För lite, för mycket eller normalt?

Gratinerad köttfärsgratäng med tacosmak. Lax i chilisås med potatis. Dubbelrån med ost, var lite av dagens mat.
 
Det blev ingen tacofredag idag. Iallafall inte den klassiska tacosen. Blev en pastagratäng i stället. Och jag kan fortfarande inte få in i min skalle att man kan äta den här mängden mat och vara viktstabil. Ja, så småningom viktstabil i allafall. När kroppen är i balans! Får lita på deras ord. 
 
Gröten var i allafall saltad i morses. Tack och lov. Hatar osaltad gröt. Fick mannagrynsgröt i gårkväll. Nästan aldrig ätit det tidigare. Inte sedan jag var en liten knatte i allafall. Variation till den vanliga havregrynsgröten. Med mjölk och valfri "topping". Valde äpplemos. 
Får mycket "nostalgimat" här. Dubbelrån, ostkaka, panerad fisk, oboy.. ja, ni fattar. Sådan mat som väcker någon form av känslor och minnen. 
 
 
Tittade föresten bland alla mina matfoton förut. För att jämföra. Började flina. På riktigt – flina. Var det ett skämt? Trodde jag att det skulle räcka? Pffft. Det hade inte räckt med att tredubbla för att komma upp i rätta mängden. 
 
Och lika väl som jag nu har förstått att jag tidigare åt på tok för lite. Så kommer jag nog även inom snar framtid inse att den här mängden mat vi nu får är normal. Gäller bara att omprogramera hjärnan en aning. 
 
Snart kvällsmål. Kram.
 
 


Kommentarer
En som vet

Man blir viktstabil, jag lovar! Skall man dessutom ha en aktiv livsstil sen så krävs ännu mer! Kroppen är fantastisk :)

2013-06-28 @ 19:58:47
Anonym

Vem har du som behandlare? Vet du när du kommer få börja med näringsdrycker?

2013-06-28 @ 23:07:16
Elin

Härligt med lite nostalgi, eller? :-) det låter ändå som en bra matdag ändå måste jag säga, plus salt i gröten. Inte illa ;)
Hoppas dagen idag blir minst lika bra! Kram

2013-06-29 @ 08:52:31
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Man behöver verkligen mer mat än man tror, men det är väldigt svårt med rätt mängder tycker jag:(

2013-06-29 @ 09:25:29
URL: http://patriciac.blogg.se
Hanna

Det måste vara lite skönt mitt i allt det där skrämmande. Alltså.. att "få" äta mer. Att någon säger åt en att det här är lagom och så är det inte så mycket att ifrågasätta liksom. Tugga svälj och le typ. Inte för att det är så enkelt men ja du förstår. Jag minns hur det var under min korta inläggning, det var rätt befriande att någon annan hade bestämanderätten över min matmängd. Att vara på ett ställe där man inte kunde göra som man ville.

Hoppas du kan bli hjälpt med ryggen. För mig är det träning som hjälper allra bäst. Tyvärr då för din del för dom lär ju inte låta dig köra ens lätta sjukgymnastiska övningar så värst mycket än. Men annars som sagt, tens och akupunktur. Massage är ju skönt och så men det kommer inte in lika djupt och är lite effektivt tycker jag. Känns som man behöver massage två gånger om dagen i tre veckor för att få sådant där att ens fundera på att lätta.

Du kommer välja det du vill. Det är jag säker på och det kommer vara fint. Och sedan kommer det vara något du inte ens tänker på. Skönt va? Att ena dagen äta sallad till lunch och sedan kanske buffe på kvällen och filmmys och nästa havregrynsgröt fem mål. Bara för att det är lättast eller godast eller är det som finns hemma. Det är det du är på väg mot och jäklar vilka kliv du redan tagit även om dom varit svåra att ta och kanske är svåra att se ibland.

2013-06-29 @ 11:31:01
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0