Ett steg fram och två steg bak. Eller tvärtom.

Hej.
 
Andra saker kommer emellan ibland. Både tankar och saker att göra. Har snackat en del om den där återvändsgränden. Där det ser mörkt ut, vilket håll man än väljer att vandra. Har inget att länga "ut" till. Vad ska jag göra och vad vill jag göra? Behöver hitta en ny sysselsättning i livet som fyller en funktion. Nåt mer roande än en ätstörning.
 
Tar en liten paus. Inte härifrån, men från behandlingen. Det är inte pga att jag har tappat motivationen. Kanske tvärt om. Jag kommer inte framåt här för tillfället och jag vet inte vad som är felet. Så jag åker hem ett tag. Två, tre eller fyra veckor... ingen aning! Behöver nog åka hem och göra slut med ätstörningen lite. Tänka till och förhoppningsvis få lite mersmak på livet. Och på så vis (hoppas jag) kunna ringa in de sista pusselbitarna som behöver falla på plats för att ta mig över mållinjen. 
 
Satan, jag har kommit rätt långt ändå. Men just nu vet jag ingenting. Men ändå vet jag att det är jäkligt dumt att falla på mållinjen. Jag vill, men vet bara inte hur
Ja, en karusell i hjärnan på mig. Vad tusan ska jag sysselsätta mig hemma för att inte gå och vänta på mattider dagarna i enda? Kan lätt bli magplask om jag inte planerar in något. 
 
 
Kroppen spökar också. Har vart på labb och hoppas kunna få svar på vad som är fel. Idag ska jag bli ännu mer regnbåge också. Ni ska få se resultatet ikväll.
Men först blir det lunch. Ska laga efterrätten i morgon. Men jag har fullständigt slut på idéer om vad jag ska göra. Ni får mer än gärna ge mig lite tips. Hade jag uppskattat! :) Kram på er. 
 


Kommentarer
Anonym

Tips 1). Du gör helt rätt i att bryta mönstret. Kom ihåg att alltid kämpa, lite mer och lite mer. Fråga dig den namna sanningen.. Hur vill du komma ihåg dina år? Inte för att något är förlorat utan för att du har allt att vinna! SÅ värt.

Tips 2) Pannacotta eller kladdkaka med after eight!!

2013-10-16 @ 11:36:29
ellen

Tror på dig Cecilia och hoppas verkligen att veckorna hemma gör att du får mersmak på det "riktiga" livet samt kraft och mod att ta dig hela vägen över mållinjen!
Appropå efterrätt så hade jag nog gjort något med äpplen, paj/kaka m. glass/vaniljsås el kanske stekta äpplen med kanel och nötter?
Stor styrkekram!

Svar: Hoppas verkligen jag med! Och det tror jag. :) Det blev efterrätt med äpplen. Å smör och sockerstekta havregryn ;) Kram!!
Cecilia

2013-10-16 @ 12:55:30
Anna

En god efterrätt denna årstiden är äppelpaj/äppelkaka med vaniljsås. Så gott!

2013-10-16 @ 14:21:46
Anonym

Blir du utskriven från capio då och behöver söka om på nytt sen? Eller är det bara en lång permission typ? :)

Svar: Jag blir utskriven. Men har min plats när jag kommer tillbaka! :)
Cecilia

2013-10-16 @ 16:23:56
Helene

Att bryta med någon slags rutin. Jag var ifrån en nära vän i ca 2 veckor. Det var jobbigt, men gav mig samtidigt nya perspektiv på saker och ting. Inte bra att vara alltför beroende av en person. Fick tankar om att jag måste skynda mig att leva. Gick ut och festade ordentligt och det funkade himla bra!
Kanske du också har någon vana du kan ta en paus ifrån?

2013-10-16 @ 16:44:45
URL: http://helenesoderberg.blogg.se
Anonym

plocka äpplen, gör en paj/kaka å nått gott till :) dom e söta å goa, behövs ju inte ens socker till om man nu mst utesluta nått.
ja nått med äpplen :)

Svar: Blev efterrätt med äpplen i allfall!! :) Men nej. Varför skulle man utesluta socker?
Cecilia

2013-10-16 @ 17:50:29
Clara

En favoritefterrätt:

Skär äpplen i tunna klyftor. smält smör och socker i en stekpanna och ös ner äpplena. Låt dom steka mjuka och ha i mortlad kardemumma och flagad mandel sista minutrarna. Servera med vispad grädde som du blandat försiktigt med smulad mandelmassa (går ju inte att smula men som du gojsat sönder med fingrarna )!

Inte så flådigt men Supergott och jätteenkelt!

2013-10-16 @ 20:01:14
Hanna

Cheesecake!

Eller hemgjord nyponsoppa (man kan visst göra det på nyponmjöl) med glass och mandelbiskvier.


Svar: Åh. DET är grejer. Satan va längesen.
Cecilia

2013-10-16 @ 21:10:25
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
L

Så himla klokt att ta tag i det som inte känns "rätt" och försöka hitta nya lösningar. Inspiration till att leva finns precis som du säger, ute i livet bland goda vänner och familjen! :)

Tipsar om
1. En enkel sockerkaka (typ Leilas recept är kalas) toppad med många kanel+sockrade äppelbitar. Supergott med vaniljglass!
2. Chokladpudding varvat med vispad grädde/vaniljkräm och bananskivor. SÅ smarrigt. Antingen är man satsig och gör egen från grunden, eller så köper man ekströms pluver B-)

Hejar på dig. Kram!

2013-10-16 @ 21:36:41
URL: http://vintervindar.blogg.se/
anonym

Låter vettigt att komma ut i verkligheten ett tag och få lite perspektiv på saker och ting. Ett tips är att planera in saker på dagarna, träffa vänner, luncha/fika ihop och gör saker tillsammans, annars blir det garanterat bara mat och mattider. Lycka till:)!

Svar: Ja, precis. Alltså. Både och. Ska även försöka finna mig i min rastlöshet. Inte bara fly. Men självklart ska jag hitta på saker att göra. :) Kram!!
Cecilia

2013-10-16 @ 22:24:01
Elin

Tror att det kommer göra dig gott att byta miljö en stund, jag hoppas det iallafall!

Du kommer slippa en liten hemlängtan då och då iaf. Du ska veta att jag har en hemlängtan som kommer smygande ibland! (Kan bero på att jag lämnade någon hemma som har fått min hjärna att börja tänka och har fått kroppen att bli lite i obalans) ;)

Svar: Det tror jag med! Börjar nästan se fram emot det. :) Haha. Hörru.. Nu får du förklara. ;) Hoppas du har det bra i allafall! Stor kram. :)
Cecilia

2013-10-17 @ 00:34:55
Anonym

har man övervikt, diabetes mm så ska man undvika socker ja.
Därför skrev jag så, sen hur du tolkade det, e upp till dig.

2013-10-19 @ 09:26:53


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0