Söndagsmat

Är egentligen ingen efterrätts-människa. Jag njuter hellre av en extra portion mat och sedan brukar jag vara nöjd. Men det sägs att man har en liten extramage till efterrätt. Och jag tror att det stämmer. Hur mätt man än må vara så finns det nog alltid lite plats kvar åt lite sötsaker. Fast egentligen, vem har sagt att efterrätt behöver betyda sött? En syrlig fruktsallad till efterrätt är minst lika gott, om inte godare. 
Fixade ihop en söndagsefterrätt till familjen i form av en lagom söt yoghurtbägare. Svalkande för magen efter en varm måltid som idag blev en god köttfärsgryta + ris. Blev faktiskt riktigt gott. Försökte mig på det där med ketchup idag också. När åts det senast? Vi är ingen ketchupfamilj och har nästan aldrig det hemm. Smakade inte alls bra! Haha. Förstörde bara alla andra goda smaker jag hade lyckats knåpa ihop så bra. Typiskt. Tacka vet jag stark senap istället!
 
Söndagsefterrätt
 
Tjock yoghurt (turkisk eller liknande), hackade nötter (valnötter i detta fallet), honung efter smak + en nypa vaniljpulver. Lägg i tre olika lager, ät och njut. Enkelt och gott och passar nog till frukosten eller mellis också för den delen. 
 
Vad har ni fått för söndagsmiddag i magarna idag tro? Puss
 
 


Kommentarer
Anonym

Lax, broccoli, couscous och en fetaostkräm :)

2013-02-03 @ 18:43:03
Elin

Åh, ser himla gott ut! Får testa nån dag! :)
Jag mumsade i mig mammas hamburgare och klyftpotatis m vitlök, såååå gott!!! Men ingen ketchup, sås eller något annat som förstör de fina smakerna! Vem kom på att man skulle ha bröd till hamburgaren som är så god som den är i sig (när man gör den hemma såklart). Vi har aldrig ätit bröd till hamburgare och det är jag glad för, får känna de goda smakerna från köttet istället! Det slank ner en efterrätt här också, en Magnum mandel. Men det var en himla beslutsångest vad det skulle bli, nachochips är farligt gott i min värld!! ;)

Svar: Åh va gott!! Dock tycker jag att det kan vara rätt gott att ha hamburgaren i bröd även när man äter hemma. Men då ska det vara ett gott bröd och inte ett sådant där vitt. Brukar även ha i ajvar när jag gör här hemma. Prova det, supergott :))
Magnum mandel är en storfavorit. Fast helst ska det vara Magnum Mystica, men dom har slutat att sälja den. Typiskt. :(
Haha tycker inte om nachochips så mycket. Om det väl ska vara chips så är det grillchips som gället ;)
Cecilia

2013-02-03 @ 21:37:42
Elin

Hmm, ja det får jag prova! Så himla kul att man tycker så olika om saker, typ som med chipsen! Men det är ju tur att det finns något för alla iallafall! ;)

2013-02-04 @ 07:28:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0