Fläskfile med kantarellsås

Okej. Ni-måste-prova.
Ännu en gång på måfå och ännu en lyckad rätt.
 
Ordnade ihop en god lunch/middag till familjen igår. Lite väl höstig kan tyckas. Men med tanke på att det smattrade på rutorna utanför så kändes det lite passande. Persiljan fanns där och gjorde den lite mer somrig åtminstånde. (Ännu en doft jag förknippar med sommaren – persilja)
 
Tips: En sak jag alltid har i min matlagning är soya. Passar tamigtusan till allt. Som sås, i sås, i marinader, till stekta champinjoner, i äggröran.. Är det något jag alltid använder så är det just det. Man får hitta sina favoriter! 
 
Har ni någon standardingrediens i er matlagning?
 
Fläskifile, gräddig svamsås + couscous.
 
Gå och laga med er – nu. 
Stek fläskfilén nästan helt klar och lägg åt sidan. Stek champinjoner, lök, vitlök och kantareller tills de blivit rätt hårt stekta. I med grädde, smulad svampbuljong och ännu mer soya. Låt det koka ihop sig till en gräddig sås och rör till sist i en drös med persilja (+salt och peppar). 
Vi serverade med både klyftpotatis och couscous. (När man inte kommer överens, ni vet..) Det fungerar nog med vad som helst. Gott i allafall.
Snabbt gick det också. Färdiglagat på tjugo minuter. Sådant får alltid en tumme upp. 
 
Smaklig måltid. Kram och puss. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0