Halleluja Moment

Vaknade upp mitt i natten och fick mig en tankeställare. Drömde om mitt liv. Från början till slut. Jag kom även underfund med det jag skrev om igår. Att jag äter bättre när jag är själv – jämfört med i sällskap. Anledningen är knas och jag ska i fortsättningen försöka äta i sällskap då det i slutändan kommer löna sig. Annars kommer alla tvångstankar och knepiga beteenden fortsätta. Måste släppa på allt sådant för at en dag kunna bli helt fri. 
 
Mod är att våga bryta i tid

Jag måste även sluta se mina måltider som något "halleluja moment". Mat är föda. Något man äter delvis för att det är gott, men även för att orka. Man behöver inte alltid sitta ner och njuta av måltiden. Ibland måste man faktiskt slänga i sig en macka i all hast då det krisar med tid eller för att man helt enkelt behöver energin snabbt.  Och bara för att man inte har suttit ner och "njutit" av maten så betyder det ju för tusan inte att den är onödig. Som sagt, mat är bensin för kroppen – så att man ska orka leva.
 
Ännu en gång är jag osäker vad jag försöker få fram. Tror jag lägger för mycket vikt på själva måltiderna. Att de ska intas i lugn och ro så jag kan njuta och att det ska vara gott – och fint. Självklart ska maten man äter både vara god och se aptitlig ut, det är inte det jag påstår. Men ibland får man helt enkelt bara tugga och se glad ut, oavsett när var eller hur maten intas. 
Maten är som sagt inget heligt och bara för att man inte hinner sitta ner och njuta så betyder det inte att den är onödig. Säg att man äter 6mål/dag, året om. Det betyder att man äter 2268 måltider per år. Och vid nååågot tillfälle ska jag väl åtminstånde kunna hinna sitta ner och njuta ;) Höhö. 
 
Tror att dessa tankar har börjat gro då maten ofta får kastas in i magen på jobbet. Jag hinner inte sitta ner och njuta. Inte det minsta. Men jag behöver energin och då får man helt enkelt göra som så. Kasta i sig maten, alltså. Ibland får det vara okej, trots att det kanske inte är det bästa för mig. 
 
 
Rätt luddigt, förlåt. Men tänkt vad mycket man kan komma underfund med mitt i natten. Det är oftast då jag är som mest kreativ. Och som ni kanske misstänkte så blev det inte så värst många timmars sömn för mig i natt. Haha. Får ladda på med mycket energi och sova middag lite senare. För veckan som väntar innefattar inte speciellt mycket sömn. ;)
 
Nu ska jag pallara mig upp för frukost. Sedan blir det en massa ärenden på stan innan jobbet. Ska även åka och handla det sista med mammsen inför resan, men det får bli efter jobbet. Och packa ja.. det måste man hinna göra idag också. Pjuh. Hoppas ni får en fin tisdag. Pussen och Kramen!


Kommentarer
Helene

Det tror jag också är jätteviktigt för att bli helt frisk! Att man inte alltid måste ha "den perfekta stunden" när man äter. Utan helt enkelt bara kan stoppa i sig mat, för att man behöver energipåfyllning. Sen måste man ju tillåta sig att njuta ibland också;) Jag äter typ aldrig om jag inte är i en avslappnad miljö. Men jag ska försöka att öva på det.

2012-08-07 @ 13:31:47
URL: http://nystig.blogg.se
Anonym

vilken bra insikt du fått! Det är en stor del i tillfrisknandet :) Jag kom till samma insikt när jag tillät mig själv att förstå att jag skulle fortsätta äta mat hela livet, och att man inte lever för att äta. (men efter lång tid då man förbjudit sig mat, levt begränsat, jaaa, då är det ganska förståeligt att man blir överlycklig när man nu FÅR äta, allt jag ville vara att njuta av maten. Maten blev centrum. Efter ett tag insåg jag att man må¨ste kunna äta även när man inte vill, även när det inte är perfekt, även när det inte är supergott osvosv. )

Det är väldigt roligt att se dig komma framåt :)

Mat är föda. Mat är njutning. Mat är socialt. Mat är bränsle. Mat är en stor del av livet. Mat är enkelt.

Svar: Det känns bra att komma underfund med en del tankar ibland. Och precis som du säger så kommer man äta heeela livet och kommer hinna njuta mer av vissa måltider jämfört med andra. Ibland får man helt enkelt äta trots att det kanske inte "passar", smakar gott eller liknande. Ibland får man njuta och ibland får man bara se det som "bensin" :)
Hoppas du mår bra! :)


Cecilia

2012-08-07 @ 16:42:51
Saga

Många kloka tankar måste jag säga! :) men har du funderat nåt mer på att ta hjälp av någon, prata med någon kunnig? Jag bara tänker att det kunde vara skönt att få bolla idéer och tankar med någon med erfarenhet? Du kämpar ju på hur bra som helst själv, men jag tror inte det skulle skada med lite extra pepp och råd :)

På tal om annat skulle det fortfarande vara intressant att se hur en vanlig matdag ser ut för dej, hehe (tjat, tjat).

Kramar <3

2012-08-07 @ 20:40:27
URL: http://www.wanttobehappy.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0