Skippat kaninmaten – nästan i allafall

Jag känner mig nöjd. Men jag känner mig desto mer mätt! Dagens middag blev kanongod. Lyckades helt klart veva ihop en minst sagt lyckad köttfärssås idag. Och ja, trots att det var lite av en utmaningsmiddag för min del så åt jag tillräckligt + lite till – det var både jag och resterande personer kring matbordet överens om. Så det känns skönt – trots matkoman. Hur mätt man än äter sig så försvinner alltid mättnaden förr eller senare, och det känns alltid skönt att veta! 
Kokta rödbetor som jag köpte av bonden igår, dinkelpasta och en god köttfärssås 

Har aldrig riktigt tillagat rödbetor från grunden innan, vilket jag borde ha gjort kan tyckas. Det var verkligen något som föll mig i smaken och jag smaskade i mig sisådär alldeles för många, så nu räknar jag med ett rött toalettbesök nästa gång ;) Det blev dock en del betor över, så de åker in i ugnen tillsammans med lite andra rotfrukter vid morgondagens middag tänkte jag! :) Tycker ni om rödbetor?
 
Nu ska jag smälta maten och sedan ska jag bege mig mot stan med mammsen! Och vet ni, idag är nog första gången på väldigt länge som jag känner en annorlunda mättnad, en riktig mättnad – inte bukfylla. Fast mjaa, det blev kanske en och annan rödbeta för mycket, men bortsätt från det så höll jag mig till maten och inte kaninmaten. Stolt, javisst! Puss


Kommentarer
e

sv: Ingen speciell anledning egentligen. Bara det att det inte är bra för kroppen med light-produkter. Har bytt ut mini-keson, lättyoghurten osv, så nu är det dags för dryckerna också. De är ju värst! Dessutom tror min mamma att jag "dricker mig mätt" på dem..

Lustigt att du kommenterade i min blogg förresten, jag har nyligen börjat följa dig, hehe :) Kram!

2012-07-16 @ 16:01:17
URL: http://truthbetoold.blogspot.com
L

härligt, köttfärsås och pasta är min favorit rätt! :)
bra jobat, ett steg fram :) och du behöver absolut inte vara rädd att äta för mkt men jag vet att känslan av riktig mätthet kan vara jobbig men det är något man vänjer sig vid sen!
kram

2012-07-16 @ 16:50:52
URL: http://bestigaberg.blogg.se
Dedde

Du är så bra! Peppande tjej, minst sagt! :D

2012-07-16 @ 18:04:21
URL: http://deds.blogg.se
Jen

Jag konsumerar en burk i veckan ;€

2012-07-16 @ 18:12:32
URL: http://thejenna.blogg.se
Karolina

Va bra att du utmanade med att äta dig mätt på riktig mat. Verkligen ett stort steg framåt! Se nu till att hålla i det, det klarar du tjejen.

Sv. Visst är det gott med frukost?! Vad brukar du äta?

STOR KRAM

2012-07-16 @ 18:52:45
URL: http://akleian.blogg.se
e

sv: Jag har velat fram och tillbaka och bara tänkt på den där bullen, om jag ska ta den eller inte. Nu är jag inte ens sugen, så jag tror jag hoppar över.. Det känns ju inte värt det om jag inte ens vill ha den, eller?! Löjligt egentligen. Klart jag vet att jag inte blir fet av en bulle, dessutom ska jag ju upp i vikt! så vad stoppar mig!? Blir så trött ibland..

Haha. Dock får jag en skum bismak av zero/light/max-drycker om jag dricker för mycket.. Kan knappast vara bra för tänderna heller, så vatten it is! ;)
Ja, jag hade väldiga problem med att vänja mig vid den "vanliga" keson t.ex, då den hade sån annorlunda konsistens, men nu gillar jag det. Man vänjer sig! :)

Ha en fin kväll du med. Kram.

2012-07-16 @ 18:56:03
URL: http://truthbetoold.blogg.se
jen

ajjemen!

2012-07-16 @ 22:10:46
URL: http://thejenna.blogg.se
pilla

Vilken smaskig mat. Rödbetor är så gott! Måste investera i det vid nästa besök i affären!

2012-07-17 @ 13:31:54
URL: http://pernillabredolt.com
Saga

Alltså, rödbetor, avocado, ägg, kokt brysselkål och kokta morötter.Jag älskar rödbettor!Men jag orkar aldrig koka dom själv från scratch, sååå mor annas brukar får stapla sig...

2012-07-17 @ 23:17:42
URL: http://skavsnigels.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0