttar eller väger, bara ögonmåttar. 
 
Här har jag tillbringat dagen med mina filosofiska tankar. ;) 
 
Fy vad babbel. Nu vet jag inte vad jag snöade in mig på. Är fortfarande dåsig efter min power nap märker jag. Har ibland svårt att sätta ord på mina tankar som ni märker, och då maler jag bara på och allt blir ett blurr som varken ni eller jag förstår sig på. 
Nu är det snart dags att fixa mat innan jag ska åka och jobba kväll. Hoppas innerligt att det blir en lugn dag idag, något annat orkar jag inte mer. 
 
Hoppas ni har haft en bra måndag i blåsten. Puss & Kram
 
 


Kommentarer
Anonym

Tänk inte så mkt, det är då det blir jobbigt. Försök att bara va, o planera inter gör bara som det blir så löser sig allt automatiskt.

Svar: Det enklaste är nog att bara glida med, det har du rätt i!
Cecilia

2012-09-17 @ 19:24:05
C

Vart jobbar du?
(började läsa nyligen så jag har missat den infon tyvärr)

Svar: Jobbar i en kiosk/gatukök :)
Cecilia

2012-09-17 @ 21:22:53
Em

bad är det för resa? till kina förstår jag iaf.. vilka ska du resa med? :)

2012-09-18 @ 05:40:05
URL: http://addictedtorunning.blogg.se
Linda

Hej, Hoppas att du mår bra. Vilket höstväder vi fått, men lite fint e det med de fina höstfärgerna.Jag är desamma som du,lever på rutiner,enklare så. Annars kan det bara kännas fel,jag måste oxå lära mig o bryta rutiner o mönster.Ha en bra dag.Kram Linda /Alingsås/

Svar: Hej, jag mår fint! Du med ? :) Ja, verkligen höstväder. Sol och spöregn om vartannat. Uscha! Det må vara bra med rutiner, men man måste lära sig att leva lite wild and crazy och bryta alla mönster ibland ;) Ha en fin dag. Kram!
Cecilia

2012-09-18 @ 07:51:08
L

går du efter matschema eller hur gör du?
kämpa på, det är inte bra att gå undrviktig sålänge, belive me. Kroppen kanske inte visar det nu men kanske om 1-5 år.
keep figting!

2012-09-18 @ 09:14:41
URL: http://bestigaberg.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0