Från säkert till osäkert

Jag trodde att jag var duktig på att vara själv hemma. Men jag känner mig ensam och längtar ut till Tjörn. Orkade inte laga någon mat här hemma idag, så det fick bli en sushidejt med mig själv. ;) Men för att se det posetiva med att vara själva hemma så är det nu jag vågar utmana mig extra mycket. Konstigt nog. Jag äter större portioner och provar nya livsmedel. Varför är det så tro? En hel vecka utan att någon är med mig vid mina måltider hade kunnat resultera till följande tanke "Yes, nu slipper jag äta alla mina måltider". Men åhnej hörni, det är tvärt om. Tänker snarare "Yes, nu ska jag till affären och köpa mig något extra gott att utmana mig med ikväll". 
 
Men dagarna går och jag väntar på något slags mirakel. Ett mirakel som bara jag kan uträtta. Mina utmaningar kanske inte är tillräckligt stora? Huvudet tar hästakliv framåt samtidigt som kroppens utveckling mer eller mindre skulle kunna jämföras med mussteg. Men det händer saker, det gör det. Tankarna är A och O för mig och jämfört med för några månader sedan så ser både jag och min familj en stor förändring i just mina tankar. 
 
Jag har dock många saker som jag skulle vilja klara av, men som jag inte riktigt fixar. Jag tänker att jag ska klara av det, men fegar ur i sista sekund. Önskar jag hade mod till att unna mig "onyttiga" saker. Jag vill kunna välja den där efterrätten eller smaka på min favorittårta som mamma har bakat – precis som jag har gjort alla andra år, utan att ens tänka efter innan. Jag vill kunna fika med mina vänner och smaka på sakerna de bakar. Men istället beställer jag en kopp kaffe och nöjer mig med det – för det har blivit en vana. 
När jag går till ett fik idag så beställer jag endast en kaffe rent automatiskt. Tanken på att beställa in en kaka till kaffet finns lixom inte då jag under senaste året har "vant" mig vid att endast ta den där svarta, tråkiga (men ack så goda) dycken. Kan dom äta sötsaker så kan väl jag också det? 
 
Tror helt enkelt att jag ska ta mina utmaningar till en högre nivå. För visst utmanar jag, men kanske med fel sorts mat? Mina utmaningar har hittils gått ut på att byta ett "säkert" livsmedel till ett annat "säkert" livsmedel. Visst, det är bra att jag har vågat göra detta då det faktiskt har vart stora utmaningar för mig, trots att det har rört sig om "vanliga, nyttiga" saker. Men nu vill jag kunna byta ut ett "säkert" livsmedel mot ett "osäkert" livsmedel" istället, om ni förstår. 
 
Tusan vad jag babblar, som vanligt. 
 
Hembakade kärleksmums samt jordgubbsrutor
 
Ja, jag var sugen på att smaka en kärleksmums eller två – men nöjde mig istället med...trummmviirvel...En kopp med kaffefan. Kan ni så kan jag. Let´s do this! 
 
 
 


Kommentarer
Karolina

Jag tycker att det är jättebra att du ska börja utmana dig med "onyttiga" förbjudna saker. Inte för att man måste äta dem jämt men man ska ju kunna om man vill eller t.ex. blir bjuden. Sådant hör ju till friksheten och man kan aldrig bli helt frisk om man inte släpper på ALLA spärrar anorexin sätter. Toppen att du insett det, jag hejar på dig!!

Sv: Visst var den kul, hihi! Behövdes många omgångar för att hoppet skulle sitta bra på kameran.

Hoppas du får en fi kväll! Kram

2012-07-12 @ 18:07:28
URL: http://akleian.blogg.se
Saga

Klart du ska kunna unna dig något "onyttigt"!! :) Jag tror det gäller att ta små steg i taget. En hel tårtbit kan kännas för mycket, men prova att bara smaka på en liten bit först några gånger. Kanske känns det säkrare att baka något till dig själv och börja så? Nu vet jag ju inte var du befinner dej just nu, vad som känns ok för dig, men hur är det t.ex. med chokladnötter? Du gillar ju nötter, så varför inte testa lite chokladnötter? mörkchoklad om det känns bättre? :) det är ju dessutom NYTTIGT! (så egentligen borde det inte räknas som något onyttigt ;) )

Förresten måste jag säga att jag är likadan när det gäller att utmana mig. Jag gör det helst ensam för mig själv, får lite smått panik när det är en massa folk runtom. Får känslan av att alla glor på mig liskom...

Du klarar det, jag hejar på dig!! kramar <3

2012-07-12 @ 18:20:02
URL: http://wanttobehappy.blogg.se/
Saga

sv: Mörk choklad låter jättebra att börja med!! :D hoppas du skriver hur det går när du väl bestämmer dig för att testa! :)

Ha en fin kväll du med!

2012-07-12 @ 19:08:48
URL: http://wanttobehappy.blogg.se/
Helene

Såklart du också ska unna dig sötsaker! :) Ingen blir tjock av att göra det! Man mår såklart dåligt om man äter 1 kg tårta. Men man mår dåligt om man äter 1 kg morötter också.

2012-07-13 @ 09:52:43
URL: http://nystig.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0