Vikten av vikten

Har kommit på att jag stressar upp mig för saker alldeles i onödan. Kom på mig själv sitta och grubbla över saker som kommer att ske om över en månad framåt. Tänker främst på att mattiderna kommer att ruckas and so on. Det där vanliga ni vet. Men det är ju över en hel månad kvar! Vad hände med det där att jag bara skulle ta dagen som den kommer och flyta med?! Behöver verkligen ruska om mig själv ibland och inte t-ä-n-k-a. Speciellt inte på sådant jag inte kan påverka nu. Får ta de "problemen" när de väl kommer.
Jag försöker verkligen att peppa mig själv konstant. Jag försöker se det positiva med en (enorm) viktuppgång. Men sen då? Vad händer när jag är tillbaka på min normala vikt? Jag går ju som sagt ingen behandling och får därför inte någon hjälp med alla dum-tankar. Friskheten sitter ju som sagt inte bara i vikten, utan även i tankarna- såklart. Kommer alla dessa eländiga tankarna alltid följa med mig undrar jag?
Sen är det detta med träning. Nu tillåter jag mig själv att sitta och pösa i soffan en hel dag utan allt för mycket dåligt samvete. Men sen när min kropp orkar träna igen då? Kommer jag känna tvång till att ta mig ut i joggingspåret och få megapanik om jag inte gör det?
Det gäller väl att hitta en balans i allting man gör och det är något jag tycks ha svårt med. Lagom är bäst. Jag antar att jag blir mer förnuftig ju mer tiden går. Jag hoppas det i allafall.
Alltid detta söndagsgrubbel. När väl veckan drar igång så har jag inte tid att tänka så mycket. Lika bra det ;) Middagen var förövrig helt underbar. Biffar, bulgur, sås, stekta champinjoner, grönsallad och inlagd gurka. Resultatet = en mätt och glad familj! (Klapp på axeln till mig själv).
Nu ska jag gå och rensa hjärnan och spela tv-spel! Supernintendo är något man aldrig kan tröttna på. Så det så! 


Kommentarer
Anonym

Funderar du inte på att söka hjälp då? Jag menar hos en psykolog eller så för att få hjälp med det psykiska? Och ja.. du verkar fundera lite väl mycket och även fast det är svårt så ska man leva för dagen och i nuet. Det hjälper faktiskt, man ska inte fundera för mycket. Kram! <3

2012-03-11 @ 21:38:37
URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0