Denna nutid..

Fyfan vad skönt om inte media hade funnits. Internet, tidningar, bloggar.. mycket som gör mig galen. Och hur mycket jag än intalar mig om att jag inte påverkas så tror jag nog att jag gör det ändå. Omedvetet. Nutiden skrämmer mig. Vad är det egentligen för skruvad värld vi lever i? Vem satte upp "idealen"? Hade velat ta ett snack med den personen. Grrr.
 
"Ägg är lika farligt som rökning", "Frukt gör dig fet", "50 sätt att skippa 50 kalorier", "Min superfrukost efter artons timmas power walk" (Yadayada. Du blev säkert mätt på ett halvt knäckebröd). 
 
Visst, folk får gå på löjliga dieter och träna hur mycket de vill. Upp till dem! Och ja, de har all rätt att skriva ut vad de äter/inte äter. Men jag vill faktiskt inte veta allt. Dock är det väl upp till mig att läsa eller inte. Men ibland går det ju inte att undgå att läsa saker när förstasidan av vissa tidningar pryds av löjliga annonser. 
 
Jag har säkert ätit minst sex frukter om dagen under hela mitt liv. Och inte fan är väl jag rund om magen för det? 
 
 
Jag har alltid vart emot dieter. Alla sorters. Tror att den enda "dieten" som fungerar i längden är vår älskade tallriksmodell. Ät allt med måtta. Man ska äta för kroppen, men även för själven. Förbud krånglar bara till det och ger en sug efter det man inte får i sig. 
 
Nu ska jag väl bara leva som jag förespråkar. ;) Att äta allt i rätt mängd vill säga. Och inte utesluta något! 


Kommentarer
Anonym

Jag förstår din irritation över knasiga och dumma tidningsrubriker. De vill bara sälja lösnummer. Om man skulle tro allt de skriver skulle man inte få äta någonting.

Och håller med dig om dieterna. Jag tror på att äta måttligt av allt och så lagom med motion på det!

Kram

Svar: Visst blir man förbannad! Suck. Lagom av allt är bäst :) Ha en bra kväll!
Cecilia

2012-09-03 @ 22:33:07
Anna

Hej, har läst din fina och inspirerande blogg länge nu men aldrig kommenterat.
Du verkar vara en så fin kvinna med en stark motivation, härligt!

Jag håller med dig ang all hets om dieter och allt knasigt med mat. Jag försöker också blunda för allt sånt, men ibland går det bara inte.
Varför ska det krånglas till så?

Ha en fin dag! KRAM!

2012-09-04 @ 07:50:18
URL: http://vildahilla.blogspot.com
E

Så himla sant. Man kan ju inte gå in på tex Aftonbladet längre.. Och frukt/bär/grönsaker sägs det att man ska äta 500gr av, inte mer, inte mindre. Jag äter så mycket mer än det dagligen!! (nej, inte pga att det är kalorisnålt eller i syfte stt fylla ut magen, utan för set är så gott!) och jag är väl inte fet.

2012-09-04 @ 08:23:11
URL: http://Truthbetoold.blogg.se
Caroline

Håller med precis allt! Och lite GI tror jag också på. Fullkorn och inte allt för mycket socker!
Tänkte samma sak när jag var inne på Statoil. Stora bantar rubriker utanför, as mycket godis och cigaretter inne i butiken.
Kanske nån brun banan och några ledsna äpplen.

2012-09-04 @ 09:39:40
URL: http://carro6.blogspot.com
Ida

Ja instämmer helt! Kunde inte sagt det bätte själv!

2012-09-04 @ 11:50:17
URL: http://Skeptisk.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0