Recept - Thaigryta

Måndag, ny vecka och vad passar inte bättre än lite ny mat på menyn också? Ni kommer skratta, så jäkla lätt är den här maträtten. Men ack så god för det! :) Dock är jag en sådan person som aldrig måttar eller går direkt efter receptet, så har inga exakta mått. Och jag kan även tillägga att med dessa mängderna så kunde fyra personer äta sig mätta + att det blev sex matlådor. Så ni vet ;) Haha.
 
Recept till 1-10 personer. (höhö).

– Kycklingfiléer
– Wokgrönsaker
– Keldas Thaisoppa (Hade 5 dl, dvs 2 förpackning)
– Bambuskott 
– Chili 
– Ingefära 
– Vitlök
 
How to do: 

Stek kycklingfileerna gyllenbruna och fina tillsammans med vitlök chili. Woka grönsakerna i en annan panna så att de blir krispiga och får lite färg. Blanda sedan i hop alltihopa i samma panna och låt puttra en stund tills det blir varmt. Inte speciellt svårt, huh? 
 
Serveringsförslag:
 
Gott med lite riven kokos och hackade jordnötter till. Jag åt detta tillsammans med couscous men nudlar hade nog vart snäppet vassare. 
Thaigryta
 
Återigen så höftade jag rätt rejält och soppan/såsen hade lite sting i sig redan så det behövdes egentligen ingen chili. Ni får prova er fram lite helt enkelt, men här ha ni grunderna ;) Nu har jag mat så det räcker månaden ut i allafall. Fast idag blir det grillskivor. 

Smaklig måltid föresten. Puss


Kommentarer
Karolina

Å fy satan vad gott det där ser ut, ska jag testa redan i veckan!
Fler recept tack, det uppskattas!! :)

2012-09-10 @ 18:19:10
URL: http://akleian.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0