Matkoma deluxe

Matkoma deluxe. Jag hade lovat mig själv att koppla bort allt som hade med räknande, dividerande, kompenserande och tönterier att göra idag. And believe me – det har inte funnits ett endaste litet spår av det där idag. Både dumt och bra. Har ätit lagom mycket under hela dagen, förutom vid middagen. Jag bara åt och åt och mättnaden som uppstod var svår för mig att kontrollera. Det blev en sån där smällhård mättnad så man inte vet vart man ska ta vägen. Jag kunde helt enkelt inte sluta att stoppa i mig den goda maten. Är det så här det ska bli nu? Där det är allt eller inget som gäller?

Mättnaden har iallafall lagt sig. Och det känns alltid skönt att veta – mättnad försvinner. (Oavsett hur j*vla mätt man är). För att lugna själv efter maten så tänkte jag om och om igen; Jag ska upp i vikt, så det göööör inget att jag ha stoppat i mig en mängd som gjort att jag fått ont i magen. Dessutom så var det en av de godaste måltiderna jag har ätit på evigheter och jag åt även saker jag har vart livrädd för innan. Så mitt i herr Ågrens besök så kände jag mig stolt. Och som sagt, det är upp i vikt som jag ska.. så varför inte äta lite (mycket) extra när det väl var något av det godaste jag ätit?
Nu måste jag berätta vad vi åt. Sååå underbar mat.
- Vitlöksmarinerade räkor med vitvinssås
- Vitlöksgratinerade musslor
- Vitlöksstekta champinjoner
- Mixtallrik med spanska delikatesser
- Baconlindade dadlar med aioli
- Vitlöksbröd
- Halloumiost inlindad i serranoskinka
- Kycklingspett
- Lammfärsbullar
- Serranoskinka fylld med färskost, basilika, soltorkade tomater och honung

Jaa.. det var väl det som fanns på vårt bord. Och det som hamnade mest i min mage var halloumiosten med serranoskinka samt de vitlöksgratinerade musslorna. Hallelujah säger jag bara. Hallelujah!
Jag har haft en superfin dag, från början till slut. God mat, fint folk och fina presenter. Nu blir det en bra film och sedan kommer jag slockna som en sten. Ni ska få massa bilder i morgon. :) PUSS


Kommentarer
Jen

Har också såna dagar men promise sålänge du försöker äta regelbundet och tillräckligt så kommer det inte bli en vana. Första gången jag insjuknade hetsade/svalt jag mig upp i vikt men andra gången när jag fick hjälp, ville bli frisk och åt efter matschema hände det inte. Se det som ett tecken på att din kropp behövde det och det är ju inte annat än sunt, att äta extra och njuta emellanåt. Friskt val skulle jag snarare påstå och inget du kommer rusa upp i vikt av i annat än mättnad, dumma tankar och i yttersta fall vätska som sen lägger sig. Helt rätt gjort tjejen. Njut över din dag nu :)

Kram

2012-04-21 @ 22:52:42
URL: http://thejenna.blogg.se/
Anonym

Du har varit så himla duktig!! Jag är stolt över dig, bra jobbat! <3

2012-04-22 @ 08:52:03
URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
linnea

STORT GRATTIS I EFTERSKOTT!!!!! Skäms att jag inte grattade dig igår men har varit borta i helgen! Hoppas din dag var underbar! <3

2012-04-22 @ 12:48:44
URL: http://linneahs.wordpress.com
siri

shit vad bra jobbat! att du bara kunde släppa efter och njuta. du ska verkligen vara stolt över dig själv:)

2012-04-27 @ 23:04:54
URL: http://sirilind.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0